Nieuws
Deal tussen gemeente en stadion op losse schroeven; raadsleden zijn kritisch
Raadsleden hebben nog veel vragen over de omstreden deal tussen de gemeente Rotterdam en De Kuip, waarbij het stadion belooft geen concerten meer te organiseren in ruil voor miljoenen euro’s. Opvallend is dat coalitiepartij Leefbaar Rotterdam het niet zo'n goed idee vindt waardoor de deal op losse schroeven staat, zo meldt het Algemeen Dagblad.
Afgelopen maand werd bekend dat er een deal is gesloten tussen het stadion en de gemeente. Naar verluidt een akkoord van een compensatie van 11,8 miljoen euro met als tegenprestatie dat er nooit meer concerten in De Kuip gegeven mogen worden. Dit zou geplande woningbouw rond De Kuip makkelijker maken, bovendien zou het stadion met dit geld haar schulden kunnen aflossen. Een controversieel besluit is het ook. De BVO Feyenoord reageerde verbaasd op de deal en gaf direct aan hier niets van af te weten.
De politiek kan de deal nog afblazen, zo laat het medium weten. Veel partijen willen wel instemmen, maar hebben vraagtekens bij de manier waarop de deal is afgesloten. Thomas Roskam van Leefbaar Rotterdam reageerde als volgt: "Waarom de haast om deze deal te sluiten? Veel van de bouwplannen zijn nog lang niet bekend." Dennis Tak van de PvdA denkt dat de stad hier op termijn spijt van gaat krijgen. "Als De Kuip wordt verbouwd, komt er opnieuw discussie over concerten. Daar kun je gif op innemen, want dit is gewoon een belangrijk verdienmodel."
Vóór het debat pleitte een vertegenwoordiger van Dura Vermeer voor de Kuip-deal. Dit bedrijf is namelijk van plan om als eerste een wijk met ongeveer 800 woningen te bouwen in de omgeving, genaamd ‘Sportcampus’. Als De Kuip blijft fungeren als podium voor grote concerten, dan zal dit bouwproject geconfronteerd worden met ‘een veelvoud aan investeringen’ voor extra geluidsisolatie.
Wethouder Zeegers bleef echter vastberaden. Het afkopen van de geluidsoverlast van De Kuip, met name de zware bastonen tijdens concerten, was noodzakelijk om de ‘kwaliteit van de woningen te waarborgen’ in de wijk Sportcampus. Het is momenteel onzeker of een meerderheid van de gemeenteraad instemt. Er is om extra informatie verzocht, waardoor het debat volgende week verder kan gaan.
Reacties
Door toedoen van een hoop die-hards die keihard voorop liepen in de strijd tegen een anti-Feyenoord (zeg gerust; 5e colonne) zijn gered uit de octopusarmen van meedogenloze banksters.
Ik denk dat veel supporters nogal naïef geweest zijn voor de kwalijke bedoelingen van de goudmannen van Sachs.
State of the art renovation. Vakken R, S, T een groot staanvak.
De rode wand.
Andere concerten gaan naar Zuid Oost.
Zullen wel hoop mensen over denken maar die directrice daar denkt gewoon nu 12 miljoen en we zijn van die vreselijke bank af.
Ga daarna gewoon met Feyenoord om de tafel en ga die boel opknappen. Dat Goldman Sachs rekent een beste rente.
Investeer daarna in de Kuip, haal wat geld bij gemeente, leen onder betere voorwaarden.
En gooi voor de supporters er een nieuw premieeffect in dan haal je daar ook nog wat op ook.
En er zit meer achter.
Dit is om Feyenoord een hak te zetten en eigen belangen