Arne Slot

VK Sportphoto

Nieuws

Boulahrouz spreekt zorgen uit: “Alles is afhankelijk van of Slot blijft”

Moreno

Oud-Feyenoorder Khalid Boulahrouz zat maandagavond aan tafel bij Ziggo Sport-programma Rondo, en besprak daar de toekomst van Feyenoord. Hij maakt zich zorgen over de afhankelijkheid van trainer Arne Slot bij Feyenoord. 

De voormalig verdediger van de Rotterdammers ziet dat het succes van Feyenoord één-op-één toe te schrijven is aan trainer Arne Slot. Hij denkt dan ook dat het wel of niet aanblijven van de oefenmeester gaat bepalen of Feyenoord de goede prestaties van de afgelopen seizoenen kan doortrekken. “Het is allemaal afhankelijk van of de trainer blijft, ja of nee. Hij is het fundament van het succes van Feyenoord. Ik ben bang, al hoop ik van niet, dat als Slot vertrekt, het misschien wel dezelfde kant opgaat als Ajax”, vreest Boulahrouz. 

De ex-verdediger nuanceert zijn uitspraak vervolgens wel. “Misschien niet zo extreem als bij Ajax, maar het aanvalsspel valt dan weg. Je moet maar een trainer vinden die kant voortborduren op wat Slot nu heeft neergezet. Dat is heel erg moeilijk”, besluit Boulahrouz. 

Delen

Reacties

Ik zou Pascal Janssen polsen. Ik denk dat hij veel liever champions league heeft dan ajax in conference/ europa league.
Gewoon die trainer van Twente halen als Slot weggaat, en Eenhoorn (oud algemeen directeur AZ). Hebben allebei bewezen goed te zijn in modern, aanvallend voetbal en de gehele organisatie daaromheen.
Het valt (mij) wel op dat van de top 8 op de eredivisie ranglijst, er 7 ploegen een trainer uit het oosten van het land hebben.
Wordt onderhand wel een beetje doodziek van die suggestieve lul verhalen ,alsof er na slot geen leven is, de goede man mag van mij nog jaren blijven , maar komt een keer een dag dan is hij weg , denk je nou echt serieus dat er nergens een trainer is die de zelfde spelopvatting heeft, kom nou toch, flauwekul en uit die Hilversumse hoek kun je toch niet beter verwachten ,is daar één grote ajax kliek ,alles moet naar Ajax want daar gebeurd het,Nou dat zien we dan dit seizoen, flauwekul,
Teveel Calimerogedrag wat je nu etaleert. Ajaks is kapot gemaakt door ‘Hilversum’ dit seizoen. Van Basten is juist super enthousiast over ons….
Dus?, de enige reden dat de Amsterdamse media zo negatief over Ajax schrijft is omdat het hun eigen clubje is , het doet pijn daar, maar ze beginnen weer een beetje hoog van de toren te blazen , de Amsterdamse kinderhand is tegenwoordig snel gevuld
Ik kijk alles en herken dat niet. Steeds weer wordt er schamper gedaan over wat een zooitje het daar is.
Heerlijk deze reactie, sluit me er volledig bij aan.
Zelf heb ik overigens zoiets laat slot dan maar gaan, je vangt er hoop geld voor en ik betrap me er zelf op dat ik beetje moe wordt van elke keer dezelfde verhalen over belasting spelers.
Ja, logische reactie. Finale Europacup, kampioenschap, mogelijk beker; het is allemaal maar relatief als je het afzet tegen klagen over de belasting van spelers.
Het gaat toch een keertje gebeuren, en garanties voor de periode daarna zijn er niet. De vraag is nu, of z'n privéomstandigheden veranderd zijn. Als dat niet zo is, hebben we wel een reële kans volgens mij. Zijn contract loopt nog tot 2026.
Ik denk dat Sipke Hulshof of Pusic (mits hij al weg wil bij shaktar) al prima opvolgers kunnen zijn als Slot vertrekt. Ik zie het probleem niet. Tenzij ze domme keuzes gaan maken als bv Kees van Wonderen met vooral verdedigend spel.
Je had die kop van vd Varkt moeten zien toen Theo Janssen, ná van Basten òòk Feyenoord neerzette als best opbouwende ploeg van Nederland. 🤣 Toen ging ie maar zeggen dat Slot zeker weg moet gaan na dit seizoen.

Boula opperde trouwens ook dat Ajax Slot zou moeten halen. Johan Derksen had dat ook al geopperd....Ja, Ja en dan Klopp naar Feyenoord zeker 😑
Uiteraard heeft Slot een enorme invloed op de wederopstanding van Feyenoord en zal het misschien niet lukken om een trainer aan te trekken die even goed is. Maar misschien is dat ook niet nodig. Volgens mij is het vooral zaak om met Slot afspraken te maken dat hij niet allerlei sleutelfiguren uit de organisatie meeneemt als hij weggaat. De scouting, jeugdopleiding en fysio zijn flink geprofessionaliseerd de afgelopen jaren. Zolang dat geraamte overeind blijft, en Te Kloese blijft,zal de komende trainer een gespreid bedje aantreffen. Dan is het vooral zaak om een trainer te scouten die heeft bewezen resultaten te kunnen halen met aanvallend voetbal. Dus niet een visieloze resultaattrainer zoals Steijn of eerder Advocaat, maar een type zoals Knutsen, de trainer van Bodo Glimt.
Iets opbouwen heeft ook een aantal jaar nodig. Het is daarom belangrijk dat een slot, directeur een technisch directeur zich voor langere tijd bind aan een club. A;s het graamte staat en er valt een positie weg, dan is dat vele malen makkelijker te vervangen. Zover is Feyenoord nog niet, we zijn nu uit het dal gekropen en de komen de jaren het geraamte opbouwen.

Laten we hopen dat Slot en Te Kloese ook echt met de lange termijn bezig zijn en dat zei dus nog even blijven bij de club.
Slot weg lijkt me inderdaad lastig op te vangen. De echte angst moet zijn dat zowel Slot als Te Kloese zouden wegvallen. Dan blijft er slechts een geraamte over, zonder TD ook.
Te kloese als TD ben er totaal geen fan van. En als slot gaat dan zie we wel wie er komt
Moet goed komen. Maak me daar totaal geen zorgen over moet ik zeggen.
Los van DTK; In mijn ogen moet je helemaal niet zo'n dubbelfunctie willen binnen je club. Je legt wel erg veel macht bij één persoon en je bent uiterst kwetsbaar bij het wegvallen van diezelfde persoon. Nu interesseert het geen hond want alles verloopt goed. Achteraf loopt men te klagen.

Wat Slot betreft; Kwalitatief moeilijk te vervangen maar alles staat of valt bij het maken van de juiste keuze. Klinkt als een open deur maar ik zie in het voetbal vaker onlogische opvolgers of alternatieven die totaal niet lijken op de eerste keuze.
Slot blijft volgend seizoen ook nog, de beste opvolger daarna is denk ik Oosting die doet het in mijn ogen heel goed bij Twente.
Van te kloese ben ik het met je eens, ben er ook er tegen dat de scouting zo genegeerd is afgelopen zomer. En te kloese laat niet echt zien dat hij er kijk op heeft met ueda ivanušec. Dus laat maar aan de scouting over asjeblieft. En ik vindt het zelf een beetje een teleurstellend seizoen we wilden weer kampioen worden en ver komen in de champions league kan gebeuren dat het niet lukt. Maar als ik ueda en ivanušec zie krijg ik niet echt het gevoel zo van die gaan de wedstrijd omdraaien. En slot wilde ivanušec en udea graag en hij heeft samen met te kloese deze weg gekozen als het goed ging dan zei ik dat ook voor dat iedereen denkt dat ik tegen te kloese ben of slot. Maar mogen wel kritiek krijgen over de aankopen dat is alles.
Ben het niet met je eens. Tweede plaats met een fatsoenlijk puntenaantal, daardoor rechtstreekse CL plaatsing en waarschijnlijk bekerwinst is een prima seizoen. CL is leergeld wat je betaald. Daar had meer ingezeten maar het is in deze fase ook geen schande. Het is nieuw voor dit elftal en de prestaties waren stukken beter dan de vorige keer toen we niet meer dan een figurant waren.

Ivanusec en Ueda vind ik logische aankopen, die we eind volgend seizoen definitief moeten en kunnen beoordelen. Al zie ik liever een spits die meer voetballend vermogen heeft. Iets dat ik ook bij Gimenez mis.
Snap helemaal wat je bedoelt maar ik zie geen progressie in ueda en ivanušec. En ja ivanušec komt meer in het spel voor en heeft blessures gehad. Maar vindt het zelf te mager qua rendement, lijkt of ik andere dingen zie maar dat is niet nieuw.