geertruida

VK Sportphoto

Nieuws

Geertruida doet in nieuwe documentaire zijn verhaal: "Dat is een doorbraak voor hem"

Stan

Nadat op 10 januari 'GIMENEZ' in première ging, waarin we Santiago Gimenez een half jaar gevolgd zien worden, komt Feyenoord binnenkort ook met een documentaire over Lutsharel Geertruida. Dat meldt Chris Woerts in het programma De Oranjewinter. In de nieuwe documentaire, die vanaf volgende week te zien zal zijn op het onlangs gelanceerde 'Feyenoord ONE', zal de verdediger voor het eerst zijn verhaal doen voor een camera.

"We weten allemaal dat Geertruida stottert. Hij is eigenlijk nog nooit, of heel weinig, voor de camera geweest. Dat durfde hij niet", vertelt Woerts als hem wordt gevraagd welke content op Feyenoord ONE  hem het meest kan bekoren. "Volgende week gaat er een documentaire van hem in première en daarin zie je hem praten."

De voormalig commercieel directeur van Feyenoord spreekt over een mooie stap voor de vice-aanvoerder van de Rotterdammers. "Hij heeft heel veel moeten overwinnen, hij heeft een ademhalingscoach die hem heel veel begeleidt en een spraakcoach. Dit is voor het eerst dat hij op beeld iets zegt. Dat is eigenlijk een doorbraak voor hem", zegt Woerts. "Ook voor zijn carrière. Als hij dadelijk naar Bayern München gaat of andere clubs en hij komt daar stotterend de kleedkamer binnen, dan heb je al een achterstand. Dus ik denk dat het ook voor zijn eigen persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk is, dat hij gewoon normaal kan praten."

Aan de tafel van de Oranjewinter wordt ook positief gereageerd op de aanstaande documentaire over Geertruida. Hélène Hendriks is vooral blij voor de Feyenoorder. "Ik vind het mooi om te zien, en ook goed van hem", zegt de presentatrice, die bijval krijgt van tafelgast en ESPN-collega Jan Joost van Gangelen: "Wij wilden hem ook zo graag spreken na wedstrijden, want het is een geweldenaar."

Feyenoord ONE
De documentaire over Geertruida zal dus te zien zijn op Feyenoord ONE, de gloednieuwe streamingdienst die Feyenoord deze week lanceerde. Volgens Woerts een uitstekende zet van de Rotterdammers. "Ongelofelijk goed gedaan van Feyenoord", zegt de sportmarketeer. "Het is qua structuur een kopie van Netflix, je kan alles op het platform zien. Het is eigenlijk de derde club van Europa die het doet. Real Madrid heeft het, Tottenham heeft het, en nu ook Feyenoord."

Vanaf deze week kan iedereen een abonnement afsluiten bij het streamingsplatform van de Stadionclub. "De leden van Het Legioen, dat zijn er zo'n 60.000, betalen 25 euro per jaar. Andere mensen die geen lid zijn betalen 50 euro per jaar. Dan krijg je echt alles te zien", gaat Woerts nog even in op het financiële plaatje. "Ik denk wel dat je minimaal zo'n 100.000 tot 120.000 abonnees moet hebben, want het is heel duur wat ze doen, streaming is heel duur." Sportjournaliste Noa Vahle, ook aanwezig in de uitzending, verwacht net als Woerts dat dat echter geen probleem zal vormen. "Dat heb je bij Feyenoord toch heel snel, met zo'n grote achterban."

Zie hieronder het verhaal van Chris Woerts bij De Oranjewinter, met daarbij de eerste beelden van de documentaire over Geertruida:

Delen

Reacties

No Luts no Glory , hij is een kind van de club , wij maken hem perfect en hij maakt ons team glorieus.
Het meest bizarre is dat als hij praat wordt hij nerveus en dat is voor iemand die stotterd een ramp , maar het meesturen aparte als hij rapt dan is dat vlekkeloos zo mooi .

Als hij weer een aanbod krijgt en inderdaad de overstap kan maken is het wel heel fijn als dat vol vertrouwen een goed gesprek kan voeren , ik gun hem net als alle andere spelers de beste wensen voor met vooral veel gezondheid, geluk en een super transfer krijgt in 2024 ❤️🤍🖤
UITERAARD BEDOEL IK **MAAR HET MEEST APARTE DAT HIJ VLEKKELOOS RAPT ZO VLEKKELOOS MOOI ** dit wil ik graag rectificeren.
Een echte Feyenoorder ! Moet ook gewoon bij ons blijven en uitgroeien tot een CULT HELD als hij dat al nog niet is ???
ÉÉN de weinige die ÓÓK echt trots is dat hij dat shirt mag dragen en op gegroeid op Rotterdam zuid !
Zijn naam LUTSHAREL GEERTRUIDA .
Fijn voor hem. Strijder 💪💪
No luts no Glory