paul-bosvelt

Nieuws

Bosvelt vertelt anekdote over Beenhakker: "Even kijken of je kloten hebt!"

Stan

Oud-Feyenoorder Paul Bosvelt was deze week te gast in de Cor Potcast, de podcast van Sparta-verdediger Bart Vriends, Excelsior-assistent Thomas Verhaar en oud-jeugdkeeper van Feyenoord Maarten de Fockert. De huidige technisch directeur van Go Ahead Eagles komt in de show met een aantal smeuïge anekdotes over zijn tijd in Rotterdam-Zuid. Eén van die verhalen gaat over het moment dat de Feyenoord-selectie van 1999 Leo Beenhakker op de schouders neemt na het kampioenschap. 

Met een lach op zijn gezicht haalt Bosvelt het moment naar boven. "We namen hem op onze schouders. Ik wilde eerst zijn schoen uittrekken en toen trapte hij me half tegen m’n wang aan. Toen ging ik aan z’n ballen draaien en zei ik: ‘Even kijken of je kloten hebt!’ Toen kreeg ik een klap in mijn nek van die ouwe. In de euforie ben je een klein kind en doe je gekke dingen", vertelt de oud-middenvelder, die wist dat zijn trainer het wel pikte. "Beenhakker was zelf ook zo gevat, dus die kon wel reageren, die sloeg mij gelijk in mijn nek."

Ook andersom kon Bosvelt veel hebben van de kampioenstrainer van 1999. "Ik krijg er zelf altijd een beetje kippenvel van als iemand de hele tijd ‘hé pik’ zegt. Dat was bij hem in het begin, dus ik werd daar op gegeven moment helemaal flauw van. Maar bij hem kon je het gewoon hebben, want er kwam iemand binnen. Het was gewoon zijn uitstraling, het kon m’n vader zijn bijwijzen van spreken. Qua doen en laten had hij een bepaalde rust en sociale vaardigheid, ik had daar wel een zwak voor."

Hij kijkt dan ook terug op een fijne samenwerking met Beenhakker. "Gewoon een fijne kerel, echt warm. Hij had ook wel humor en deed niet te ingewikkeld. Hij bleef gewoon bij de basis, maar kreeg het wel altijd voor elkaar."

Luister hieronder de volledige aflevering van de Cor Potcast met Paul Bosvelt, waarin hij onder andere ook een komische anekdote met sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen oprakelt:

Delen

Reacties

Heerlijke podcast, ik luister er altijd graag naar.
Bosvelt was destijds echt wel de gangmaker in dat team. Superleuke gast.
Bosvelt en Beenhakker waren de verpersoonlijking van dat elftal.
Wat een kanjers!