yv2024218yv2024218a9c05508

Opinie

Cijfers • Ivanušec toont zijn kwaliteiten tegen RKC

Stan

Vanwege de moeizame overwinning was het duel tegen RKC er een om niet heel lang bij stil te staan. Toch was er een duidelijk lichtpuntje aan de kant van Feyenoord: Luka Ivanušec liet eindelijk weer eens zien waarom hij afgelopen zomer zo begeerd werd door de Rotterdammers. De Kroaat betaalde zijn basisplaats uit met een aantal technisch verfijnde acties, waaronder een krullend schot dat uiteenspatte op de lat. Ook doelpuntenmaker Wieffer blonk maar weer een uit tegen de Waalwijkers. 

Ivanušec wist weliswaar niet te scoren tegen RKC (zijn inzet werd knap van de lijn gehaald door verdediger Dario van den Buijs), maar stelde in De Kuip weer eens zijn klasse tentoon. Dat de Kroatisch international over behoorlijk wat kwaliteit beschikt staat buiten kijft, alleen kwam het mede door blessures maar mondjesmaat uit sinds zijn komst naar Feyenoord. Zondag was de buitenspeler met zijn creativiteit en techniek de beste man op het veld. Het levert hem een beoordeling van 7,8 en behoorlijk wat complimenten op. Zo reageert 1908.nl-gebruiker FlorisFeyenoord het volgende: "Ivanusec heeft me vandaag echt wel overtuigd. Die is zijn basisplaats zeker waard geweest."

Mats Wieffer speelde tegen RKC ook weer een dijk van een wedstrijd. De allround-middenvelder verkeert in topvorm en behoedde zijn ploeg vlak voor tijd voor duur puntverlies, door met zijn hoofd het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Het laat zien dat Feyenoord kan rekenen op de man uit Borne, die merkte dat de ploeg het lastig had: "We hadden het weer moeilijk. Dan is er twee keer die bal die van de lijn wordt gehaald en die kans van Ayase voor open goal die misgaat, en denk je: het zal toch nog niet zo’n wedstrijd worden waar die er helemaal niet ingaat?"

Beoordelingen Feyenoord vs RKC Waalwijk

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
7,3
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
6,8
Thomas Beelen Thomas Beelen
7,0
Dávid Hancko Dávid Hancko
7,5
Q. Hartman Q. Hartman
6,7
Mats Wieffer Mats Wieffer
7,7
Quinten Timber Quinten Timber
6,9
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
5,9
C. Stengs C. Stengs
5,6
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
7,8
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
6,2
Ayase Ueda Ayase Ueda
6,2
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
6,2
Igor Paixão Igor Paixão
6,3
L. Sauer L. Sauer
7,0
A. Milambo A. Milambo
6,6

Delen

Reacties

Het is heel raar:
Ivanusec begint steeds beter te worden (hopen dat de stijgende lijn zich voortzet!), maar op het moment dat Sauer kwam vermoedde ik uiteindelijk toch een zege.
Uiteindelijk kunnen we doorschuiven, Paixao kan op beide flanken, Stengs kan op 10 of rechts buiten, Ivanusec kan op links buiten of 10 en Sauer kan op links en het proberen op rechts of 10.
Een zwaluw maakt nog geen zomer..goeie speler , goeie inzet maar nu een constante worden.
Ivanusec blonk zeker uit. Probeerde mee toe voetballen en dat lukte vaak. Wel een speler die wederom veel in de bal komt terwijl de diepte zoeken bij feyenoord vaak mist. Het zoeken naar kansen om te schieten zit er wel weer in en wanneer hij een schot maakt is dat ook een grote kans. Zijn werklust om de bal te veroveren is er ook bij gekomen de afgelopen wedstrijden. Voorzetten en traptechniek zijn heel goed. Ik hoop dat hij blijft staan de komende weken. Ik hoop hem ook eens te zien als Cam. Ik denk dat hij prachtige steekpasses kan geven dan heb je Igor en en Minteh voor de diepgang. Igor mag van mij op rechts, ik blijf hem daar gevaarlijker vinden dan op de linker vlak.
Op 10 haal je zijn grootste kwaliteit weg. Het naar binnen komen en schot of indraaiende voorzet.
Ja, ik ga ervan uit dat Luca de stijgende lijn voortzet. TD: Ik ben met pensioen
Ik juist niet, maar als Ivanusec zo door gaat, zal Paxiao wel naar rechts moeten. Ik ben toch niet kapot van Minteh...
Als je luka op links Igor op rechts en stengs op 10 heb je een hele goed aanval