timber-1

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Timber de grote uitblinker tegen PSV

Karst

Feyenoord bekert, na een verhitte achtste finale tegen PSV, door naar de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers wonnen met 1-0 in de eigen Kuip. Volgens de supporters was de enige doelpuntenmaker van de avond, Quinten Timber, de Man of the Match. 

Quinten Timber is met een score van 8.8 de duidelijke man of the match. Na wederom een fantastische wedstrijd van de pas 22-jarige middenvelder kan niemand in Nederland nog om hem heen. Timber was weer belangrijk in een grote wedstrijd. Eerder dit seizoen maakte hij de enige goal tegen AZ en gaf hij twee assists in de 0-4 overwinning op Ajax.

Justin Bijlow en David Hancko zijn met Quinten Timber de enige spelers die boven de 8.0 hebben gescoord. Bijlow (8.3) en Hancko (8.3) hielden na een lange periode weer de nul. Dit deden zij zeker niet tegen de minste tegenstander. PSV kwam namelijk in zowel de eredivisie als in de beker in iedere wedstrijd tot scoren.

Ook de gelegenheidsrechtsbuiten Bart Nieuwkoop (7.8) maakte een goede indruk tegen PSV. Lang moest Nieuwkoop het doen met een reserverol, maar mede door de afwezigheid van Yankuba Minteh en Alireza Jahanbakhsh begon de back op rechtsbuiten tegen nota bene PSV. Bezoeker Arie-Klooster was positief over de beurt van de 27-jarige verdediger. "Al heeft hij niet de finesse van een goede buitenspeler, ik vond het een genot hoe Nieuwkoop tekeerging. Positief bevestigde hij waar ik op hoopte toen ik de opstelling zag. Chapeau!"

Igor Paixao (6.7) en Santiago Gimenez (6.5) zijn de twee basisspelers met het laagste cijfer. Beide spelers verkeren momenteel niet in hun beste vorm. Zo vindt ook bezoeker Bratko. "Sorry hoor, maar hij was toch erg ondermaats? Nieuwkoop bracht zo veel meer op de andere vleugel."

Beoordelingen Feyenoord vs PSV

Justin Bijlow Justin Bijlow
8,3
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
7,8
Gernot Trauner Gernot Trauner
7,9
David Hancko David Hancko
8,3
Quilindschy Hartman Quilindschy Hartman
7,9
Mats Wieffer Mats Wieffer
7,6
Calvin Stengs Calvin Stengs
7,0
Quinten Timber Quinten Timber
8,8
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
7,8
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
6,5
Igor Paixão Igor Paixão
6,7
Javairô Dilrosun Javairô Dilrosun
6,2
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
7,2

Delen

Reacties

Nog geen reacties