Feyenoord Castore Rood

Nieuws

Castore: "Mensen halen een nieuwkomer liever neer dan dat ze hem aanmoedigen”

Van de redactie

Vanaf dit seizoen gaat Feyenoord gekleed in het merk Castore. Het Britse merk bestaat nog maar acht jaar en bestormt als nieuwkomer de internationale markt van voetbaltenues, wat voornamelijk het domein is van Nike, Adidas en Puma.

Castore is opgericht door twee broers: Tom (33) en Phil (30) Beahon. Zij vinden dat er in de markt van sportkleding ruimte is voor een premium merk dat zich richt op innovatieve kleding en klanttevredenheid. Via influencers en opiniemakers bereiken ze de aandacht van de massa en neemt het merk een vlucht naar voren. Investeerders happen toe om de groei te versnellen. In het Verenigd Koninkrijk bindt het merk zich in korte tijd aan Newcastle United, Aston Villa en Rangers FC. Ook het Ierse nationale elftal speelt in Castore, net als Sevilla en Bayer Leverkusen.

Feyenoord
Vanaf dit seizoen proberen de broers ook Nederland te veroveren, met name door in zee te gaan met Feyenoord. “Het is een van de grootste clubs van het land, met een gepassioneerde aanhang. Dat past goed bij ons merk”, aldus een woordvoerder in Algemeen Dagblad. Castore en Feyenoord kwamen een contract overeen van zes jaar, wat de Rotterdamse club naar verluidt vijftig miljoen euro oplevert. 

Opstartproblemen
De samenwerking met Feyenoord verloopt echter haperend. Na de lancering van de wedstrijdkleding van Castore troffen supporters al snel lege rekken aan in de fanshops. “Na het kampioenschap kwamen er krachten los die groter waren dan onze productiecapaciteit”, zegt de Castore-woordvoerder. “De vraag was toen zó groot, dat was bijna niet in te schatten. We raakten heel snel door onze eerste levering heen en kunnen pas sinds anderhalve week weer langzaam aanvullen. Inmiddels zijn de meeste artikelen weer voorradig.”

Kwaliteit
Terwijl de shirts over de toonbank vliegen, verschijnen de eerste klachten op social media over de kwaliteit van de kleding. Supporters die zich melden bij Feyenoord worden linea recta doorverwezen naar Castore. Met name over de bedrukking wordt beklag gedaan. Clublogo’s en andere bedrukking laten los, in sommige gevallen al na een keer wassen. Volgens Castore gaat het om zeer minimale aantallen. “Natuurlijk zijn er problemen geweest. In 2022 verkochten we 5 miljoen producten, dit jaar zelfs 12 miljoen. Op die schaal heb je altijd een foutmarge van 1 of 2 procent. We hebben niet meer problemen gehad dan Nike of Puma, maar mensen halen een nieuwkomer liever neer dan dat ze hem aanmoedigen.”

Delen

Reacties

4e tenue in zeer korte tijd uitverkocht
Meerdere mensen voor niets naar de fanshop gekomen
De fanshop kan hier niets aan doen
Na 3 tenue's weet toch wel hoeveel er verkocht worden ????
Waardeloos dat Castore!
"Mensen halen een nieuwkomer liever neer dan dat ze hem aanmoedigen".

Piep-piep hallo!
bij mij begint de bedrukking erna 1 x wassen ook al los te komen
Beetje naïef. Als je een nieuwe club weet binnen te halen heb je je huiswerk al gedaan voor wat betreft je afzetmarkt. Je had kunnen weten hoe groot het Legioen is.
Allemaal leuk en aardig, maar waar blijft het derde en vierde tenue?
Je kan ook gewoon zeggen dat je heb verkeken op hoe groot het legioenen is dat is grote dan alleen regio rijnmond en voor 90 euro mag je toch wel kwaliteit verwachten en niet zo aliExpress kwaliteit als nu en ze heb ook onze fanshop online en kledingshop gemaakt waar is de rest gebleven (zo als de vlaggen en koffiebekers )
Mensen of je koop via Dhgate identieke shirt voor een schijntje van wat de officiële shirt kost. Kwaliteit is hetzelfde. Ik heb van de week een uitshirt gekocht met Hartman op de rug.
Deel voor beloningen Haast je! Gebruik nu Mijn link om tot $20 te krijgen. Geniet van geweldige producten op DHgate! https://m.dhgate.com/product/real-retro-madrid-soccer-jersey-long-sleeve/754978508.html?invitationCode=ff808081635e4d8801639c4cb06e5e4d%7C-%7C754978508
Een echte Feyenoorder steunt de club door z’n shirts in de fanshop te halen.
Een echte vent steunt zijn portemonnee, het leven is al duur zat
Een echte vent haalt zijn neus op voor illegale namaakproducten
Voor 90 euro en dan slechte kwaliteit. Nee, Dankjewel. Twente heeft trouwens hetzelfde probleem.
Castore kan van mij het hubekeluup krijgen. Koop wel een oud Adidas shirt. Daar heb ik nog nooit iets slechts van gekocht.
Een echte vent betaalt geen 90 euro voor rotzooi en laat zich niet gebruiken om rotzooi voor veel te veel geld in zijn maag te laten splitsen
Niemand zegt dat je het originele shirt moet kopen. Maar als je een illegaal namaakshirt koopt, steun je daarmee alleen een stelletje criminelen. De zestigplussrs onder ons kennen de slogan nog wel: "liever naakt dat namaak"
dezelfde shit met adidas, ik zit nu met grijze adidas trainingsshorts en het Feynoord logo is er al heel lang vanaf. adidas logo is gestikt en zit natuurlijk er nog netjes op.
Die laatste zin is tenenkrommend. Verhelp de problemen in plaats van als miljoenenbedrijf in een slachtofferrol te kruipen.
Inderdaad moeten we nog medelijden krijgen ook dat ze miljarden verdienen aan slechte arbeidsvoorwaarden en slechte kwaliteit waar mensen hard voor moeten werken.
Levering is echt een drama. 18 dagen op thuis tenue en grijze trainingspak en shirt moeten wachten en inmiddels wacht ik al een maand op het uit tenue en rode trainingsshirt waarvan nog steeds niks Verzonden is
Same here. 13 juli uittenue besteld voor verjaardag van dochter (vandaag). Geen enkel zicht op levering…
Mooie woorden van die Castore-jongens, maar waar zijn de daden??
Wij zijn niet de enige club waar ze problemen hebben met de kwaliteit snap ook wel waardoor dat komt alles moet zo goedkoop mogelijk om de winstmarge hoog te houden
En ondertussen wacht ik al bijna een maand op m'n uitshirt waar ik bijna dagelijks voor aan het mailen ben, maar het ligt inderdaad niet aan Castore natuurlijk
Ach met Adidas was het niet veel beter. Maand geleden bijvoorbeeld shirtje van Real Madrid gekocht, wacht ik ook nog steeds op, net zoals de voorgaande seizoenen bij Feyenoord het geval was.

Ik weiger trouwens om het shirt te kopen dit jaar vanwege die afgrijselijke Prijsvrij rugsponsor. Wát een absolute aanfluiting is dat zeg.
Dat het met een andere leverancier beter of slechter gaat, vind ik niet zo relevant. Dat zij de schuld van zich af proberen te schuiven, terwijl ik en vele anderen zonder shirt zitten, wel.
En waarom zou je er dagelijks om mailen? Zonde van jou tijd en zonde van hun tijd, kunnen ze ook een shirtje drukken. Geduld is een schone zaak
Is niet geheel vrijwillig hoor, maar ze sturen je constant door naar andere afdelingen, weer naar PostNL of zelfs naar de politie, waardoor je bezig blijft met mailen
Als je jezelf als premium merk in de markt wil zetten, zou ik om te beginnen klachten oplossen i.p.v. naar andere merken te wijzen die het ook fout doen en te klagen dat mensen je willen neerhalen.
Ja ik vind het ook wel een behoorlijke zwakke reactie van ze.
De rede dat mensen klagen is omdat de kwaliteit slecht is of de levertijd, dit heeft geen ene ruk te maken met het feit dat castore wel of geen nieuwkomer is.
En wat echt helemaal een zwaktebod is dat castore zichzelf gaat vergelijken met Nike of addidas betreft een vermeende foutmarge.
Los je zooi op en houd het bij jezelf,heb ook een beetje zelf reflectie.
Kunnen baby en kindershirts bedrukt worden?
Ja, deze week laten doen voor mijn kleintjes. Kleinste maten tot 92 uit mn hoofd alleen een rugnummer of alleen een naam, beide kan niet. Kan ook alleen in de shop en niet online
Nu nog een mooi derde tenue presenteren dan koop ik ook een shirt.
Waar je vervolgens 2 maanden op kan wachten voor ze leveren
Ik mag het wel een totaal nieuw merk, hebben die gasten goed gedaan, maar dan loop je tegen problemen aan. Dat is voor hun nieuw, dat zal zeker beter moeten.
Vechten tegen de gevestigde orde is niet makkelijk, maar ik ben al bij dat we van dat Adidas af zijn en Feyenoord pakt 12,5 miljoen extra voor deze deal.
Feyenoord pakt extra geld en de supporters kunnen de ****** krijgen........ Goed gedaan Feyenoord! Ik ben voor wat betreft de kledingmerk keuze een teleurgestelde supporter. Wel het geld en geen verantwoording. Klachten bij Castore? Daar hoor je niets van terug. Kolerezooi!! Geef mij maar Adidas!!
Ze zitten ook bij FC Utrecht, niet zo exclusief in Nederland
Zeggen ze toch niet. 😉

Vanaf dit seizoen proberen de broers ook Nederland te veroveren, met name door in zee te gaan met Feyenoord
Heeft niks met neerhalen te maken. Mensen klagen terecht als ze een duur shirt kopen wat gewoon een replica is en dan gewoon niet voldoet aan de kwaliteit.

En als je al vaker niet je productie op orde hebt waardoor je vaker shirts niet kan leveren of moet uitstellen is het ook terecht dat mensen minder vertrouwen in je hebben. Dat is niet alleen het geval door een kampioensjaar bij Feyenoord. Die problemen hadden ze vorig jaar ook bij Aston Villa.

Niet gaan lope ja je als mensen verwachtingen hebben. Fix het gewoon.
Zorg dat maar dat de laatste shirtjes in omloop komen!
Zorg maar dat eerst alle bestellingen weg komen voor er nieuwe shirts gepresenteerd worden. Schandalig wachttijd van een maand alweer bij velen
Als je weet dat de kwaliteit zo slecht is, ga je er dan toch een kopen voor een hoop geld? Ik niet. Dat Castore maar het hompeschomp hapeschaap krijgt.
sja ipv afschuiven gewoon hand in eigen boezem steken
Ook al wordt Feyenoord geen kampioen, de verkoop is altijd vrij hoog. Dus wen daar maar aan Castore!