Betrouwbaar
yv2023312yv2023312a1b08036

VK Sportphoto

Nieuws

'Clausule in contract Slot geldig vanaf zomer 2024'

FeyenoordTM

Zoals gemeld in de nieuwste Studio 1908 podcast zit er sinds recentelijke verlenging van hoofdtrainer Arne Slot een clausule in zijn contract. Vandaag komen daar meer details over naar buiten.

Feyenoord verlengde afgelopen zomer het contract van Slot van medio 2024 naar medio 2025. De verlenging betrof een eenzijdige cluboptie. Door die verlenging is de club van een vrije onderhandelingspositie in 2023 naar een gebonden clausule in 2024 gegaan.

Volgens De Telegraaf is een vertrek van de succesvolle trainer in de zomer alléén mogelijk indien er een recordbedrag aan Feyenoord wordt betaald: De genoemde clausule blijkt namelijk pas vanaf de zomer van 2024 te gelden.

Verder denkt de krant te weten dat Slot ergens op een lijstje staat van Tottenham Hotspur, al is die belangstelling allerminst concreet. De huidige nummer vier van de Engelse Premier League zag recentelijk hoofdtrainer Antonio Conte de deuren van het Tottenham Hotspur Stadium dichtslaan en is nog altijd opzoek naar vervanging.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Erg goed nieuws als het klopt! We moeten Slot koste wat het kost nog minstens 1 jaar houden en een eventueel bod onder de pakweg 50 miljoen direct van tafel vegen.

Als Slot deze selectie volgend seizoen doorontwikkelt, levert dat waarschijnlijk veel meer op: opnieuw CL kwalificatie met dan nog hogere premies (50 miljoen!?), nieuwe prijzen en tientallen miljoenen aan extra transferwaarde van je selectie.

Ik verwacht ook dat Slot zelf wil blijven. Zijn kinderen zitten nog op de middelbare school, hij vindt het geweldig om het team verder te ontwikkelen, krijgt deze zomer ook de middelen daarvoor en kan voor het eerst CL ervaring opdoen. Nieuwe uitdagingen in een vertrouwde omgeving voordat hij de grote sprong naar het buitenland maakt.

Feyenoord kan hem met alle inkomsten straks (CL 40 miljoen, Kökcü en Geertruida 60 miljoen!?) ook best nog een miljoen of 2 extra bieden zodat de financiële prikkel om weg te gaan ook minder wordt. Wel tegen een contractverlenging en hogere afkoopsom in 2024 natuurlijk. 20 miljoen schrikt een beetje PL-club niet af en is voor ons mooi meegenomen als hij dan toch weg wil.
Die clausule staat er in omdat het de intentie van Arne is om te blijven. En komt er als nog een waanzinnige aanbieding dan profiteert Feyenoord er van.
Toch grappig dat de Telegraaf dit wel wist en al onze feyenoordwatchers niet.
De Telegraaf weet wel vaker iets wat achteraf niet klopt
dat kun je niet uitsluiten idd. het zijn zulke linkmiegels dat ze dit gewoon roeptoeteren zodat feyenoord het wel moet ontkrachten als het niet klopt. dan weet je het ook. maar als het wel klopt zijn ze beter geinformeerd. is geen kritiek aan jou, meer aan bv die krabbendam die werkelijk nooit iets nieuws te melden heeft en alleen maar reeds bekende feitjes herkauwt.
Wat is record transfersom, voor trainers of incl spelers van ons?
Want een miljoentje of 5 tikken die clubs direct af met een pintransactie....
Die Potter werd gehaald voor rond de 25 miljoen.
Vraag is nu wat zou je moeten doen als ze met een 20 miljoen deze zomer. In 2024 zal het rond die 5 miljoen en ja dat leggen ze zo neer.
Direct van tafel vegen die 20 miljoen! Als Slot deze selectie volgend seizoen doorontwikkelt, levert dat waarschijnlijk veel meer op: opnieuw CL kwalificatie, nieuwe prijzen en tientallen miljoenen aan transferwaarde van je selectie.

Dus onder de pakweg 60 miljoen niet eens gaan praten deze zomer. Ik verwacht ook dat Slot zelf wil blijven. Zijn kinderen zitten nog op de middelbare school, hij vindt het leuk om het team verder te ontwikkelen, krijgt deze zomer ook de middelen daarvoor en kan voor het eerst CL ervaring opdoen.
Feyenoord kan hem ook best nog een miljoen extra bieden zodat de financiële prikkel om weg te gaan niet te groot wordt. Wel tegen een contractverlenging en hogere afkoopsom in 2024. 20 miljoen schrikt een beetje PL-club niet af en is voor ons dan mooi meegenomen als hij dan toch weg wil.
Ik moet het nog zien of men dat van tafel veegt, maar ik begrijp je verhaal. Tis ook meer dan wat zou hij dan willen. Ik hoop ook dat hij blijft, maar je weet het, kan snel gaan in de voetbalwereld.
Als je Arne nou een PL waardig salaris geeft (5 mio per jaar) en vraagt om zich voor 5 jaar te committeren.
Kan toch niet, als daarna Barcelona komt voor 20 miljoen per jaar, is die toch weg.
Prima, als wij dan 50 miljoen afkoopsom krijgen.
Waarom zou Slot dat doen? Veel geld verdienen kan hij ook in het buitenland in een grotere competitie met meer aanzien en mogelijkheden.
https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/2023/04/slot-bij-laatste-drie-kandidaten-tottenham-feyenoord-wil-recordbedrag
Mooie club spurs, maar altijd net niet
Arne gaat gewoon ons uitgaand transferrecord verbreken
Nog een jaar Slotball 😍 en anders een gigantische afkoopsom laten betalen..
"Door die verlenging is de club van een vrije onderhandelingspositie naar een gebonden clausule gegaan."

Waar dan? Voor de verlenging was Slot in 2024 met aflopend contract transfervrij geweest.

Na de verlenging kan Feyenoord in 2024 noch een bedrag door de "gebonden clausule" ontvangen, hoe hoog dat ook moge zijn.

In beide gevallen kan Feyenoord deze zomer voor Slot vragen wat ze ook mogen willen. Waar heeft Feyenoord zijn positie verslechterd door de verlenging? Dat impliceert die zin uit het artikel immers.
Helemaal met je eens, zo blijkt ook maar weer, dat er veel verhalen rond gaan met het gehalte van ' ze horen de klok luiden, maar weten niet waar de klepel hangt '
Ik vermoed dat bedoeld wordt . Een vrije onderhandelingspositie in 2023 naar een gebonden in 2024. Dat in de verlengingsoptie geen vrije onderhandelingspositie is overeengekomen
Bijna geneigd om alleen hiervoor al een huldiging te houden op de coolsingel
Maar Slot moet wel een behoorlijke verhoging van het salaris krijgen. Trouw moet beloond worden.
Wellicht behoorlijke bonus met kampioenschap
Zo hey. Lekker met Arend de CL in :D