yv201912018481op

Gustavo Hamer (links) namens PEC Zwolle in duel met Luis Sinisterra

Nieuws

Kassa bij Feyenoord, tonnen voor Gustavo Hamer

Van de redactie

Gustavo Hamer maakt de overstap naar de Premier League. De oud-Feyenoorder maakt de overstap van Coventry City, actief op het tweede niveau in Engeland, naar Sheffield United. Ook Feyenoord profiteert mee aan de transfer van de middenvelder.

Hamer doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord, maar werd nooit een vaste waarde in de selectie van het eerste elftal. Na een verhuurperiode bij FC Dordrecht besloot hij in 2017 te vertrekken uit Rotterdam en zijn geluk te beproeven bij PEC Zwolle. Feyenoord ontving voor die overgang destijds 300.000 euro. 

Na twee goede seizoenen bij PEC Zwolle verkaste Hamer in 2020 naar Coventry City voor een slordige anderhalf miljoen euro en een doorverkooppercentage van 17%. Job Gulikers (onderzoeker HAN Sport & Bewegen) zocht uit hoe de gelden verdeeld worden en concludeerde dat PEC Zwolle een bedrag van drie miljoen euro mag bijschrijven.

Ook Feyenoord profiteert van de miljoenentransfer. Het jeugdproduct levert de club volgens Gulikers 465.000 euro op.

Delen

Reacties

De kassa had natuurlijk veel harder kunnen rinkelen als er een paar jaar geleden (2018) iets meer geduld was geweest. Hij had met Sofian Amrabat kunnen (en moeten) wedijveren om de opvolging van Karim El Ahmadi. Zijn latere ontwikkeling, kwam echt niet als een grote verrassing....
Maar goed dit is alweer een beetje meegenomen.
Kunnen we weer een boete van betalen aan de UEFA straks
volgens mij was het 6 ton in 2022 (rellen mareseille) en 4,5 ton vorig seizoen. dus vorig jaar was gratis rellen!
Komend jaar hebben we er iig een potje voor 😂
Klopt. En als compensatie daarvoor kregen we ene boete omdat supporters onschuldig met opblaasbare objecten plezier aan het maken was.
Nee hoor, die boete (AS Roma thuis, €39.625) kregen we voor blokkeren nooduitgang (30.000) afsteken van vuurwerk (5500) en het gooien van voorwerpen op het veld (4125)

Die boete hebben we niet gehad omdat het publiek met strandballen aan het spelen was.
Dat telde echt wel mee, lees maar terug.
heb ik net gedaan, en staat dus nergens in de boete omschrijving van de UEFA vermeld.

"De Rotterdammers krijgen het grootste bedrag voor het volgens de UEFA 'blokkeren van publieke doorgangen.' Hiervoor legt de bond een dwangsom van 30.000 euro op. Ook voor het afsteken van vuurwerk en het gooien van objecten moet de club respectievelijk 5500 en 4125 euro aftikken bij de UEFA. Deze zaken zouden zijn voorgevallen tijdens de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Roma."

Ik denk dat jij eerder met bewijs moet komen dat de UEFA Feyenoord heeft bestraft voor die opblaasvoorwerpen, want dat staat echt helemaal nergens geschreven en zit waarschijnlijk gewoon in jouw hoofd.
heb het UEFA document er even bijgepakt, staat helemaal niets in over opblaasvoorwerpen, ik weet niet waar jij die onzin vandaan haalt: https://editorial.uefa.com/resources/0281-17fead44f227-e97ec4d7d3c1-1000/cedb_decisions_-_panel_-_09.05.2023.pdf