chery-haifa-feyenoord

Chery na afloop van het Conference League-duel tussen Maccabi Haifa en Feyenoord in 2021 (Feyenoord ONE)

Nieuws

Chery speelde bijna voor Feyenoord: "Hoor best vaak dat ik daar had gepast"

Stan

Op 21 april staat Tjaronn Chery met N.E.C. in de bekerfinale tegenover Feyenoord, maar hij had zomaar aan de kant van de Rotterdammers kunnen staan. In de Voetbal International vertelt de speler, die door de Nijmegenaren een half seizoen wordt gehuurd van het Israëlische Maccabi Haifa, over zijn verleden met de Stadionclub. 

Als speler van Queens Park Rangers verkoos Chery in 2017 een financieel aantrekkelijke transfer naar China boven een sportieve stap. "Soms zeggen mensen tegen me dat ik met mijn kwaliteiten destijds makkelijk mee had gekund bij een club als Feyenoord of bij andere clubs in Engeland."

De inmiddels 35-jarige middenvelder speelde uiteindelijk nooit voor de Rotterdamse club, al behoorde een verblijf in De Kuip ooit wel degelijk tot de opties. "Ik heb destijds gesproken met Fred Rutten, die wilde me graag naar Feyenoord halen. Het was een mooie stap geweest, maar het kwam er niet van."

"Ik hoor best vaak van mensen dat ik bij Feyenoord had gepast", bekent Chery. "Ik denk soms best: hoe zou het zijn om bij een Nederlandse topclub te spelen? Ik weet van mezelf dat ik daar makkelijk kan meedraaien, maar het is niet relevant want het is nooit gebeurd."

Delen

Reacties

Chery is inmiddels over zijn top. Maar die had zeker bij Feyenoord gepakt. Wat hij in Israël heeft gepresteerd op Europees niveau is erg knap!
Pff die kut tijden hebben we ook nog gehad ja dat dit onze top aankopen waren
Nee ging niet door, hadden we denk ik geen geld voor...
Het verhaal van Rutten was bekend maar staat los van de keuze van Chery in 2017. Rutten was nl. in seizoen 2014-2015 trainer-coach van Feyenoord. Het verhaal ging zelfs dat de weigering van de directie om in de winterstop Chery en Kramer te halen voor Rutten reden was om zijn contract niet te verlengen, met als gevolg o.a. een potsierlijke persconferentie voorafgaand een een Europese wedstrijd tegen...................................AS Roma. (Altijd maar weer die 'rare jongens'!)
Ja toen we de boel nog niet op orde hadden, toen had hij wel gepast.
Als het niet relevant is, zullen we het er maar niet over hebben…
Ik hoor van mijn vrienden vaak dat ik best bij Feyenoord had gepast. Maar het is nooit gebeurd, dus daarom vertel ik het jullie ook niet…