dsc00305

Nieuws

Deal tussen gemeente en stadion op losse schroeven; raadsleden zijn kritisch

Van de redactie

Raadsleden hebben nog veel vragen over de omstreden deal tussen de gemeente Rotterdam en De Kuip, waarbij het stadion belooft geen concerten meer te organiseren in ruil voor miljoenen euro’s. Opvallend is dat coalitiepartij Leefbaar Rotterdam het niet zo'n goed idee vindt waardoor de deal op losse schroeven staat, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Afgelopen maand werd bekend dat er een deal is gesloten tussen het stadion en de gemeente. Naar verluidt een akkoord van een compensatie van 11,8 miljoen euro met als tegenprestatie dat er nooit meer concerten in De Kuip gegeven mogen worden. Dit zou geplande woningbouw rond De Kuip makkelijker maken, bovendien zou het stadion met dit geld haar schulden kunnen aflossen. Een controversieel besluit is het ook. De BVO Feyenoord reageerde verbaasd op de deal en gaf direct aan hier niets van af te weten. 

De politiek kan de deal nog afblazen, zo laat het medium weten. Veel partijen willen wel instemmen, maar hebben vraagtekens bij de manier waarop de deal is afgesloten. Thomas Roskam van Leefbaar Rotterdam reageerde als volgt: "Waarom de haast om deze deal te sluiten? Veel van de bouwplannen zijn nog lang niet bekend." Dennis Tak van de PvdA denkt dat de stad hier op termijn spijt van gaat krijgen. "Als De Kuip wordt verbouwd, komt er opnieuw discussie over concerten. Daar kun je gif op innemen, want dit is gewoon een belangrijk verdienmodel."

Vóór het debat pleitte een vertegenwoordiger van Dura Vermeer voor de Kuip-deal. Dit bedrijf is namelijk van plan om als eerste een wijk met ongeveer 800 woningen te bouwen in de omgeving, genaamd ‘Sportcampus’. Als De Kuip blijft fungeren als podium voor grote concerten, dan zal dit bouwproject geconfronteerd worden met ‘een veelvoud aan investeringen’ voor extra geluidsisolatie. 

Wethouder Zeegers bleef echter vastberaden. Het afkopen van de geluidsoverlast van De Kuip, met name de zware bastonen tijdens concerten, was noodzakelijk om de ‘kwaliteit van de woningen te waarborgen’ in de wijk Sportcampus. Het is momenteel onzeker of een meerderheid van de gemeenteraad instemt. Er is om extra informatie verzocht, waardoor het debat volgende week verder kan gaan.

Delen

Reacties

Snap nog steeds maar weinig van fans die de magie van de Kuip maar wegwuiven en luchtig praten over 'een ander onderkomen'.
Door toedoen van een hoop die-hards die keihard voorop liepen in de strijd tegen een anti-Feyenoord (zeg gerust; 5e colonne) zijn gered uit de octopusarmen van meedogenloze banksters.
Ik denk dat veel supporters nogal naïef geweest zijn voor de kwalijke bedoelingen van de goudmannen van Sachs.
State of the art renovation. Vakken R, S, T een groot staanvak.
De rode wand.
Vraag me af welke concerten, de echte rockbands bestaan niet meer of lopen op hun laatste benen.
Andere concerten gaan naar Zuid Oost.
Zullen wel hoop mensen over denken maar die directrice daar denkt gewoon nu 12 miljoen en we zijn van die vreselijke bank af.
Ga daarna gewoon met Feyenoord om de tafel en ga die boel opknappen. Dat Goldman Sachs rekent een beste rente.
Investeer daarna in de Kuip, haal wat geld bij gemeente, leen onder betere voorwaarden.
En gooi voor de supporters er een nieuw premieeffect in dan haal je daar ook nog wat op ook.
Als het wk voor vrouwen in Nederland gehouden wordt. Zijn daar niet kansen voor de Kuip?
Er komt zo een stadion vrij in Arnhem😇
Misschien gewoon eens kijken naar een ander bouwbedrijf dan Dura Vermeer.
Dan kun je de plannen ook objectief beoordelen ipv die belangenverstrengeling nu steeds.
Dus, men maakt zich druk om de bewoners van een wijk die er nog niet staat, waarvan de leefbaarheid een issue zou vormen voor de enkele concerten in een stadion (kijk agenda er op terug)? Hoe bedoel je vooruit lopen op de muziek, leuke woordspeling :)
Anders mogen ze niet bouwen.
En er zit meer achter.
Dit is om Feyenoord een hak te zetten en eigen belangen
Wat een soap zeg.... achterbaks zooitje om dit buiten de BVO om te willen regelen. Blegh!
Zou toch fijn zijn als de nieuwe burgermeester voortkomt uit Leefbaar Rotterdam.
Laten we hopen dat het afgeblazen wordt. Zoniet, geen investeringen meer doen in de kuip door feyenoord zelf en op termijn kijken naar een nieuw onderkomen.