yv2023218yv2023218a9a08593

VK Sportphoto

Nieuws

"Ik kijk ernaar uit om nog langer voor Feyenoord te spelen"

Dennis

Voor Mats Wieffer is 2023 tot dusver een fantastisch jaar. De middenvelder greep in januari zijn kans en is sindsdien onbetwist basisspeler in de ploeg van Arne Slot, waarmee hij binnenkort kampioen hoopt te worden. Bovendien werd hij door bondscoach Ronald Koeman geselecteerd voor het Nederlands elftal. 

''Het is geweldig geweest'', zo zegt Wieffer bij Feyenoord TV. Ook de club was uitermate positief over de ontwikkeling van de 23-jarige middenvelder en verlengde zijn contract tot en met 2027. Dit tot tevredenheid van de Tukker. “Feyenoord is de mooiste club van Nederland, we doen het dit seizoen natuurlijk erg goed vooral in Nederland. Ik zie dat we als team ver zijn gekomen dit seizoen en ik kijk ernaar uit om nog langer voor Feyenoord te spelen. Ik denk dat niemand had gedroomd dat dit zou gebeuren, uiteindelijk is het wel gebeurd en daar ben ik heel blij om. Ik had altijd wel vertrouwen in mezelf, maar dat het zo snel gaat had ik zelf ook niet verwacht.”

Wieffer kreeg zijn kans nadat Quinten Timber voor langere tijd uitviel met een blessure. Volgens de middenvelder zorgde het speelprogramma ervoor dat hij kon wennen aan het team en wat er van hem wordt gevraagd. “Dat je in een goed draaiend team komt, maakt het natuurlijk een stuk makkelijker. Ik denk dat de opbouw voor mij ideaal is geweest. Eerst tegen PEC Zwolle, daarna tegen Groningen en daarna meteen tegen Ajax. De opstap voor mij was wel lekker, daarna kwamen grote wedstrijden en denk ik dat ik het prima heb ingevuld. Ik wist wel dat ik het vertrouwen kreeg dat ik mocht blijven staan.”

En nu lonkt de landstitel voor de speler die vorig jaar nog voetbalde bij Excelsior. Uitgerekend tegen zijn oude club kan Feyenoord een reuzenstap richting de landstitel zetten. “Die willen natuurlijk winnen, ze hebben ook wat om voor te spelen. Ze zullen er vol opklappen en het ons zeker lastig maken. We gaan gewoon alles geven en dan moeten we die wedstrijd winnen.” Bij winst spelen de Rotterdammers volgende week de kampioenswedstrijd in de eigen Kuip tegen Go Ahead Eagles.

Denk jij ook dat Feyenoord de stadsderby tegen Excelsior wint? Pak hier 50x of zelfs 100x je inzet!

Delen

Reacties

Nog geen reacties