bosschaart

VK Sportphoto

Nieuws

Bosschaart: "Uiteindelijk mijn doel om die stap naar Feyenoord te maken"

Van de redactie

Pascal Bosschaart is afgelopen zomer via Feyenoord terechtgekomen bij alliantieclub FC Dordrecht als assistent-trainer naast hoofdtrainer Michel Santoni. De 43-jarige Bosschaart heeft het naar zijn zin bij De Schapenkoppen, geeft de oud-Feyenoordspeler aan tegenover het Algemeen Dagblad. Bosschaart heeft een duidelijk doel voor zichzelf: Uiteindelijk de stap maken naar Feyenoord.

Dat Feyenoord, nadat Bosschaart moest vertrekken bij een periode als assistent-trainer bij SC Cambuur, aanklopte was een mooi moment voor Bosschaart. "Prachtig toch? Bij de club waar ik vandaan kom. Of ik op gesprek wilde komen. Dat heb ik gevoerd met Mark Ruijl en het kreeg een heel mooie wending. Ze wilden de samenwerking met Dordrecht herstarten en zagen mij daarin als de persoon om de club te helpen omhoog te stuwen. Dat was natuurlijk wel even wat anders dan Cambuur, de club die net uit de eredivisie degradeerde. Dordrecht stond laag aangeschreven, eindigde de laatste jaren onderaan in de KKD en moest alles weer helemaal opnieuw opbouwen."

Dordrecht staat inmiddels knap vijfde in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat we vijfde staan, is niet eens onverdiend. Ik denk zelfs dat we meer punten hadden moeten hebben. Ik heb elke week met Mark Ruijl contact. Hij is daar een goed persoon voor en helpt waar nodig. Bij Feyenoord maken ze echt de dienst niet uit qua opstellingen ofzo, maar ze denken wel mee. Mark probeert spelers te scouten voor Dordrecht, die voor Feyenoord (nog) niet interessant zijn, maar voor Dordrecht wel."

Werken bij het kleine FC Dordrecht zorgt soms voor de nodige creativiteit. "De club heeft financieel niet veel te makken. Dus moet je creatief zijn. Ik vroeg in welke kleding we naar wedstrijden toe zouden gaan. Het antwoord? In trainingspak. Maar dat vind ik écht geen gezicht. Er was geen sponsor die ons uit de brand wilde helpen, dus heb ik een maatje gebeld en gevraagd of hij ons kon aankleden. Nu lopen we in maatpakken. Het ziet er ook echt wel mooi uit. We staan niet voor joker."

Toen Marino Pusic vertrok bij Feyenoord om hoofdtrainer te worden bij Shakhtar Donetsk hoopte Bosschaart stiekem op de stap naar Feyenoord zelf. "Toen Marino Pusic weg ging, hoopte ik stiekem al dat Arne Slot zou aankloppen, maar misschien was dat nog te vroeg." Komende zomer gaat hij weer met de Rotterdamse club om de tafel over zijn toekomst. "Want ik heb in Rotterdam voor twee seizoenen getekend. Uiteindelijk is het mijn doel om die stap naar Feyenoord te zetten. Of het realistisch is, weet ik niet", aldus Bosschaart.

Delen

Reacties

Dat wisten we al een tijdje door zijn optreden in Kein Geloel op 23 november.
Ik zie hem wellicht als opvolger van John de Wolf op termijn. Cultuurbewaker en sturen op mentaliteit.

Ik heb niet de indruk dat hij tactisch, technisch en qua leiderschap voorop loopt in het voetbal. Of wel?
Bosschaart past prima naast Slot! Geweldige vechters instelling