danny-buijs

VK Sportphoto

Nieuws

Buijs: "Niemand zei dat Feyenoord kampioen zou worden"

Liban

Oud Feyenoorder Danny Buijs schoof vanochtend aan bij Goedemorgen Eredivisie, daarin kwam uiteraard het aanstaande kampioenschap van Feyenoord ter sprake. Buijs liep afgelopen februari een week mee liep bij het eerste elftal van Feyenoord.

"Als je gewoon kijkt aan het begin van het seizoen, heeft niemand gezegd dat Feyenoord kampioen zou worden, Iedereen was ervan overtuigd dat Ajax en PSV beter materiaal hebben. Toch slaagt hij (Arne Slot) erin het team en de spelers te ontwikkelen op een bepaalde manier te laten voetballen, met een bepaalde intensiteit, tempo en Europees natuurlijk goed gedaan", begint Buijs.

Aan tafel gaat Buijs dieper in op een week mee lopen met het team van Slot. "Arne Slot zei dat ik overal bij mocht zijn. De staf die een training voorbereid en één op één gesprekken met een speler. Je ziet overeenkomst in een bepaalde werkwijze van de gehele staf. Wat mij enorm opviel, is de enorme plezier die de spelers uitstralen en de intensiteit waarmee er getraind wordt. Dus dat hebben ze ook kunnen creëren met elkaar."

Buijs en Slot kennen elkaar van de KNVB-trainerscursus. "Wat Arne Slot niet heeft overgenomen van de KNVB-cursus? Het invullen van de training voorbereidingsformulieren", sluit Danny Buijs af met een knipoog.

Delen

Reacties

Nog geen reacties