jim-breeman-clasie-tegen-feyenoord

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Clasie terug in de Kuip: "Kan weleens een mooie wedstrijd worden"

Stan

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ die komende zaterdag op het programma staat betekent ook de terugkeer van Jordy Clasie in Rotterdam-Zuid. De oud-Feyenoorder speelde al vaker tegen zijn jeugdlub, maar nog nooit waren de belangen zo groot. In gesprek met Voetbal International blikt de Haarlemmer vooruit op de naderende kraker.  

“Het blijft apart. Ik ben opgegroeid bij Feyenoord, heb er vijftien jaar met veel plezier gespeeld. Dat zijn mooie herinneringen. Dan is het leuk om terug te keren, ook al heb ik dat inmiddels een paar keer meegemaakt”, mijmert Clasie, die niet te lang stil wil staan bij het verleden. “Ik ben speler van AZ en focus me volledig op het heden en op de wedstrijd die we moeten winnen. Dit is een belangrijk potje”

De aanvoerder van de Alkmaarders is onder de indruk van Feyenoord, en ziet overeenkomsten met zijn huidige werkgever: “Ze hebben een goede ploeg, met een hoge intensiteit in het druk zetten. Hetzelfde kun je trouwens van AZ zeggen.” 

Clasie kijkt bovenal uit naar het treffen van zaterdagavond, zo vertelt de middenvelder: “Dit kan weleens een mooie wedstrijd worden. We strijden om de bovenste plek, in een volle Kuip, met twee ploegen die graag aanvallend voetbal spelen. Wij moeten ervoor zorgen dat we ook zaterdag onszelf blijven en daar vertrouw ik op. Ik heb er zin in.”

Delen

Reacties

Clasie, gouwe gozert. Ik gun hem wel een doelpuntje of twee, in eigen doel.
Weet iemand wat er gebeurt met de wedstrijden van Vitesse mochten ze er niet uitkomen met het stadion? Ajax, AZ en Twente hebben punten tegen ze laten liggen...
Als een ploeg uit de competitie gezet wordt komen volgens mij alle behaalde resultaten te vervallen. Kan me echter niet voorstellen dat dat tijdens de competitie echt klapt, of dat er dan geen oplossing gevonden wordt met een ander stadion.
...spelen in de goffert..of bij de graafschap..
De huur van het stadion loopt nog tot 1 oktober, maar de KNVB wil vóór 1 maart garantie hebben dat Vitesse volgend seizoen het hele jaar een stadion ter beschikking heeft. Zo niet, dan kan in het uiterste geval de proflicentie ingetrokken worden.

Lijkt me dus niet dat het consequenties heeft in het huidige seizoen.