yv18031100065

VK Sportphoto

Nieuws

Kevin Diks: "Ik was bij Feyenoord een totaal andere speler dan nu"

Stan

In het seizoen speelde 2017/2018 speelde hij met Feyenoord in de Champions League, dit seizoen staat hij met FC Kopenhagen in de achtste finale van het miljoenenbal. Kevin Diks heeft het naar zijn zin in Denemarken en meet zich tegenwoordig als centrale verdediger aan topspitsen als Erling Haaland, Harry Kane en Rasmus Rasmus Højlund. 

Feyenoord huurde Diks in 2017 van het Italiaanse Fiorentina. "Ik was toen een totaal andere speler dan nu", blikt de toenmalige rechtsback in gesprek met Voetbal International terug op die periode. "Ik was zoekende, worstelde met mezelf. Ik ging een jaar ervoor van Vitesse naar Fiorentina en moest nog ontdekken wie ik was als voetballer, waar mijn kwaliteiten lagen en hoe ik die het beste kon benutten."

Zijn dienstverband in Rotterdam-Zuid was niet makkelijk, maar heeft hem wel gevormd tot de speler die hij nu is. "In die tijd bij Feyenoord heb ik wat foutjes gemaakt in de Champions League en dat ging aan mijn knagen. Als ik terugdenk aan die tijd, dan ben ik enorm veranderd. Het is een verschil van dag en nacht met nu. Ik was jong en dan is veel spannend, zeker in de Champions League. Nu ben ik zelfverzekerder. Dat komt ook door meer ervaring en gewoon ouder worden."

Transformatie in Kopenhagen
Na de één jaar durende huurperiode in De Kuip belandde Diks in 2021 uiteindelijk bij FC Kopenhagen, de recordkampioen van Denemarken. In de hoofdstad van het Scandinavische land, is de oud-Feyenoorder inmiddels getransformeerd tot centrale verdediger en geldt hij als een vaste waarde in de ploeg van trainer Jacob Neestrup. "Ik zit hier echt op mijn plek. Kopenhagen is de beste club van het land en heeft de meest fanatieke fans. Iedereen die hier komt, denkt echt: wow! Qua fans zijn ze te vergelijken met de Feyenoord-fans. Als ik nu door Kopenhagen loop, word ik steeds vaker herkend en vragen de fans om een foto of handtekening."

Het elftal van Kopenhagen geeft de supporters genoeg reden om enthousiast te zijn: in de competitie doet de club van Diks nog volop mee om de titel en in de Champions League werd een stevige poule met Bayern München, Galatasaray en Manchester United overleefd. Twee weken geleden ging het eerste duel in de achtste finale van het Europese toernooi met 1-3 verloren tegen titelhouder Manchester City. Op 6 maart wacht de return met de Engelsen.

Delen

Reacties

Echt knap wat hij samen met kopenhagen heeft bereikt in de champions league. Ik zei het al eerder zat in een moeilijkere groep dan feyenoord. Hopelijk staat feyenoord er volgend seizoen wel, leren van de fouten en opnieuw bouwen moet lukken.