slot-bosz

Nieuws

Bosz aast in 'zespuntenwedstrijd' op revanche na eerder verlies

Dennis

Feyenoord strijd komende zondag voor een sprankje hoop op titelprolongatie. De regerend landskampioen gaat dan op bezoek bij PSV, dat met tien punten voorsprong op de Rotterdammers de ranglijst aanvoert. Bij verlies groeit de achterstand naar dertien punten en is de competitie zo goed als beslist. Een overwinning doet het gat slinken tot zeven punten en gloort er wellicht nog een kansje. 

“In zekere zin kun je wel zeggen dat het duel met Feyenoord in dat opzicht een zespuntenwedstrijd is”, zo zegt PSV-trainer Peter Bosz in Voetbal International. “Niet dat ik de topper overigens belangrijker vind dan bijvoorbeeld de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Want dat is niet zo. In dat duel konden we drie punten halen en dat is tegen Feyenoord ook zo. Ik had de groep juist aangegeven dat het duel met PEC daarom zo belangrijk was. Als wij daar verloren hadden, was het gat met Feyenoord alsnog zeven punten geweest.”

Dat Feyenoord afgelopen donderdag nog de halve finale om de KNVB Beker moest spelen, ziet Bosz niet als een groot voordeel voor zijn ploeg. “We gaan uit van eigen kracht, dat staat voor 95 procent vast'', zo zegt de trainer die een verleden als speler en bestuurder heeft bij de Rotterdamse club. “Bij de overige vijf procent betrekken we de tegenstander.” 

Afgelopen januari stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar, in de achtste finale van het bekertoernooi. Destijds won Feyenoord met 1-0 door een goal van Quinten Timber, in een wedstrijd waarin na afloop de Eindhovenaren zich benadeeld voelden door een niet gegeven penalty na een tackle van Mats Wieffer op Noa Lang. Volgens Bosz speelt die wedstrijd nog wel mee. “We azen natuurlijk op revanche omdat we daar op een bepaalde manier hebben verloren. Absoluut leeft die wedstrijd in de groep. Maar dat komt niet alleen omdat het Feyenoord is, maar ook een directe concurrent. Dit is de absolute topper, de grootste wedstrijd die wij dit seizoen in de Eredivisie kunnen spelen. Dat merk je ook wel in de groep. Er is messcherp getraind.''

Delen

Reacties

is Peter Bosz een Feyenoord supporter?
speler ja, maar Supporter ?
Mist mijn grote vato vriend GSVK
Goed gevoel dat de 3 punten naar Rotterdam gaan
Waarom posten jullie niks, het lijkt hier wel psvobsessie.nl
Beste Feyenoorders , helaas moet ik jullie teleurstellen.
Maar even serieus dachten jullie nou echt dat ik naar Feyenoord zou komen ?
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Nee hoor dat dacht niemand. Dit spelletje was zo doorzichtig daarmee neem je een kind van 4 nog niet in de maling.
Ben wel verbaasd dat ze hier nu niets posten over dat Babadi bij Psv heeft bijgetekend . Wekenlang stond hij hier op pole en was het kokendheet ,iedereen riep hier toen al,die komt niet, dit is voor de prijs bij psv op te krikken en zie daar....
1908 heeft allang gemeld dat Babadi bij PSV gaat verlengen.
Als je alles een keer roept heb je vanzelf wel een keer gelijk. 'Kokend heet' melden is geen feit maar een inschatting.

Echter, als mensen dan reageren wat hun inschatting is op basis van logica dan worden mensen weg gezet als domoren.

Jammer...
Je zou maar een account aanmaken en je zaterdag verneuken aan dit soort posts. Dan heb je echt een kut leven πŸ˜‚πŸ˜‚
@Babaadi

Gefeliciteerd met je contractverlenging en plek op de bank…
Over iets meer dan een jaar, zal jij je eigen achter de oren krabben en denken..had ik maar niet bijgetekend..

Veel plezier bij PSV..
Voor de positie waar jij speelt lopen er genoeg andere goeie of betere rond.
Inderdaad, dankjewel broeder !