Nieuws
Burgemeester Schouten: “Heel veel mensen vinden juist verbondenheid in die club, hè”
Afgelopen oktober is Carola Schouten begonnen als burgemeester van Rotterdam. De opvolger van Ahmed Aboutaleb heeft zich voorgenomen in de beginperiode eerst te luisteren. Uitzondering daarop was haar mening rondom Feyenoord. “Heel veel mensen vinden juist verbondenheid in die club, hè.”
“Kijk, ik ben nieuw. Ik ken de stad wel, maar ik kom hier niet om even te vertellen hoe het allemaal zit”, zo zegt zij in Algemeen Dagblad. “Ik geloof ook niet dat Rotterdammers dat zouden accepteren. Die zouden zeggen: ‘Joh, ga eerst ‘s aan het werk.’ En terecht. Ik vond dat ik de eerste maanden echt eerst een kennismaking met de stad moest hebben. Ik ben ook terughoudend geweest met interviews, dat heb je gemerkt. Ik wilde voorrang geven aan de stad, ik zit hier niet om mijn eigen hoofd overal in de krant te zien. Waar het nodig is, stap ik echt wel in.”
Een van de onderwerpen waar zij meteen instapte, was Feyenoord. De club kwam in het nieuws naar aanleiding van een uitzending van BOOS, die er melding van maakte er gebruik werd gemaakt van veroordeelde fans om de supportersbewegingen in goede banen te leiden. Schouten sprak daarover met Feyenoord-directeur Dennis te Kloese. Volgens de nieuwe burgemeester was het een goed onderhoud, waarin zij heeft aangegeven hoe tegen de materie aan te kijken. “Heel veel mensen vinden juist verbondenheid in die club, hè. Dat is hun trots, hun passie.”
Toch stipte ze een onderwerp van kritiek aan richting de algemeen directeur. “Maar als er een groep is die de club gebruikt - want zo zie ik het - om anderen te intimideren en bedreigen, dan moet je er als club ook helder in zijn dat dat niet acceptabel is. Of ze dat duidelijk genoeg doen? In hun reactie op de Boos-uitzending werd vooral verteld wat ze aan het doen zijn. Ik vind: je moet ook normeren en laten zien dat dit te ver gaat. Wat niet deugt, moet je benoemen. We hebben daar nu een eerste gesprek over gehad en er zullen er meer komen.”
Reacties
En wanneer je als groep te lang geen gehoor vond, dan krijg je ongeorganiseerde anarchie. In welke vorm dan ook.
In gesprek blijven is beter.
Net als de overheid en bestuurders overigens.
Ik wens u en de uwen veel gezondheid en liefde.