bosschaart

VK Sportphoto

Nieuws

Bosschaart trots op nieuwe functie: "Mooie stap richting hoofdtrainerschap"

Karst

Pascal Bosschaart is aangesteld als de nieuwe trainer van Feyenoord Onder 21. De 44-jarige Rotterdammer, die dit seizoen door Feyenoord werd gedetacheerd bij FC Dordrecht, tekent voor twee seizoenen in De Kuip: "Mooie stap richting het hoofdtrainerschap."

Pascal Bosschaart, een geboren en getogen Feyenoorder, groeide op een steenworp afstand van De Kuip op. "Heel mooi om hier aan het werk te gaan. Ik was natuurlijk wel al in dienst bij Feyenoord, maar ik was gedetacheerd bij Dordrecht. Maar volgend seizoen mag ik daadwerkelijk dat trainingspak aan van Feyenoord en dat is een heel mooi moment."

Bosschaart heeft met FC Dordrecht een uitstekend seizoen beleefd, waarin het team net tekortkwam in de play-offs voor promotie tegen FC Emmen. "In het begin was het lastig om als assistent-trainer samen te werken met een andere visie dan de hoofdtrainer, maar na een aantal weken hebben we die visie kunnen samenvoegen en dat resulteerde in dit mooie spel. Ik heb me kunnen ontwikkelen in andere systemen met andere visies."

Zijn ontwikkeling als assistent-trainer bij FC Dordrecht is niet onopgemerkt gebleven, en nu wordt hij beloond met een functie bij zijn geliefde Feyenoord. "Ik ga aankomend seizoen de Onder 21 trainen, dat is een mooie stap richting het hoofdtrainerschap van Feyenoord. We hebben bij Dordrecht een mooi seizoen gedraaid en het doel is om dat ook bij Feyenoord O21 te doen en te promoveren naar de Tweede Divisie."

Bij FC Dordrecht werkte Bosschaart samen met vier gehuurde Feyenoord-spelers: Illias Sebaoui, Shiloh 't Zand, Korede Osundina en Antef Tsoungui. "Ik ben bang dat de jongens waar ik bij Dordrecht mee heb gewerkt volgend seizoen niet bij de Onder 21 zullen zitten. Ik zou ze er heel graag bij hebben, maar daar zijn ze echt te goed voor."

Bosschaart is ambitieus en neemt zijn rol bij Feyenoord Onder 21 zeer serieus. "De jongens waar ik mee ga werken hebben allemaal het doel om Feyenoord 1 te halen en daar wil ik ze graag bij helpen. Ik ben pas tevreden als ik mezelf heb ontwikkeld, jongens beter heb gemaakt en als we jongens kunnen afleveren aan het eerste."

Delen

Reacties

Mooie stap op weg naar hoofdtrainerschap bij Feyenoord?… ik heb een lichte twijfel. Ik schaar hem nu in de lichting Danny Buys
Ik gun het hem wel maar je zou ook kunnen zeggen dat gezien het succes (voor beide clubs) van de samenwerking en het waarschijnlijke vertrek van de trainer-coach Santoni naar Triestina het omwille van de continuïteit een goede optie zou zijn geweest om Bosschaart nog een jaartje in Dort te laten. Hoe dan ook en desondanks, vind ik het goed dat de -21 een trainer-coach krijgt die zelf op een zeer behoorlijk niveau betaald voetbal heeft gespeeld en ervaring heeft als assistent in het Betaalde Voetbal. Prima keuze dus.
Mooie stap. Ook voor Feyenoord
Fantastisch echt een clubman, blij voor hem.