paul-bosvelt

Nieuws

Bosvelt: "Overstap naar Feyenoord helemaal niet aan de orde"

Stan

Feyenoord is nog altijd druk opzoek naar de invulling van de functie van technisch directeur. Bij Go Ahead Eagles wordt deze functie bekleedt door Paul Bosvelt, die met de Rotterdammers onder andere de UEFA Cup won. De oud-middenvelder ging in gesprek met Voetbalzone in op een mogelijke terugkeer naar Rotterdam Zuid.

"Op dit moment zit ik hier gewoon prima op m'n plek. Dit is wel de club waar mijn hart ligt", vertelt Bosvelt over zijn huidige functie als td van Go Ahead Eagles. Al weet hij ook in wat voor wereld hij werkzaam is. "Aan de andere kant blijft dit de voetballerij. Ik kan er zomaar uit liggen. Er komen misschien ook wel eens kansen voorbij. Daar ben ik me ook wel van bewust. Maar op dit moment ben ik echt wel op m'n plek en zie ik mezelf niet zo snel verkassen."

In De Kuip zijn ze hard op zoek naar een mogelijke technisch directeur en de link met de oud-Feyenoorder is dan ook snel gelegd. Volgens Bosvelt is er voorlopig echter geen sprake van een terugkeer bij Feyenoord. "Dat is helemaal niet aan de orde. Ik snap het één plus één is twee verhaal. Alleen het zegt ook genoeg dat ze al een tijd op zoek zijn en nog geen één keer geïnformeerd hebben. Tuurlijk zou zoiets je strelen, maar als ze niet komen is het ook niet erg."

Bosvelt herhaalt nogmaals dat hij het naar zijn zin heeft in Deventer, al staat hij ervoor open om met andere clubs in gesprek te gaan. "Op dit moment heb ik geen oren naar iets anders. Ik luister altijd graag naar wat iemand voor plannen heeft en wat mijn rol daarin zou kunnen zijn. Maar het moet wel een goed verhaal zijn uiteindelijk."

Delen

Reacties

Ik vind Te Kloese dit niet onverdienstelijk doen, denk dat je beter naar een TM of een AM op zoek kan. Voor ernaast.
Ik zou nog wel kunnen leven met Te Kloese als TD, al ben ik niet zo kapot van zijn obsessie voor de VS. Maar het voetbalbeleid eigenlijk onder de Algemeen Directeur 'schuiven', die de beslissingen neemt en het werk laat uitvoeren door een ondergeschikte, is gewoon een slechte keuze. Er is werk genoeg voor een goede AD en bij een VOETBALclub dient het voetbalbeleid bij een bevoegde en competente Directeur te worden belegd. Elke andere keuze zou Feyenoord weer achteruit helpen.
Er wordt hierboven 'gesproken' over een Technisch Directeur. Ik hoop dat dat niet bij wijze van spreken is, en dat Feyenoord idd een volwaardig TD aanstelt en niet in hulpje in de huishouding voor de Algemeen Directeur. Die indruk wekte Te Kloese tot nu toe helaas wel.
Een voetbalclub met de 'omvang' van Feyenoord waarin op het hoogste uitvoerende niveau (de directie) niet iemand verantwoordelijk is voor puur het voetbalbeleid, zou onbegrijpelijk zijn. En kijk ook eens naar wat er bij Ajax gebeurde toen er geen adequate vervanger kwam voor de digitale potloodventer. Dus hopelijk klopt de terminologie hier. Ferry de Haan, zou dan mijn voorkeurs-kandidaat zijn.
Ik vind de term "technisch directeur" ook best verwarrend.
Er is namelijk, voor zover ik weet, elke keer gesproken over een technisch manager i.p.v. een directeur. Met andere woorden dus iemand die niks beslist maar alleen mag uitvoeren.
Denk niet dat Bosvelt daarop zit te wachten. Zoals jij ook terecht stelt zou het onbegrijpelijk zijn als we inderdaad op de 'manager' koers blijven varen.
Overigens vind ik Ferry de Haan ook wel een goede optie, ik weet alleen niet of die op de functie van manager zit te wachten. Of de koers moet veranderd zijn, dat we nu wél op zoek gaan naar een directeur.
De Haan zou zelfs meer verantwoordelijkheden krijgen bij Heerenveen, dus die zal idd niet geïnteresseerd zijn in een functie als boodschappenjongen van Te Kloese. Het gesol met Arnesen doet echter vermoeden dat dat wel de functie is waarop onder verantwoordelijkheid van Toon van Bodegom wordt gekoerst.
Ferry de Haan lijkt me best een geschikte kandidaat. Heeft aardig wat ervaring opgedaan bij Excelsior en zal via Heerenveen een goed netwerk in Scandinavië hebben. Samen met het netwerk van Te Kloese in Noord Amerika en Mexico heb je dan al aardig wat contacten.
Lekker bij go ahead blijven. Feyenoord heeft iemand nodig die veel meer connecties heeft, net als Arnesen had.