arnesen

VK Sportphoto

Nieuws

Arnesen: "Arne kan het overbrengen, daar is hij top in"

Van de redactie

Voormalig technisch directeur Frank Arnesen is blij met de huidige stand van de competitie. De Deen geeft zondagochtend aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN aan trots te zijn op zijn oud-collega's.

"Ik ben hartstikke blij voor de mensen die er zitten. Ik heb dagelijks met ze gewerkt en ik heb gezien hoe wij vorig jaar veel bereikt hebben door de finale van de Conference League te halen. Ik ben heel blij met hoe het gaat. Of ik daar nu een groot of klein aandeel in had, interesseert me niet zo veel. Ik deed gewoon mijn best. De ideeën van Arne werden gewoon uitgevoerd zoals hij dat wilde", aldus Arnesen.

De 66-jarige Arnesen begon eind 2019 bij Feyenoord als technisch directeur en voerde diverse wijzigingen door in de structuur en organisatie van de Rotterdamse club. "Het was voor mij ook heel verrassend, dat ze maar drie scouts hadden. Dan wordt de vraag: hoe ga je met deze mensen om? Ik vind scouts heel belangrijk, dus dan moet je ze belangrijk maken. We hadden niet eens een kamer voor de scouts. Ze moeten naar het buitenland, maar ik wil ook graag dat ze hier zijn."

Arne Slot kan rekenen op de nodige complimenten. "Wat je ook goed ziet, negen van de tien keer komen ze beter uit de rust. Hij en zijn staf analyseren wedstrijden heel goed en weten precies wat ze moeten doen. Hij kan het ook overbrengen, daar is hij top in. Dat vind ik heel interessant."

Arnesen moest vorige zomer vanwege zijn gezondheid stoppen bij Feyenoord, maar weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Ik wil het liefst ergens adviseur worden. Ik heb nu het gevoel dat ik niet meer 24/7 technisch directeur kan zijn."

Delen

Reacties

Ricardo_cruz
Frank, ook jouw verdienste, fantastisch, en bedankt, het ga je goed.
Het zou toch fantastisch zijn als Arnesen de schaal mag uitreiken. Hij verdient dit ook, heeft de basis gelegd.
Maak hem dan Technisch adviseur dat verdient hij
HardeTackle
Voordeel van adviseur zijn: statutair gezien ben je niet strafbaar als je geld achterover drukt. Slimme vent.