De Kuip in het donker | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Btw-verhoging dreigt tickets fors duurder te maken

Karst

De seizoenkaarten en losse tickets in het Nederlandse profvoetbal worden mogelijk aanzienlijk duurder door een voorgenomen btw-verhoging op sportevenementen en concerten. Deze verhoging is opgenomen in het hoofdlijnenakkoord van de politieke partijen PVV, VVD, NSC en BBB.

Het opgestelde hoofdlijnenakkoord door de vier formerende politieke partijen betekenen voor de voetbalsupporter niet veel goeds. De btw op sportevenementen wordt verhoogd van 9 procent naar 21 procent. De seizoenkaarten en wedstrijdtickets worden dus aanzienlijk duurder.
 
De KNVB geeft kennelijk niet om de portemonnee van de voetbalsupporters en ziet in het slechte nieuws vooral perspectief, dat laat de bond donderdag weten in een verklaring. De formerende partijen kondigen onder andere aan dat sport en bewegen centraal komt te staan om de gezondheid van de bevolking te verbeteren. Ook gaan de partijen extra maatregelen nemen om misdragende supporters aan te pakken.

Delen

Reacties

Dat krijg je als je rechts stemt.
We gaan het nog zwaarder krijgen.
Tjsa, waarom zou de ene dienst lagere btw hebben dan een andere? Dat is niet eerlijk, los van mijn eigen hobbie om voetbalwedstrijden bij te wonen. Het beste zou een veel lagere btw voor alle diensten en producten zijn! Maar dan moet de overheid ook een stuk minder gaan uitgeven! Dat had ik verwacht van rechts...
Prima. Het is geven en nemen...Het land dicht heb ik veel voor over!!!!
Daar heeft deze maatregel niets mee te maken. Het land dicht gooien levert volgens het nieuwe kabinet juist geld op.
Gaat niet gebeuren daar zijn de mensen niet voor.
Een seizoenskaart van EUR 540 (incl. 9% BTW) zou dan EUR 600 (incl. 21% BTW) worden. Dat is per wedstrijd (als we van 17 competitiewedstrijden uitgaan) EUR 3,50 per wedstrijd.

Valt best mee: zeker als daar tegenover staat dat energiebelasting omlaag gaat, inkomstenbelasting omlaag gaat en de kinderopvang bijna gratis wordt... en op termijn ook de eigen bijdrage ziektenkosten omlaag gaat (wel een hogere premie,, dus wat dat gaat schelen is nog maar de vraag).

Allemaal schuiven van belastingen... per saldo heeft de overheid geld nodig voor algemene voorzieningen en elk kabinet kiest past de "belasting/accijnzen-menukaart", maar onderaan de streep houden ze altijd het geld over dat ze nodig hebben.
Gast ben jij advocaat van de 2e kamer ofzo.
Nieuwe functie in Nederland. Alles recht lullen wat krom is.
Hotelletje boeken. Feestje pakken. Word dadelijk allemaal te duur. Al was het dat niet al. Je kan voor 3 nachten In Nederland verblijven een week naar het buitenland.

Iedereen vlucht nog meer uit het land voor een stukje entertainment.
Ik had gehoopt dat Geert wat zou veranderen in dit land. Immigratie verminderen of stoppen in dit kikkerland, huizen bouwen.

Er is nog geen flikker van terecht gekomen van zijn geblaf.

Volgende keer gewoon weer iemand anders stemmen of gewoon helemaal niet.
Het leven word elke dag alleen maar duurder. Dat is het enige wat ik aan verandering merk 🤣
Jij bent niet de meest snuggere of wel? Ten eerste kan Geert niet in zijn eentje bepalen hoe of wat en zou die daar eerst een meerderheidskabinet voor moeten hebben om wetten er doorheen te krijgen. Daarnaast is de nieuwe coalitie deze week pas tot een akkoord gekomen dus kon hij überhaupt nog niet eens wat veranderd hebben...
Dat zeg ik gamma. Komt op hetzelfde neer. Het maakt geen reet uit wie je stemt
En hoezo zou het niet uitmaken dan?
Precies wat jij en ik zeg je kan het zelf samenvatten
Toch een kabinet waar we om smachten
Het nieuwe rechtse kabinet, dat woensdagmiddag met elkaar tot een zogenoemd hoofdlijnenakkoord kwam, verbiedt onder meer gezichtsbedekkende kleding in voetbalstadions.
Is een links kabinet ipv rechts...blij gemaakt met een dooie mus
Dit is absoluut geen links kabinet, mafklapper
Zozo gaan we schelden, zolang we in de EU blijven en alle andere globale afspraken blijven handhaven veranderd er geen flikker..verder is dit alles beter dan Timmermans..dat wel
Ze moeten al die plannen voor de boeren en bedrijven en de verlaging van het eigen risico toch ergens van betalen....
Verder gaat alles goed met je? 🤔
Van een rechts kabinet wordt de gewone man altijd slechten en worden de rijken en de multinationals beter en komen er meer buitenlanders naar NL om als expads te komen werken en onze huizen in te pikken. Maar ja: rechts heeft momenteel een manier gevonden om zich beter te verkopen. Voor mensen die meer dan 75000 per kaar verdienen is dit rechtse kabinet als alle eerdere rechtse kabinetten wel goed. Maar dus niet voor de gewone man.
Goed en eerlijk geformuleerd Meneer Aart! Helaas zijn de PVDA en GroenLinks ook al jaren Neo Liberalen...