luigi-bruins

VK Sportphoto

Nieuws

Bruins over Wieffer: "Wij noemde hem niet voor niks Bambi"

Van de redactie

De absentie van Gernot Trauner en Quinten Timber is voor Luigi Bruins geen reden tot paniek. “Het geeft ook weer kansen aan andere spelers om op te staan”, zo zegt de oud-Feyenoorder in FC Rijnmond.

“Zo is de blessure van Timber een kans voor Mats Wieffer om te gaan spelen. Natuurlijk zal Feyenoord gaan kijken om versterkingen te halen. Maar ik denk dat het voor hem ook tijd wordt om lekker minuten te gaan maken”.

Bruins speelde een seizoen samen met Wieffer bij Excelsior en kent de speler dus goed. “Voor het spel wat Arne Slot graag speelt, dus veel meters maken, dan kan hij als geen ander. Technisch is hij gewoon goed”, aldus de middenvelder.

“Het enige waar hij last van heeft is zijn blessuregevoeligheid. Dat was bij ons altijd zijn enkels, wij noemde hem niet voor niks ‘Bambi’, omdat hij best wel makkelijk door zijn enkels ging”, zo stipt Bruins een kwetsbare plek aan bij Wieffer.

“Toch is een enkel is wel wat anders dan gevoeligheid voor spierblessures. Een enkel kan je intapen, ondersteunen en je kan oefeningen doen. Dat is best goed weg te nemen. Verder denk ik dat hij fysiek goed in elkaar steekt. Zeker als ze hem rustig brengen.”

Delen

Reacties

Bruins speelde vorig jaar al amper bij Smitshoek en zeker niet samen met Wieffer bij Excelsiir waar Mats idd wel erg vaak geblesseerd op de grond lag met kleine pijntjes. Was helaas te traag en niet sterk genoeg.
Het seizoen dat ze beiden bij Excelsior speelden was dus niet vorig seizoen.
Oh ja dus hij zakt snel door z'n hoeven maar steekt wel fysiek goed in elkaar? Aldus professor Luigi Bruins....
Eerst goed lezen, of de uitzending bekijken, dan pas miepen.