team-2

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Wieffer en Lingr ontvangen hoogste beoordelingen tegen Vitesse

Van de redactie

Dankzij de zege in Arnhem (1-2) en het puntenverlies van de concurrentie hield Feyenoord een goed gevoel over aan speelronde 18 van de Eredivisie. "Toch voelt het voor mij niet alsof wij de winnaar van het weekend zijn", reageerde Arne Slot na afloop tegenover ESPN. Dat is terug te zien in de cijfers die de bezoekers op 1908.nl gaven aan zijn spelers, ondanks dat het gevoel van de hoofdcoach vooral ging om het onnodige puntenverlies tegen NEC vorige week.

Mats Wieffer en matchwinner Ondrej Lingr ontvingen van de supporters het hoogste cijfer, een 7,3 en 7,2 voor de Tsjech. Justin Bijlow zat hier vlak achter met een 7,1. Een flinke onvoldoende was er voor spits Santiago Gimenez. De Mexicaan kreeg met name in het begin van de wedstrijd een aantal goede kansen om zijn twintigste goal van het eredivisieseizoen binnen te schieten, maar stuitte op doelman Room van Vitesse. 

Bezoeker 'Allesisvoorbassie' vond Wieffer uitstekend spelen. "Vond Wieffer een voorbeeld voor de rest. Ging continu voorop in de strijd!" 'Jeronimo24' zag een goede Paixão en heeft vertrouwen in de Braziliaan tegen PSV aanstaande woensdag. "Eindelijk weer een vleugje van Igor gezien! Als ik de cijfers zie, ben ik een van de weinigen. Maar ik vond hem zeer bedrijvig en eindelijk weer eens diepgang zoeken. Woensdag man of the match!" 'Tim2408' is iets sceptischer. "Hij speelt inderdaad twee keer leuk zijn man voorbij, maar in de hele wedstrijd creëert hij gewoon helemaal niks. Zelfs na die twee leuke acties volgt er gewoon twee keer belabberd balverlies. Ik zie het niet zo in Igor, maar ik hoop dat je gelijk hebt en dat hij woensdag iets laat zien."

Beoordelingen Vitesse vs Feyenoord

Justin Bijlow Justin Bijlow
7,1
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
6,8
Gernot Trauner Gernot Trauner
6,6
David Hancko David Hancko
6,9
Quilindschy Hartman Quilindschy Hartman
6,2
Mats Wieffer Mats Wieffer
7,3
Quinten Timber Quinten Timber
6,7
Javairô Dilrosun Javairô Dilrosun
5,5
Calvin Stengs Calvin Stengs
5,4
Igor Paixão Igor Paixão
5,8
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
4,8
Marcos López Marcos López
5,5
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
7,2
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
5,8

Delen

Reacties

Ik ben zeer benieuwd naar een analyse van Stengs.

Hij voegt veel toe in de kleine ruimte met zijn passing en techniek.

Op basis van het kijken van de wedstrijden (geen data 📊 inzichten) lijkt hij tekort te komen in het met hoge intensiteit jagen, passlijnen dichtlopen, diepgaan en ballen afpakken.

Een beetje het omgekeerde van Guus Til en Lingr (en Symanski zat er meer tussenin).

Heeft Feyenoord daar niet een andere type speler nodig en komt Stengs niet beter tot zijn recht in een vrij rol op de vleugels?

Benieuwd hoe de kenners dit zien.
Lingr idd op 10 zetten, Stengs speelt de laatste tijd veel te slap!
Tsja, die struikelt dan weer net iets te vaak over de bal.
Lingr was, op zijn doelpunt na, voetballend eigenlijk best wel slecht.
Wieffer 30 miljoen
Giminez 50 miljoen
Geertruida 25 a 30
Hartman 30 a 35 miljoen
Hancko 45 miljoen
Deze spelers gaan in mijn optiek verkocht worden
Is toch een aardig bedrag
Dus als je een goal maakt krijg je een hoog cijfer... Lingr miste ook nog een beste kans.....

En Mats die moet nog zeker een jaar bij Feyenoord blijven (CL spelen) om nog beter te worden, daarna kan die de overstap maken naar het buitenland
Negatief puntje: Er zijn nog steeds vrachten aan kansen nodig om te winnen van een, met alle respect, degradatiekandidaat. Positief puntje: Met een beetje geluk winnen we dit keer wel en doen we onszelf een keertje niet tekort maar pakken we 'gewoon' de 3 punten. Hoe dat gebeurd is dan even wat minder belangrijk. PSV, AZ, en Twente verliezen alle 3 punten. De kranten staan vol met de 'Crisis!!!' van Feyenoord maar we lopen keurig in, en uit op de concurrentie.