danny-buijs

VK Sportphoto

Nieuws

Buijs: "Uit in een volle Kuip spelen is de slagroom op de taart"

Van de redactie

Morgen keert Danny Buijs voor even terug in De Kuip. Als trainer van tegenstander Fortuna Sittard beleeft de voormalige Feyenoordspeler een weerzien met zijn oude liefde.

Toen Buijs na zijn ontslag bij het Belgische KV Mechelen zonder werk zat, mocht hij begin dit jaar even meelopen op de trainingen van Arne Slot. Hij hoopt hier nu een voordeeltje. "Je haalt altijd wat uit die lessen. Of we daar voordeel van hebben zondag moet blijken. Ik ken elk hoekje in het stadion. Heel bijzonder om daar te komen, zeker als 'de vijand'. In die hoedanigheid ben ik nog maar weinig in dat stadion geweest. Je kent ook veel mensen in en rondom de club”, ”, zo vertelt de trainer van Fortuna Sittard tegenover RTV Rijnmond.

Feyenoord maakt tot dusver een goede indruk op Buijs. "Ook zij hebben een aantal wisselingen in de selectie gehad. Je ziet dat die nieuwe jongens tijd nodig hebben. Maar ik heb alweer een paar prima wedstrijden van Feyenoord gezien, Arne heeft niet voor niets gezegd dat Feyenoord nu verder is dan vorig jaar in deze tijd. Feyenoord zit gewoon al op een behoorlijk niveau."

Ondanks zijn liefde voor de club van Rotterdam-Zuid hoopt Buijs op een stunt met zijn huidige werkgever. "Je weet dat je aan de bak moet. We zullen een ongelooflijk niveau moeten halen. We krijgen meteen genoeg informatie waar we staan. Een ding is zeker: we gaan er alles aan doen om daar een resultaat te halen. Uit in een volle Kuip spelen is de slagroom op de taart, dat zijn de mooiste wedstrijden.”

Delen