yv2024425yv2024425a9c09774

Nieuws

Ivanusec: "Ik hoop dat ik die stijgende lijn volgend seizoen door kan trekken"

Van de redactie

Luka Ivanusec kwam in de zomer van 2023 over van Dinamo Zagreb naar Feyenoord. Na een sterke start raakte de Kroaat geblesseerd waardoor het een moeizaam eerste jaar in Rotterdam-Zuid is geworden. Uiteindelijk kwam de aanvaller nog wel in 40 duels in actie voor Feyenoord. ESPN sprak de 25-jarige speler over zijn eerste seizoen in het shirt van Feyenoord.

"Ik had natuurlijk meer minuten willen maken, maar aan het begin van het seizoen raakte ik geblesseerd en uit ritme", begint Ivanusec. "Ik begon goed, maar daarna moest ik weer in vorm zien te komen. Dat duurde te lang voor mijn gevoel. Nu richting het einde van het seizoen gaat het weer beter. Ik hoop dat ik die lijn volgend seizoen door kan trekken." De Kroaat wil zijn rendement graag opkrikken. "Ik denk aan ten minste tien doelpunten en tien assists."

Ivanusec is lovend over vertrekkend trainer Arne Slot, wiens transfer naar Liverpool nog altijd niet wereldkundig is gemaakt. "Hij heeft voor een revolutie gezorgd. Onder hem is de club kampioen geworden. Nu gaan we weer Champions League spelen. We speelden schitterend voetbal, maar hij verdient een club met de status van Liverpool." De 25-jarige Kroaat heeft veel geleerd het afgelopen seizoen van de technische staf en Arne Slot. "Ja, om alles sneller te doen en om altijd een betere speler te willen worden. Hij heeft me ook nieuwe acties in mijn spel aangeleerd. Hoe ik moet bewegen, positioneren en dat soort dingen."

Delen

Reacties

Blijkbaar is er al gesproken met Sahin....
Aldus Turkse media.....
@FeyenoordTM Volgens verschillende media, is de Vrij geïnteresseerd voor een terugkeer naar Nederland en specifiek Feyenoord. Er staat dat Feyenoord hem graag met open armen ontvangt. Klopt dit?
Heeft vorig jaar nog verlengt en ook veel gespeeld dit seizoen... Die blijft denk ik gewoon bij Inter..
Welke lijn? Was afgelopen wedstrijd weer goed onzichtbaar.
Maar laat bij vlagen echt zijn klasse zien. Kan uit het niks een doelpunt maken.
Alleen dat druk zetten past niet bij hem.
Over het algemeen aarden spelers uit het oosten van Europa minder snel. Ik ben er echt van overtuigd dat hij volgend jaar een van de beteren gaat zijn!
Waar hij vandaan komt maakt echt niet uit voor het elders aarden. Bijna iedereen onder Slot moest zich flink aanpassen en duurde het ff voor ze op stoom kwamen. Mee eens dat hij volgend jaar een mooie speler voor ons gaat zijn, als we een goede trainer vinden.
Dat maakt wel degelijk uit. Buiten het feit dat Slot veel van zijn spelers verlangt, is een andere cultuur sowieso wennen. Denk alleen al aan de taalbarrière. Mensen uit het (voormalig) Oostblok krijgen over het algemeen geen tweede taal mee in het onderwijs, wat het communiceren en aarden nog lastiger maakt.
40 wedstrijden? Zoveel heeft hij toch niet gespeeld?
Waarschijnlijk incl invalbeurten
Die 40 is inclusief een aantal duels voor Dinamo Zagreb nog aan t begin van het seizoen. Foutje in het artikel van 1908.