kuip-champions-league

VK Sportphoto

Nieuws

'Champions League-winst Feyenoord is kans van 1 op 200'

Stan

Het zal voor supporters geen verrassing zijn, maar Feyenoord heeft een minimale kans om er dit seizoen met de Champions League-trofee van door te gaan. Databureau Opta, dat voorspellingen maakt op basis van de Opta Power Rankings en een voorspellingsysteem, schat de kans namelijk 0,5%, dat de Rotterdammers het miljoenenbal gaan winnen. 

De gedoodverfde winnaar van het huidige Champions League-seizoen is Manchester City, dat vorig seizoen ook al de 'Cup met de grote oren' in ontvangst mocht nemen. Opta geeft de ploeg van Pep Guardiola een kans van 32,4%. Daarachter volgen op gepaste afstand de grootmachten Real Madrid (13,1%) en Bayern München (12,9%). Feyenoord vindt zichzelf met 0,5% pas terug op de 16e plek als het gaat om kanshebbers voor de Europese titel. 

De kansen op overwintering zijn echter een stuk groter voor het team van Arne Slot. Volgens Opta is het voor 74,8% zeker dat Feyenoord de volgende ronde gaat halen in de Champions League, daarmee scoren ze hoger dan Borussia Dortmund (49,1%) en Manchester United (46,2%), maar lager dan poulegenoot Atlético Madrid (84,8%). Daarna verwacht het statistiekenbureau dat de Rotterdammers snel uitgeschakeld zullen worden met een kansberekening van 24,1% voor de kwartfinale, 7,1% voor de halve finale, 1,8% voor de finale en dus 0,5% voor de eindwinst. 

Zie hieronder de voorspellingen die Opta op basis van data deed voor de Champions League: 

opta-kansen-champions-league-feyenoord

Delen

Reacties

Net een extra hypotheek genomen en alles op ons cluppie gezet.
Grappig. De kans is groter dat je de volgende ronde haalt dan bijvoorbeeld Man U. Maar de kans dat Man U de beker wint is dan wel weer groter. Alles valt of staat toch met de loting van de volgende ronde… daar is nog geen peil op te trekken.

Eerst de volgende ronde maar zo snel mogelijk veilig stellen… 💪🏻🔴⚪️⚫️
1 op 200 volgens allerlei wizards. Geldt dat nog als je overwintert ? Volgens mij is het simpeler .Het is 1 op 2 . Je wint het wel of je wint het niet. .Dat geldt in iedere wedstrijd en in elke ronde. 1 op 2 klinkt ook veel beter. Voor op 1 op 200 haal je schoenen niet uit de tas.
We zitten bij de beste 16 van de CL qldus dit overzicht.,.
In het begin de poulefase was winst van Feyenoord bij de bookmakers nog 1 op 100. Dus we zijn al 5 x over de kop.