yv2024425yv2024425a9c09774

Nieuws

Ivanušec wil seizoen goed afsluiten: "We hebben afgesproken dat we blijven strijden"

Stan

Door een blessure van Igor Paixão was er tegen Go Ahead Eagles weer eens een basisplaats weggelegd voor Luka Ivanušec. De Kroatische buitenspeler pakte zijn kans en was voor rust zowel bij de 1-0 als de 2-0 van Feyenoord betrokken. Na afloop van het duel in Deventer deed hij bij Feyenoord Media zijn verhaal. 

Nadat zijn eerder inzet door een aanraking van Go Ahead-doelman De Lange nog als een eigen goal de boeken in ging, kwam de 2-0 wel op naam van Ivanušec. "Ik ben erg blij met de goal, vooral omdat ik een lange tijd geleden voor het laatst gescoord heb. Het is een opluchting in mijn hoofd om eindelijk weer te scoren. Daar ben ik blij mee."

De behendige Kroaat zorgde zo dat Feyenoord het overwicht omzette in doelpunten. "Ik denk dat we heel erg goed begonnen. We controleerden de wedstrijd, speelden erg goed. Vooral na de bekerfinale moesten we gefocust zijn. Ik denk dat we ons goed voorbereid hebben en een goede wedstrijd hebben gespeeld."

Toch moest keeper Justin Bijlow voor rust nog een tegendoelpunt slikken. "Helaas kregen we in de laatste minuut van de eerste helft een doelpunt tegen. We gaven Go Ahead Eagles daardoor energie voor de tweede helft. We moesten in de tweede helft daarom hetzelfde voor de dag komen als in de eerste helft. Nadat wij scoorden, controleerden we de wedstijd en deden we het erg goed."

Restant van het seizoen
Door de overwinning in Deventer stelt Feyenoord het aanstaande kampioenschap van PSV nog even uit. "Natuurlijk. We hebben afgesproken dat we blijven strijden, wedstrijden blijven winnen. We hebben de beker gewonnen en zijn nog steeds de regerend kampioen. Dat moeten we in ons hoofd houden en dat is wat we vandaag hebben laten zien."

Volgende week wacht voor de Rotterdammers een thuisduel tegen PEC Zwolle. Hoewel de tweede plek al binnen is, is er ook dan geen reden voor Feyenoord om het rustige aan te doen. “We moeten spelen zoals vandaag. Gefocust zijn en proberen goede wedstrijden te spelen tot het einde van het seizoen. Als een grote club, zoals wij zijn, moeten we gewoon winnen", besluit Ivanušec.

Delen

Reacties

Wieffer,gimenez,geertruida en slot voor dik geld verkopen ,vers bloed en met een andere trainer staan er ook nieuwe spelers op. Ivanusec en ueda gaan voor hun kans.geertruida komt vast een goede vervanger voor ,alleen wieffer nog even zien.
De vervanger voor Wieffer hebben we met Zerrouki al. Die gaat zich absoluut laten zien en was woensdagavond als vervanger van Wieffer bijzonder goed.
De combinatie van Ivanusec en Ueda beviel me gisteren wel. Ueda belangrijk door ofwel ruimte te trekken, ofwel als kapstok te fungeren waarna Ivanusec erachter komt.

Je hebt wel iemand nodig die het veld breed houd achter Ivanusec. Hij heeft de neiging veel te zwerven en naar binnen te trekken. Mooie kwaliteit, maar dat moet je uitbalanceren.
Volgens mij een thuisduel tegen PEC uit Zwolle om 20.00 uur....