gimenez

Nieuws

Champions League • De miljoenen stromen binnen

Van de redactie

Feyenoord is dit seizoen de Nederlandse club die tot dusver het meeste heeft opgehaald aan Europese gelden. De Rotterdamse club dankt dit aan z’n deelname aan de lucratieve Champions League.

Als kampioen van Nederland ontving de club voorafgaand aan het miljoenenbal al een startpremie van ruim 5,6 miljoen euro. Dit bedrag kan oplopen naar gelang de prestaties in het toernooi. Feyenoord won de thuiswedstrijden tegen Celtic en SS Lazio, die beiden goed waren voor een winstpremie van 2,8 miljoen euro. De nederlagen tegen Atlético Madrid en de terugwedstrijd tegen SS Lazio lieten de club met lege handen achter.

Met de aankomende wedstrijden in De Kuip tegen Atlético Madrid en in Schotland tegen Celtic, heeft Feyenoord in ieder geval nog twee kansen om premies binnen te harken. De totale inkomsten staan momenteel op 21,2 miljoen euro. Dit is exclusief de toelage die de club nog tegemoet kan zijn uit de coëfficiëntenpot. De opbrengsten uit ticketing zijn eveneens buiten beschouwing gelaten. De opbrengsten van drie Champions League-thuiswedstrijden in een uitverkochte Kuip kan Feyenoord dus bij het totaal optellen.

De echte jackpot valt wanneer de Rotterdammers zich weten te plaatsen voor de volgende ronde. In dat geval toucheert de club in één klap 9,6 miljoen euro.

Delen

Reacties

Waar zijn de € 30 miljoen startpremie, of is dit onzin?
Nee, dat is geen onzin. Het staat gewoon niet goed in het nieuwsbericht. Zie hieronder in mijn post wat de werkelijke juiste bedragen zijn.
Als Feyenoord wint van Atletico kan Feyenoord zelfs nog groepswinnaar worden.
Flauwekul bericht, er is al zo vaak geschreven over de hoge inkomsten, pff, eerst maar eens van az winnen die het nu tegen aston villa niet slecht doen..
Klopt helemaal. Ik ga zo even de uitslag van Aston Villa - AZ opzoeken.
Feyenoord is dit seizoen de Nederlandse club die tot dusver het meeste heeft opgehaald aan Europese gelden.

Ik had verwacht dat PSV meer geld tot nu toe zou hebben opgehaald. PSV heeft ook thuis gespeeld tegen Rangers en Sturm Graz. Feyenoord heeft wel wat meer startpremie vanwege een hogere coëffient.
Oei....als je als redactie je feiten niet op orde hebt, een startpremie van 5 mln...lol
Feyenoord heeft al € 34,844 miljoen verdien. Startpremie € 15,64 miljoen, coëfficiënt € 13,644 en premies winst € 5,8 miljoen. Daarbij komen nog de verdeling van de niet uitgekeerde premies bij gelijke spelen. Omzet wedstrijden is minimaal € 2 miljoen per wedstrijd. Daarbij komt nog minimaal € 1 miljoen marketingpool.
Zo belangrijk om door te gaan. Kan je een speler voor kopen.
Zeker een rechtsback. Alle lof voor Nieuwkoop, maar CL is (nog) te veel van het goede.