kuyt

VK Sportphoto

Nieuws

Kuyt looft Slot: "Dat is precies wat Liverpool-supporters willen zien op Anfield"

Stan

Een vertrek van Arne Slot bij Feyenoord naar Liverpool lijkt steeds dichterbij. In de Engelse media wordt in de tussentijd al volop geschreven en geanalyseerd over de succestrainer van de Rotterdammers. Voor The Athletic geeft Dirk Kuyt, die als speler vanuit De Kuip de overstap maakte naar de stad van de Beatles, de supporters van de huidige nummer 3 van de Premier League een beeld van de Feyenoord-trainer.

"Ik was verrast, omdat sinds dat dat Jürgen bekendmaakte dat hij zal vertrekken aan het einde van het seizoen, er andere namen zijn genoemd als mogelijke kanshebbers", begint Kuyt over de concrete interesse die zijn oude club heeft in de diensten van Slot. "Maar het is heel logisch. Ik heb niet gesproken met Arne, maar als alles akkoord is, heeft Liverpool een hele goede keuze gemaakt. Het is erg interessant voor mij als een Nederlander die zowel supporter is van Feyenoord als van Liverpool. Ik ben enthousiast, om eerlijk te zijn."

Ongeveer een jaar geleden liep de 104-voudig international een week mee met de huidige trainer van de Rotterdammers. Daar maakte de aanpak van Slot een grote indruk op Kuyt. “Wat mijn aanspreekt aan Arne, is zijn vermogen om spelers te laten geloven in waar hij in gelooft. Ik heb met sommigen van hen gepraat toen ik daar was en ze spraken allemaal heel lovend over hem. Ze houden van de manier waarop hij trainingssessies organiseert en hoe hij ideeën overbrengt. Hij is geweldige in het communiceren en het managen van de persoon."

Stijl
In de Engelse media wordt al vol gediscussieerd over de voetbalfilosofie van Slot. Is hij een Guardiola-adapt, of komt zijn manier van spelen toch meer overeen met dat van vertrekkende trainer Jürgen Klopp. "Het antwoord is dat Slot zijn eigen stijl heeft", zegt Kuyt daarover. "Hij kopieert niet iemand anders. Hij weet precies wat hij wil en gelooft daarin. Het is attractief, aanvallend voetbal. Hij houdt van agressief verdedigen, hoge intensiteit, met het spel dat zich afspeelt op de helft van de tegenstander, maar wel op zijn manier. Het is anders dan Klopp, maar veel van de principes zijn hetzelfde."

De oud-speler van The Reds is er dan ook van overtuigd dat Slot de harten van de Liverpool-fans snel kan veroveren. "Zijn stijl van spelen is precies wat Liverpool supporters willen zien op Anfield. Hij is ook goed met de media, omdat hij dingen heel duidelijk kan uitleggen. Omdat Feyenoord veel buitenlandse spelers heeft, houdt hij zijn meetings in het Engels. Er zullen dus ook geen taalproblemen zijn."

Ook buiten het veld staat de Bergentheimer volgens Kuyt dus zijn mannetje. "Je kan Feyenoord niet vergelijken met Liverpool, maar Arne is gewend aan het omgaan met druk en hoge verwachtingen. Wanneer hij werd geconfronteerd met moeilijke situaties, als de resultaten niet goed waren, of als hij lastige vragen kreeg van de media, hield hij altijd de controle een bleef hij bij zijn principes en visie over hoe hij wilde spelen. Hij heeft mij nooit een negatieve ervaring gegeven."

De huidige trainer van Beerschot gunt Slot de stap naar Liverpool dan ook van harte. "Bij Feyenoord is hij geliefd onder de supporters. Ze willen hem niet kwijt en het zal jammer zijn om hem te zien vertrekken. Maar vanuit mijn perspectief, als hij dan moet vertrekken, ben ik blij dat het naar Liverpool is. Hij is niet alleen een hele goede trainer, maar ook een heel goed mens."

Delen

Reacties

Liverpool is eerlijk gezegd ook een club waar je geen nee tegen kan zeggen
Tottenham had ik meer moeite mee gehad.