lazio

VK Sportphoto

Europees

Sarri kijkt verder dan 'belangrijke wedstrijd' tegen Feyenoord: "We moeten ook aan de competitie denken"

Stan

Feyenoord neemt het dinsdag in de Champions League op tegen Lazio. In Rome kan de ploeg van Arne Slot een grote stap zetten richting overwintering in het miljoenenbal. Voor de thuisploeg zijn de belangen echter ook enorm, zo vertelt trainer Maurizio Sarri maandag tijdens de persconferentie. 

"Feyenoord is veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ze zijn nu nog sterker", ervaarde Sarri zelf twee weken geleden in De Kuip, toen zijn ploeg weinig te vertellen had tegen de Rotterdammers. Vorig seizoen, toen de teams elkaar tweemaal troffen in de Europa League, waren de verhoudingen anders en wist Lazio zelfs met 4-2 te winnen van Feyenoord. 

De 64-jarige Italiaan beseft dat er veel op het spel staat dinsdagavond. "Het wordt een heel belangrijke wedstrijd, dat is duidelijk." Daarvoor moet zijn team een stuk beter voor de dag komen dan tijdens het duel in De Kuip. "In Rotterdam wonnen ze en hebben ze ons voor schut gezet. We zullen nederig en zelfverzekerd moeten zijn, en beseffen dat we voor niemand onderdoen. Feyenoord behoort tot de meest agressief spelende clubs van Europa. Wij zullen de bal daarom snel moeten verplaatsen."

Sarri hoopt daarbij ook op de steun van het Stadio Olimpico, al is het stadion, één dag voor het belangrijke duel, nog verre van uitverkocht. "Hoeveel het er ook zijn, ik hoop dat de fans de boel morgen op stelten zetten."

Ook Lazio-doelman Ivan Provedel, weet dat zijn ploeg goed voor de dag moet komen om een goed resultaat neer te zetten. "We kennen allemaal het belang van de wedstrijd en ik hoop dat onze fans ons zullen helpen om een positief resultaat neer te zetten. We hebben de tegenstanders bestudeerd, er zullen veel individuele duels zijn en het verschil zou gemaakt kunnen worden op basis van mentaliteit."

Derby tegen AS Roma
De eigenzinnige trainer kijkt echter ook verder dan het duel met Feyenoord: aanstaande zondag staat in de Italiaanse competitie namelijk de derby tegen AS Roma op het programma. "Onze beste kans om Europees voetbal te behalen, is via de competitie. Het is prachtig om in de Champions League te spelen, daar moeten we er ook staan, maar we moeten ook aan de competitie denken. Als we ons niet kwalificeren voor de Champions League, hebben we een probleem."

 

Delen

Reacties

Goeie insteek van Sarri: Wat mij betreft denken ze bij Lazio vanavond uitsluitend aan de komende derby tegen Roma. Als ze dat doen, gun ik ze de overwinning in die prestigestrijd ook wel. ;-)
Dus nu al zijn excuus neergelegd in het geval dat ze verliezen.