team-ivanusec

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Ivanušec gidst Feyenoord naar overwinning

Stan

Feyenoord wist donderdagavond een eenvoudige overwinning te boeken op Go Ahead Eagles. Uitblinker aan Rotterdamse kant was Luka Ivanušec, die de ploeg van Arne Slot in de eerste helft naar de overwinning loodste en door supporters dan ook is uitgeroepen tot man van de wedstrijd. 

Bij het ontbreken van Igor Paixão begon Ivanušec in Deventer aan de aftrap. De Kroaat, die afgelopen zomer overkwam van Dinamo Zagreb, laat bij Feyenoord zien over veel voetbaltalent te beschikken, maar kon dit seizoen nog geen vaste waarde worden voor de Rotterdammers. Na zijn blessure had de 25-jarige buitenspeler het lastig in het energieke spel onder Arne Slot en kon hij niet altijd zijn stempel drukken op wedstrijden. De afgelopen wedstrijden komt Ivanušec echter steeds beter in zijn spel en dat resulteerde tegen Go Ahead Eagles in een uitstekende prestatie. 

Na een kwart van het duel in de Adelaarshorst speelde de international van Kroatië een grote rol bij het openen van de score toen een afstandsschot via de paal en de rug van keeper Jeffrey de Lange in het doel van de thuisploeg belandde. Nog geen tien minuten later mag Ivanušec vanaf een vergelijkbare plek de goal onder vuur nemen. Ditmaal schiet hij de bal in de linkerhoek en komt de 0-2 wél op zijn naam. 

De buitenspeler reageert zelf vooral opgelucht na het scoren van zijn tweede doelpunt van het seizoen. "Ik ben erg blij met de goal, vooral omdat ik een lange tijd geleden voor het laatst gescoord heb. Het is een opluchting in mijn hoofd om eindelijk weer te scoren. Daar ben ik blij mee."

Beoordelingen Go Ahead Eagles vs Feyenoord

Justin Bijlow  Justin Bijlow 
7,2
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
7,1
Gernot Trauner   Gernot Trauner  
7,2
Thomas Beelen Thomas Beelen
7,7
Dávid Hancko Dávid Hancko
7,4
A. Milambo A. Milambo
6,4
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
5,9
Quinten Timber Quinten Timber
6,9
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
6,5
Ayase Ueda Ayase Ueda
7,2
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
6,2
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
8,0
C. Stengs C. Stengs
6,5
Thomas van den Belt Thomas van den Belt
5,9
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
6,2
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
6,4
Alireza Jahanbakhsh   Alireza Jahanbakhsh  
6,4

Delen

Reacties

Santi krijgt een cijfer obv de warming up? 😂
Staat Zerrouki nog op de nominatie om verkocht te worden? Die vind ik nou helemaal niets uitstralen en ik zie hem ook alleen maar terugspelen. Niks geen visie. Waarom blijft Slot het met hem proberen?
Zeiden de meesten vorig jaar ook over Timber....
Da’s waar, maar wat zie jij in Zerrouki wat ik niet zie? Oprecht gestelde vraag, geen bijdehandje.
Da’s waar, maar wat zie jij in Zerrouki wat ik niet zie? Oprecht gestelde vraag, geen bijdehandje.
Zerrouki heeft nog niet laten zien wat hij allemaal in huis heeft. Naar mijn mening is bv zijn lange pass, beter dan die van Wieffer, - al schat ik Mats wel hoger in. Als Mats vertrekt gaat Zerrouki ons aangenaam verrassen. Ueda is hetzelfde verhaal. Ik vind dat hij momenteel al beter functioneert dan een half jaar geleden. Wanneer je zijn historie erop naslaat, zul je lezen dat hij zijn hele leven al gescoord heeft. Het is opvallen dat hij in België pas in de 6e wedstrijd zijn 1e goal scoorde, - om op 23 te eindigen. Ook daar moest hij dus op gang komen! Voor Ayase is het wel noodzakelijk dat Gimeneze vertrekt. Dan moet er zware concurrentie bij komen, - maar dan heeft hij wel het voordeel al een jaar in Rotterdam mee te draaien.
Ik vond Zerrouki woensdag geweldig spelen! Heel veel onderscheppingen, een keer raken, terwijl hij tevoren al had gezien wie er vrij staat. Speelde als een vorst. Ik snap de lage cijfers voor hem totaal niet. Wordt volgend jaar de absolute sterkhouder als Wieffer verkocht is. Samen met Wieffer is het vaak wat meer van hetzelfde.