yv2024225yv2024225a1c07780

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Soevereine Wellenreuther troeft zelfs Minteh af

Stan

Waar invaller Yankuba Minteh met twee doelpunten de overwinning over de streep trok voor Feyenoord, was er in Almere een speler die nog meer indruk maakte op de supporters: Timon Wellenreuther, die de Stadionclub met een clean sheet aan een nieuw eeuwrecord hielp, kroont zich voor de derde keer sinds zijn intrede in het elftal tot man van de wedstrijd. 

Inmiddels kan niemand bij Feyenoord meer om Wellenreuther heen. Sinds dat de Duitser begin februari Justin Bijlow verving, keept hij de sterren van de hemel voor de Rotterdammers. Tijdens het tweeluik met AS Roma hield de 28-jarige goalie zijn ploeg met een aantal knappe reddingen lang op de been, in competitie en beker-verband hoefde Wellenreuther dit jaar zelfs nog geen enkele bal uit het net te vissen. Daarmee heeft de sluitpost een groot aandeel in een recordreeks die onder Bijlow werd ingezet: voor het eerst deze eeuw hield Feyenoord zeven binnenlandse duels op rij de nul

Het uitblinken van Wellenreuther lijkt langzaam een vanzelfsprekendheid te worden. De Duitse keeper werd eerst nog volop bejubeld in de reacties door zijn verrassend goede optredens, maar inmiddels zullen veel supporters zich aansluiten bij de woorden van 1908.nl-gebruiker TimberFan8: "De achterste linie staat weinig toe en anders hebben we Timon to the rescue!!!" Wellenreuther wordt door Het Legioen beoordeeld met een 8,1. 

Natuurlijk mag ook Yankuba Minteh rekenen op een hoog cijfer van de 4045 stemmers. De vaak onberekenbare Gambiaan zorgde er zondag eigenhandig voor dat Feyenoord het stugge Almere wist te kloppen. Dat deed de ingevallen vleugelaanvaller door zijn team via, naar eigen zeggen, het mooiste doelpunt uit zijn leven op 0-1 te brengen en daarna in de slotfase zijn tweede binnen te lopen.

Het levert hem een mooi cijfer van 7,8 op, maar bij De Telegraaf laat Minteh weten nog niet tevreden zijn: "Ik heb nog niet de echte voldoening. Ik heb meer in huis dan ik tot op heden heb laten zien aan de mensen. Het gaat om meer dan mijn snelheid, waarop is gefocust. Vandaag is een mooi voorbeeld, dat wil ik nog meer laten zien."

Thomas Beelen speelde centraal achterin bij Feyenoord ook weer een puike wedstrijd en ontvangt net als Minteh een 7,8. 

Beoordelingen Almere City vs Feyenoord

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
8,1
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
7,2
Thomas Beelen Thomas Beelen
7,8
Dávid Hancko Dávid Hancko
7,6
Q. Hartman Q. Hartman
7,0
Quinten Timber Quinten Timber
6,6
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
5,5
Mats Wieffer Mats Wieffer
6,4
Igor Paixão Igor Paixão
5,4
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
4,8
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
5,9
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
7,8
C. Stengs C. Stengs
6,0
Ayase Ueda Ayase Ueda
5,7
Alireza Jahanbakhsh   Alireza Jahanbakhsh  
5,8

Delen

Reacties

Timon en Thomas zijn onze nieuwe Toppers…..
deze keeper laten staan tot het eind van het seizoen, en dan verder kijken, maar dat gaat niet gebeuren als Bijlow genezen is moet hij spelen, want Koeman heeft hem waarschijnlijk nodig voor het Ned elftal
Bijlow is wel onze nummer 1, maar ik denk wel dat hij zich een beetje zorgen moet gaan maken om deze concurrentie. Wellenreuther is zéker geen stap achteruit.
Blijkbaar vinden een paar mensen een 7 of lager voor Minteh terecht terwijl hij ons met een individuele actie redt.

Daarna maakt hij de tweede ook nog. Het ziet er naar mijn optiek uit dat sommige mensen één losse wedstrijd niet separaat kunnen beoordelen.
Héél veel "supporters" hier hebben Minteh al lang geleden afgebrand , en zijn nu te trots om gewoon aan Minteh te geven waar hij recht op heeft . Was echt bloedmooi die eerste van de twee goals !
Minteh heeft nog te weinig techniek voor dit niveau. Daar verandert die mooie treffer niks aan. Tegen Roma bleef hij volharden in individuele acties maar hij kwam niet 1 x lands zijn man.
En wat Timon betreft: LATEN STAAN, HIJ DOET HET GEWÉLDIG EN GEEFT RUST.
Gewoon laten staan ook als Bijlow terug is.