feyenoord-vrouwen-juichen

Vrouwen

Feyenoord V1 bereikt kwartfinale KNVB Beker

Dennis

Feyenoord V1 heeft de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt ten koste van ADO Den Haag. In het Bingoal Stadion stond het vrijdagavond na 120 minuten spelen 1-1. In de strafschoppenserie die volgde was Feyenoord met 3-4 te sterk, en bereikte zo op spectaculaire wijze de volgende ronde van de KNVB Beker.

In de eerste helft ging het spel vrijdagavond redelijk gelijk op, al had de thuisploeg wel het meeste de bal. De eerste echt grote en enige kans voor Feyenoord kwam pas na bijna een half uur spelen. Esmee de Graaf stormde op de goal van ADO af, maar haar inzet kon gekeerd worden. Ruststand: 0-0.

Tweede helft
Na rust kwam Feyenoord langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. De ploeg werd gevaarlijker, en er kwamen meer kansen. Na een uur spelen bereikte een voorzet van Noëlle van der Sluijs het hoofd van Jada Conijnenberg, en laatstgenoemde kopte hard binnen: 0-1.

Feyenoord leek af te stevenen op een overwinning, maar in de blessuretijd kwam ADO op gelijke hoogte. In de twee keer vijftien minuten van de verlengingen wisten beide ploegen niet te scoren, dus strafschoppen moesten de winnaar gaan bepalen.

Ziva Henry miste voor Feyenoord, maar dat had geen grote gevolgen. Feyenoord-keeper Oliwia Szymczak stopte een penalty van ADO, en de thuisploeg schoot ook nog een strafschop over. Ella Van Kerkhoven mocht voor Feyenoord de beslissende penalty nemen, en schoot de bal hard tegen de touwen. Eindstand: 1-1 (3-4 na strafschoppen).