Primeur Bevestigd
Taryck Tahid | Bron foto: https://tjtahid.com/

tjtahid.com

Transfers

Buitenspeler Tahid hard op weg naar Feyenoord

FeyenoordTM

Feyenoord heeft zijn scoutingsapparaat buiten de continentale landsgrenzen aan het werk gezet. Op die manier is buitenspeler Taryck Tahid op de radar van de club gekomen én overtuigd: hij landt in januari in Nederland om bij Feyenoord aan de slag te gaan.

Tahid is van origine een linksbuiten die ook als rechtsbuiten en als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Hij is geboren in Canada en bezit over een Ghanese dubbelnationaliteit. Momenteel staat de 16-jarige winger onder contract bij Vancouver FC, waar hij al drie doelpunten voor scoorde.

De jeugdinternational van Canada staat te boek als de jongste professionele aanwinst óóit in de Canadian Premier League. Nog nooit speelde een speler op zijn leeftijd al dusdanig veel minuten in de Canadese competitie, waar men hem inschat als de toekomstige recordverkoop.

Recentelijk was Tahid op het WK-onder 17 in Indonesië actief met Canada, wat vroegtijdig werd uitgeschakeld. Aanvankelijk komt Tahid bij Feyenoord stage lopen: zijn eerste stagedag staat gepland op 8 januari. Eerder doorliep hij stages bij New York Red Bulls, FC Midtjylland en Villarreal.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dan hoor je dat Feyenoord op zoek is naar direct inzetbare spelers voor het eerste en zie je alleen maar spelers van 16 of 17 jaar. Mooi maar voegt niks toe aan kwaliteit voor het huidige eerste team
Dan hoor je dat Feyenoord op zoek is naar direct inzetbare spelers voor het eerste en zie je alleen maar spelers van 16 of 17 jaar. Mooi maar voegt niks toe aan kwaliteit voor het huidige eerste team
Ik zie niet waarom dit een goede speler is.
Zijn tegenstanders glijden zelf uit. Hij heeft geen passeerbeweging. Is niet explosief (snelheid eerste meters) en zijn tegenstanders dekken hem vaak aan de verkeerde kant.
Feyenoord wil hem halen alleen om het feit dat hij 16 is neem ik aan? Ik zie alleen een prima snelheid, matige dribbels, veel balverlies, rare passes en een prima schot. Ik denk dat onze 16 jarigen in die competitie meer zouden laten zien dan deze speler
Nou als dat de hoogtepunten zijn dan ben ik niet onder de indruk. Ook zie ik geen enkele passeeractie op snelheid
Die jongen is 16 doe is rustig man
Als je dat niet op je 16e hebt, heb je dat later ook niet. Of ga je na je 16e opeens veel sneller rennen?
Leuk maar ik zoe liever nieuws over een paar of snelle of bonkige verdedigers die hun waarde al bewezen hebben.
Las gister ergens iets over interesse in Luiz Henrique van Real Betis braziliaanse buitenspelert. @FeyenoordTM wat is daarvan waar
@FeyenoordTM als je het mij vraagt is Alexander Aravena een erg interessante speler. Is het mogelijk dat we zo een naam door middel van het scoutingsapparaat binnen gaan halen. Buitenkansjes hebben we nodig en hier is Alexander Aravena er zeker een van met een relatief kort lopend contract.
Moet er wel voor het eerst sinds het wegsturen van Arnesen weer gebruik worden gemaakt van het scoutingsapparaat, als we het hebben over directe versterkingen voor Feyenoord 1.
@FeyenoordTM ziet er dus naar uit dat we weer geen gebruik gaan maken van scoutingsapparaat?
Misschien lees ik er overheen, maar gaat het nu om een nieuwe stage of valt met 'zekerheid' te zeggen dat de stage wordt omgezet naar een contract?
Sorry, zie hieronder al reacties.
Mooie ontwikkeling! Hopen dat wij meer indruk op hem maken dan z’n vorige stage clubs.

@FeyenoordTM officieel kopen mag was na zijn 18e toch?
Was dat niet alleen met Brazilianen? Weet het niet zeker hoor, want bijvoorbeeld een Pulisic was ook -18 toen hij naar Europa ging.
Nee, beleidsbepalers zijn op vakantie
Dus er gaat geen nieuwe speler mee op trainingskamp?
Lijkt mij niet, wens is er natuurlijk wel nog altijd vanuit de staf
@FeyenoordTM word nu eerst gekeken naar de jeugd om die te versterken?
@FeyenoordTM even een andere vraag. Loopt er iets tussen Manhoef en Feyenoord? Vitesse moet verkopen dus die jongen zal vast niet veel waard zijn?