Feyenoord Vierde Shirt 2023-2024- Voorkant Detail Castore Logo

Nieuws

Castore: "De exposure op dat podium is gigantisch"

Van de redactie

Dit seizoen speelt Feyenoord in de tenues van kledingsponsor Castore. De samenwerking met het Britse kledingmerk werd in januari 2023 bekend gemaakt. “We waren destijds over contractverlenging in gesprek met onze vorige kledingpartner Adidas, maar besloten ook naar het verhaal van Castore te luisteren”, aldus Alex van Mook, Merchandising & Retail Manager bij de club.

“Tijdens de gesprekken bleek dat er meer aansluiting was op bepaalde onderdelen die Feyenoord belangrijk vindt”, aldus Van Mook van Feyenoord Magazine. “Zo zagen we meer kansen om internationaal shirts te kunnen verkopen en konden we meer invloed uitoefenen op het ontwerp van de tenues.”

Europa veroveren
Ook Castore toont zich tevreden met de samenwerking. “We willen graag Europa veroveren”, zo vertelt Kevin Hoogduijn over de ambities van het kledingmerk. “Feyenoord is in dat opzicht een fantastische partner voor ons, gezien de grote naam, achterban en historie. De timing voor de samenwerking is helemaal geweldig, met de positieve flow rondom de club en de kwalificatie voor de Champions League. De exposure op dat podium is gigantisch. Daarom zijn Feyenoord en Rotterdam voor ons cruciaal in onze strategie”, aldus de Senior Category Manager.  

Verkoopsucces
De samenwerking voorziet erin dat Castore bijna al het merchandise-personeel en alle merchadising- en retailtaken van Feyenoord heeft overgenomen. “We hebben niet direct grip op het hele verkoop-, distributie- en productontwikkelingsproces, maar alles gaat in overleg met Castore”, zo zegt Van Mook daarover. “Daarom baalden we ook toen aan het begin van het seizoen de verzending, levering en voorraden van de tenues en andere producten niet optimaal in orde waren, mede door het enorme verkoopsucces.”

Van Mook erkent dat de beschikbaarheid te wensen overliet. “Dat was erg vervelend voor supporters, maar elke nieuwe samenwerking heeft kinderziektes, hoe jammer we dat ook vinden. We hebben daar uitvoerig met elkaar over gesproken, met als gevolg dat de processen steeds beter op orde zijn, maar dit heeft zeker nog wat tijd nodig. We hopen hiervoor op het begrip van onze supporters.”

Buitenland
Met Castore als nieuwe kledingpartner hoopt Feyenoord op groei, zowel in Nederland als het buitenland. “Onze producten zijn nu breder verkrijgbaar voor supporters, omdat Castore ze ook via andere retailers verkoopt. En niet alleen via de Feyenoord Fanshops, zoals voorheen”, zo zet Van Mook. “Daarnaast kunnen we nu makkelijker onze shirts in het buitenland verkopen. Denk aan Mexico, waar Santiago Giménez ontzettend populair is. Ook dat biedt kansen voor groei van onze naamsbekendheid, ook buiten Nederland.”

Delen

Reacties

Heb net eens op de Castore.com site gezocht naar Feyenoord shirts. Toen de regio verandert naar Mexico en steeds het zelfde geen Feyenoord shirt te vinden. Toen de zoekfunctie gebruikt en Feyenoord ingetypt en hallo nog steeds niets, maar wel een Bayer Leverkusen tenue. Moet je echt naar castore.nl om een Feyenoord tenue te kopen. Misschien zit het probleem dat ik op het moment vanuit Zwitserland op het net zit, haha. Internationaal podium dus een farce voor wat mij betreft, iemand dit al opgevallen.
https://castore.com/pages/partnerships we staan niet eens tussen de partnerships haha
Ik geef er geen Euro aan uit. Nog steeds geen feedback richting de fans over de slechte kwaliteit en wat mij betreft ontbreekt op alle shirts behalve het thuis shirt het Feyenoord logo.
Gebrek aan voorraad hebben ze vooral ook zichzelf.

Ik maak me meer zorgen over de kwaliteit, daar hebben ze ons vooral mee. En die kwaliteit is belabberd. Ongekend tegen deze prijzen, dat het bij wijze van spreke al stuk gaat als je ernaar kijkt....
Die witte tenues wat mij betreft nooit meer. Straalt niets uit, niet mooi, niet succesvol....
Heb 4 weken moeten wachten op 3 shirts , geen contact mogelijk , bij levering eerst geen bedrukking , moesten zelf naar de fanshop , letters niet goed vast , weer terug ...1 grote ellende
Alleen nog kappen met het verkrachten van dat rood-witte logo; stop aub met die stickertjes op de shirts in de meest vreemde kleuren…
Feyenoord logo is rood-wit en geborduurd!
Heel graag, nu lijkt het net of het shirt te vaak gewassen is. Dat logo hoort rood/wit. In welke keur ze de naam van de sponsor drukken, dat zoeken ze samen maar uit.
Zet dan ook cijfers bij uit verkoop in het buitenland? Kunnen we zien of er echt groei zit in shirts in het buitenland.
Tekort aan letters voor opdruk; badges niet leverbaar; shorts en shirts niet meer op voorraad terwijl je dat alles wel online kon afrekenen (=kopen). Trainigsbroeken al weken volledig uitverkocht. Blijkbaar klopt er na 4 maanden nog steeds geen mallemoer van hun synchronisatie tussen voorraad en aanbod website. Hallo, dit een hun corebusiness en faalt. Van de 5 orders die ik de laatste 4 maanden heb geplaatst ging het bij 3 orders verkeerd. Eén zonder bedrukking geleverd, en 2 na meer dan 4 weken gecanceld want niet leverbaar. Gewoon heel erg slecht.
Kijk, dan heb je een onderbouwd verhaal. Leest een stuk beter en laat ook zien wát er dan mis gaat
Hoe staat het ervoor met de kwaliteit van de shirts? Zie best wat negatieve verhalen de ronde doen op de socials, maar dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat vooral negatieve ervaringen gedeeld worden.
zelf geen problemen ondervonden, maar ik moet zeggen dat ik altijd mijn kleding netjes was volgens het label en binnenstebuiten.