Jens Toornstra Thomas van den Belt (VK)

VK Sportphoto

Nieuws

Van den Belt: "Spelen voor Feyenoord is een droom"

Van de redactie

Feyenoord schakelde afgelopen transferperiode na het misgrijpen van Ramiz Zerrouki door naar Thomas van den Belt. De middenvelder van PEC Zwolle maakt een goede ontwikkeling door bij de koploper van de KKD. Van Den Belt heeft een grote droom, spelen in het shirt van Feyenoord. Voetbal International sprak de 21-jarige middenvelder.

"Ik wist dat ik belangrijk kon zijn, want ik ken mijn kwaliteiten, maar dat ik zo'n ontwikkeling door zou maken, had ik nooit verwacht. Dat zulke clubs in de winter langs zouden komen, daar had ik helemaal niet op gerekend. In de zomer dacht ik: Als ik na dit seizoen naar de subtop van de Eredivisie kan, zou dat prachtig zijn," aldus Van den Belt.

Ineens klopte daar Feyenoord aan de deur. "Maar dan komt in de winterstop ineens de koploper, dat is wel heel speciaal. Helemaal omdat ik van jongs af aan al Feyenoord-supporter ben. AZ had ook veel te bieden, maar voor Feyenoord spelen is een droom die ik al zó lang koester. Als je kijkt waar ik vandaan kom en hoe snel het gegaan is, het afgelopen anderhalve jaar, dat is eigenlijk niet normaal."

Met zijn huidige club moest hij naar De Kuip voor het bekerduel tegen de Rotterdammers. "Het zit ergens wel in je hoofd, maar als je een wedstrijd speelt, wil je alleen maar extra laten zien dat je goed bent en mee kunt in het niveau. Zo ben ik elke wedstrijd ingegaan. Ik heb gewoon alle minuten gespeeld en laten zien dat ik ermee om kan gaan, met die druk dat clubs naar je kijken. Ik sla niet dicht, als ik in De Kuip moet spelen. Dat gaf mij ook weer meer zelfvertrouwen."

Feyenoord bood naar verluidt het dubbele van de clausule in het contract van de middenvelder. Moeilijk doen had Van den Belt geen zin in. "Ja, ik wilde heel graag naar Feyenoord, maar het voelde niet goed om te gaan muiten. Ik heb met mijn volle verstand bijgetekend om in de zomer een stap te maken. Niemand had verwacht dat ik me zo zou ontwikkelen, dat heb ik ook aan deze club en deze staf te danken. Maar ja, het is voor mij nu wel pijnlijk om Feyenoord te zien spelen, in een kolkende Kuip. Met alle blessures die ze hebben en alle mooie wedstrijden die eraan komen. Dan denk je toch: Daar had ik ook kunnen staan. Natuurlijk is het een grote stap en was het even wennen geweest, maar ik ben ervan overtuigd dat ik van waarde had kunnen zijn,"sluit hij af.

 

Delen

Reacties

Ik zat vanavond toevallig ado-pec te kijken maar ik snap die keuze wel precies wat we willen werker echt type aursnes wieffer ik hoop dat deze zomer hij komt want daar gaan we van genieten
Deze speler moeten we echt halen. Elke keer als ik hem zie spelen (weliswaar op tv) ben ik onder de indruk van zijn kwaliteiten. Een allrounder van de buitencategorie, dus niet een die alles (verdedigen, controleren, creëren, afmaken) een beetje kan maar die al die facetten echt beheerst.
Tuurlijk, dat zien we nu op KKD-niveau, maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat dat zijn plafond is. Sterker nog er zijn voldoende redenen om aan te nemen dat dat plafond een flink stuk hoger ligt. Misschien (!) toch een beetje jammer dat een middenveld Van den Belt-Wieffer-Mijnans inmiddels niet meer tot de toekomstige mogelijkheden behoort.....?
Mijnans hadden ze inderdaad kunnen halen gezien de teansfersom. Maar Szymanski is nu misschien al de beste nummer 10 van de competitie en zal alleen nog maar beter worden. En hij kan ook nog hangend rechtsbuiten spelen. Mocht Feyenoord kampioen worden dan hoop ik dat het CL geld deels aan hem wordt besteed en we volgend seizoen een middenveld van der Belt-wieffer-szymasnki kunnen opstellen. Dan ook nog van den Boomen halen en je hebt de keuze uit Van den Boomen, Van der Belt, Wieffer, Timber, Szymanski en Bullaude. Dat zou top zijn, tenminste als Bullaude geen miskoop blijkt te zijn en Feyenoord kampioen wordt ;-)
Als ik dan toch bezig ben ook maar Geertruida verlengen, Hilgers halen, Booth halen, een talentvolle back up van Hancko halen en Malen huren en een paar spelers laten afvloeien en je hebt een hele leuke selectie. Wel bord op schoot scouting, mooi dat Feyenoord tegenwoordig heel breed scout: van de eerste divisie tot Noorwegen en Brazilië.
Ik vind het sowieso wel fijn dat het geen "muitende" speler is. Dat worden nooit blijvertjes.
Die gaat wel komen deze zomer
De eerste zomeraanwinst lijkt wel binnen. En voor een mooi bedrag als de berichtgeving over die clausule klopt!
Maar snel een overeenkomst sluiten voor aankomende zomer!
En hoe echt een topper in spe