Julián Carranza | Pro Shots [speler weggewerkt met AI]

ProShots

Nieuws

"Carranza kan hard schieten. Daar had ik het op de training weleens moeilijk mee"

Stan

Julian Carranza mag zich een dezer dagen officieel speler van Feyenoord noemen. Om een beeld te krijgen van de 24-jarige Argentijn sprak Voetbal International met oud-Feyenoorders Nick Marsman en Kelvin Leerdam, die in Amerika samen met, maar ook tegen de Rotterdamse aanwinst speelden.  

Marsman maakte Carranza mee als doelman van Inter Miami. "Ik heb Julián leren kennen als een heel lieve jongen. Hij was heel begaan. Er was een groepje Argentijnen in de selectie, maar hij probeerde ook met de andere jongens in het team contact te hebben. Hij lag goed in de groep."

De Argentijnse spits heeft meerdere eigenschappen die Marsman kunnen bekoren. "Julián hield van hard werken, dat past wel bij Feyenoord. Hij sprak ook als een van de betere Engels. Er waren landgenoten van hem die helemaal geen Engels spraken, terwijl hij juist bezig was om zijn beheersing van de taal te verbeteren."

Ondanks die open houding had Carranza het lastig bij Miami. Bij de club van David Beckham moest hij topspits van weleer Gonzalo Higuaín voor zich duiden."Hij had alle vertrouwen, daarachter zat Carranza. Miami haalde hem als een groot talent binnen. Ik heb hem in het begin natuurlijk niet meegemaakt, maar ik zag wel dat hij wat moeite had om zich te laten zien en om zijn draai te vinden. Meestal moest hij het doen met weinig minuten in een wedstrijd. Op de training was het afwisselend wat hij liet zien, maar ik zag zijn sterke punten wel naar voren komen."

Kwaliteiten
Marsman vertelt wat hem daar opviel aan de aanstaande Feyenoord-schutter. "Hij is sterk aan de bal. Een wat bonkige spits die goed kan koppen, maar niet alles is even verfijnd. Hij kan alles een beetje. Een beetje Dirk Kuijt-achtig, zou ik zeggen. Zijn schot is wel heel erg goed en is ook beter geworden nadat hij naar Philadelphia is overgestapt. Zo, hij kan hard schieten. Daar had ik het op de training weleens moeilijk mee. Normaal gesproken kom je als keeper uit en probeer je je zo breed mogelijk te maken om de bal tegen te houden. Maar als hij op me af kwam, dacht ik soms wel: laat ik geen risico nemen om die bal op een verkeerde plek te krijgen. Nou, hij heeft me weleens op mijn hoofd of in mijn kruis geraakt, haha. Dat is nu dus nog beter geworden. Vertrouwen doet iets met een speler. Als ik nu zie hoe hij zijn goals maakt, en hij heeft er nogal wat gemaakt, dan zitten er echt goede en mooie bij."

Ook Kelvin Leerdam stond als teamgenoot en tegenstander met Carranza op het veld en kent dus de kwaliteiten van de Argentijn. "Hij wil graag meevoetballen, heeft zijn fysiek mee en kan goed koppen. Hij is heel erg doelgericht. Als je hem een halve meter geeft, zal hij proberen om de kans te grijpen. Ik heb met LA Galaxy tegen hem gespeeld. Bij Miami speelden we met één spits, maar Philadelphia Union speelt met een spitsenduo. Ik merkte dat Carranza en de andere spits heel erg goed op elkaar ingespeeld waren. Ze voelden elkaar aan, in hoe ze moesten bewegen ten opzichte van elkaar. Het is mooi om te zien dat hij zich in Philadelphia zo snel heeft aangepast aan een ander systeem."

Bij Feyenoord zal Carranza zich het Europese en Nederlandse voetbal eigen moeten maken. In het elftal van Priske zal hij bovendien geen aanvalsduo vormen, maar als enige spits fungeren. "Ik ken Priske niet echt als trainer, maar ik denk wel dat Carranza een goede speler is voor de manier waarop Feyenoord normaal gesproken speelt", zegt Marsman. In Rotterdam moet Carranza op den duur de plek van Santiago Gimenez overnemen. "Het is moeilijk om Carranza te vergelijken met Giménez. Carranza is meer een aanspeelpunt, een iets balvastere spits dan Giménez. Aan de andere kant is Giménez iets verfijnder. Ik denk dat Carranza wel gaat renderen. Je kan hem ook in de diepte aanspelen en hij staat erg vaak op de goede plek om te scoren. Dat is een belangrijke kwaliteit."

Wennen
Leerdam verwacht dat Carranza even zal moeten acclimatiseren in de Eredivisie, al doet de Amerikaanse competitie daar volgens de verdediger van Heracles Almelo ook weer niet zoveel voor onder. "Ik zeg niet dat het een op een hetzelfde is, want Carranza moet het nog wel laten zien, maar er spelen veel goede voetballers in de MLS. Er is ook veel jong talent. In Nederland wordt er een beetje lacherig over gedaan en is men misschien in het verleden blijven hangen. Dat dacht ik eerst ook, hoor, maar ik ben niet blind. Ik zie dat er enorm veel geld wordt geïnvesteerd in het voetbal in de VS. Op financieel vlak gaat de MLS de Eredivisie inhalen. Maar goed, natuurlijk wordt het even wennen voor hem in Nederland. Het is toch een ander land en je moet je ook prettig voelen."

Marsman sluit zich daar bij aan. "Het zal even wennen worden aan de ruimtes. In de MLS krijg je die meer dan in de Eredivisie. Daarnaast is Philadelphia meer een counterploeg, die terugzakt en er in de omschakeling snel uitkomt. Feyenoord wil juist de bal hebben en de bovenliggende partij zijn. Dan worden de ruimtes kleiner. Ik ben benieuwd hoe hij daarmee omgaat. Voor hem wordt het sowieso wennen. Een nieuw land, een nieuwe cultuur en een nieuw team. Laten we hem daar ook even de tijd voor geven."

Delen

Reacties

"Je kan hem ook in de diepte spelen." Dat spreekt me wel aan, want dat heeft Gimenez minder.
Oh en verder klinkt het überhaupt prima. Laten we hem inderdaad de tijd geven om zich aan te passen etc, dan hebben we er daarna vast een goede spits bij
Mooie website, maar ik vind het wel gek dat jullie hier gewoon hele lappen tekst van VI PRO kopieren! Die mensen werken ervoor om die interviews te doen en een mooi verhaal te schrijven. Ik betaal ook aan VI om die interessante dingen te lezen. Jullie kopieren het hier eventjes - en verdienen er nog iets aan ook via advertenties. Niet sjiek!
Jonge jonge, een interview met Kelvin Leerdam en de gele Kanarie...

Er zijn mediabedrijven die zelf abbonementen verkopen en dan nog copy paste meuk 'verkopen'.

1908 is gratis door Feyenoorders, voor Feyenoorders.

Alsof jij nooit een gekopierd spelletje gespeeld of film gekeken hebt. Bovendien worden primeurs hier ook gekopieerd en geplakt op betaalsites.
Zijn kaarten zijn wel een aandachtspuntje denk ik. Seizoen 1: 34w 11g 1r. Seizoen 2: 33w 9g 2r. Dit seizoen: 12w 5g. Opvallend veel, vooral voor een aanvaller.
Ben erg benieuwd naar hem, alleen zullen oud teamgenoten hem nooit afkraken natuurlijk. Maar misschien is het een soort Pelle en werkt het allemaal goed in ons team!
''Julián hield van hard werken, dat past wel bij Feyenoord.'' Ik word hier zo ongelofelijk moe van
En in de tussentijd loopt iedereen te bitchen op Stengs dat ‘ie niet hard genoeg werkt. En te kicken op Lingr dat ‘ie zo lekker hard werkt. Kortom: volgens mij heeft Marsman een punt…
Matige Marijn spreekt ook in de IK vorm en niet in de iedereenvorm.
Ik heb het over het idee dat spelers zouden passen bij Feyenoord omdát ze harde werkers zijn. Dat is gewoon een hele oude gedachte die constant voorbij blijft komen in de media, en ik vind dat het getuigt van weinig kennis over waar Feyenoord mee bezig is en naartoe wil. Ik kan genoeg harde werkers noemen die niks te zoeken hebben bij Feyenoord, en zo'n generalisatie is dus ongepast.
Toch is het zo en zal dat hopelijk altijd blijven. Als je niet bereid bent om keihard te werken en strijd te leveren pas je niet bij Feyenoord. Dat is gewoon één van de eisen. Was zo in het verleden, maar ook bij Slot en ook bij Priske. Jij leest waarschijnlijk iets van dat dat de enige eis is en dat een goede techniek, inzicht, raffinement, geen arrogantie enz, geen eisen zijn, maar daar ga je de fout in.
Keiharde werker, maar ik heb nooit een speler gezien met meer inzicht (zelfs bijna blind) en een vernuftiger buitenkantje links dan Willem van Hanegem.
Ja maar dit is toch wat er van je verwacht wordt bij elke profclub? Gewoon je best doen, dat is het minimum. En dat is bij Ajax, PSV, Twente etc. echt niet anders. Alleen bij Feyenoord wordt dat dikwijls genoemd als dé eigenschap die een Feyenoordspeler zou moeten hebben. En daarmee doe je onze club dan echt te kort vind ik.
Klopt, al zijn supporters daar wel inconsistent in. Een Nieuwkoop die keihard werkt wordt af en toe ook afgebrand, terwijl men Bullaude 1000 kansen wil geven terwijl die alleen maar een mooie techniek heeft en verder niks.
Het is wel waar... dus waarom word je moe ervan?
Natuurlijk is het waar, maar het is waar voor iedere club op aarde. En voor elke baan op aarde. Natuurlijk is het belangrijk om hard te werken. Maar dat het juist alléén bij Feyenoord genoemd wordt als een karakteristieke eigenschap voor een aanwinst die goed zou passen, geeft wel aan dat er bepaalde ideeën en intenties achter zitten die op z'n minst archaïsch en op zijn meest doelmatig gekscherend zijn.
Niet mee eens. Hard werken is een vd DE peilers waarop Feyenoord rust. Het hele DNA van de club en stad zijn daarop gebaseerd. Dat gaat heel ver. Van de oude havenarbeiders mentaliteit tot dat wat Rotterdam en Feyenoord maakt tot wat het nu is. Net zoals arrogantie en bluf bij 020 horen. Dan is het dus fijn als een nieuwe speler dat meebrengt. En kijk nou zelf… welke spelers zijn mateloos populair? Exact de kleuners die ook nog eens goed kunnen voetballen. Dat Stengs een creatieve voetballer en iets minder harde werker is maakt hem niet tot een niet-Feyenoorder. Integendeel.. we zijn blij met zn inbreng Maaar.. Het zal nooit een nr1 publiekslieveling worden. Kortom: ja harde werkers worden bij Feyenoord hoger gewaardeerd en dus kan Carranza makkelijker populariteit winnen. Mits hij hard werkt en scoort.
Dit is precies mijn punt eigenlijk want Stengs is juist een van de spelers die veel vuile meters maakt.