yv202444yv202444a9c04354

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Feyenoord zakt door het ijs tegen Volendam

Stan

Dat de uitwedstrijd in Volendam van donderdagavond geen overwinning opleverde voor Feyenoord, zorgde voor veel verbazing en teleurstelling. Supporters zijn dan ook niet te spreken over de prestaties van de spelers. Die onvrede blijkt uit de beoordelingen die de selectie ontving, waarbij enkel doelman Timon Wellenreuther een minimale voldoende ontving. 

Een winstpartij in het Vissersdorp leek bij voorbaat een vanzelfsprekendheid, maar niks bleek minder waar. Feyenoord had het moeilijk tegen de hekkensluiter, kwam enkele keren zelfs goed weg en stootte zich voor de zoveelste keer dit seizoen aan dezelfde steen: de grote hoeveelheid kansen werd weer niet omgezet in een doelpunt. 

Weinig reden dus voor vreugde bij de ploeg uit Rotterdam, voor wie de beoordelingen van het Legioen niet mals zijn. Zoals gezegd is Timon Wellenreuther met een 5,6 de enige Feyenoorder met een voldoende, maar van een 'man van de wedstrijd' kan in dit geval allerminst gesproken worden. Zeker als de prestaties van de rest van de spelers door de 4296 stemmers niet met een cijfer hoger dan een 5,1 worden beoordeeld. 

Ook Arne Slot zag zijn elftal zeer ondermaats voor de dag komen. "Er is geen enkel excuus om punten te verspelen tegen FC Volendam. Ik ben hier nu twee en een half jaar en ik heb mijn spelers alleen maar belachelijk hard zien werken. Maar vandaag was dat niet op het niveau dat ik van ze gewend ben." De trainer hoopt dan ook op een reactie als Feyenoord het dit weekend opneemt tegen Ajax. "Ik heb alle aanleiding om te verwachtend dat dit aanstaande zondag anders zal zijn."

Beoordelingen FC Volendam vs Feyenoord

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
5,6
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
5,0
Thomas Beelen Thomas Beelen
3,7
Dávid Hancko Dávid Hancko
5,1
M. López M. López
3,8
C. Stengs C. Stengs
4,2
Mats Wieffer Mats Wieffer
4,5
Quinten Timber Quinten Timber
3,9
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
3,3
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
3,0
Igor Paixão Igor Paixão
4,0
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
4,8
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
4,2
Leo Sauer Leo Sauer
4,5
Ayase Ueda Ayase Ueda
4,5
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
3,0

Delen

Reacties

IK heb hier al vaker verkondigt dat die cijfers je reinste flauwe kul zijn. Je kunt cijfers van 1 t.e.m. 10 geven als je van te voren objectief meetbare beoordelingscriteria hebt geformuleerd die met die scores corresponderen. Cijfers achter de komma slaan dus helemaal als kut op de voornaam van de trainer van Beerschot.
Maar nog vreemder wordt het als je desondanks toch even naar de verzameling onvoldoendes kijkt maar leest dat er wel een "grote hoeveelheid kansen" zou zijn geweest. Als dat zo is, dan ging er dus ook van alles wel goed en dan zou je dat op een bepaalde manier in de cijfers terug moeten zien. Maar dat is dus niet het geval.
Uiteindelijk is dat laatste ook terecht want echte kansen; een situatie waarbij een speler dus een directe en reële mogelijkheid heeft om de bal reglementair in het doel van de tegenstander te werken, zijn er weinig geweest.
De goede wil was er wel maar (b)leek onvoldoende om ondanks de povere inbreng vanaf de vleugels, echt gevaar te stichten. En zo speelde Feyenoord zijn zoveelste matige wedstrijd. Regelmatig was het kwaliteitsverschil in aanleg in Feyenoords voordeel groot genoeg om toch nog met de punten er vandaar te gaan. Vandaag was dat, n. b. tegen de nummer laatst absoluut niet het geval.
Die cijfers zoals hierboven slaan natuurlijk ook nergens op. Ja een aantal speelden heel slecht zoals Beelen maar Geertruida bijvoorbeeld speelde prima. Je creeert 8 enorme kansen terwijl je slecht speelt. Dan iedereen met een onvoldoende beoordelen....
Helemaal mee eens. Overigens was een 5.6 in mijn schooltijd toch echt een onvoldoende. Is alweer een tijdje geleden, maar toch…
Inderdaad het was niet best, maar met deze cijfers denk je dat we met 6-0 naar huis zijn gestuurd.