Primeur Bevestigd
bassett-bron-feyenoordnl

VK Sportphoto

Transfers

Cole Bassett alsnog naar Fortuna Sittard: It's happening!

FeyenoordTM

Feyenoord, Fortuna Sittard en de Colorado Rapids hebben een elkaar alsnog gevonden: Cole Bassett wordt dit seizoen alsnog uitgeleend aan Fortuna Sittard.

Lang leek een doorverhuur onwaarschijnlijk, maar alle partijen hebben deze week alsnog een overeenstemming gevonden om de middenvelder dit seizoen door te verhuren.

Bij de verhuur behoudt Feyenoord na het seizoen 2022/2023 het recht om de koopoptie op Bassett te lichten. Feyenoord bekijkt of er zich opties op de markt voordoen om eventuele vervanging te zoeken.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Jammer maar begrijpelijk. Denk dat hij echt wel mee zou kunnen dit seizoen. Maar aan de andere kant een vil seizoen basis bij Fortuna is nog beter. Denk dat de koop optie wel gelicht gaat worden.
Prima keus. Cole moet lekker een jaartje volledig gaan spelen. Hij is niet goed genoeg als roulatiespeler en te goed om alleen op de bank te zitten met af en toe een invalbeurtje. Feyenoord kan nu bekijken of hij goed genoeg is om de koopoptie te lichten.
Het kan aan mij liggen, maar ik snap niet dat we Bassett verhuren en dan voor die back-up rol een vervanger halen die ook jong en talentvol is. Komt op mij over als onverstandig met je geld omgaan.
De huur van Feyenoord is opgezegd, wordt nu door Colorado aan Fortuna verhuurd, en Feyenoord houdt het aankoopgeschiedenis.
Das een goede oplossing. Hoop dat hij veel kan gaan spelen, dan kan je iemand pas echt goed gaan beoordelen.
Zonde, telkens zie ik hem leuke dingen doen. Zo ook vandaag weer hoe hij die bal rustig binnenwerkt.
Diemers heeft inmiddels bevestigd dat hij niet naar Sittard gaat maar naar Emmen. Inside info vanuit Fortuna supporters heb ik begrepen. Geen onzin. Betrouwbaar gebleken bron.
Het schijnt dat Diemers inmiddels bevestigd heeft dat hij niet naar Sittard gaat maar naar Emmen. Inside info vanuit Fortuna supporters heb ik begrepen. Geen onzin. Betrouwbaar gebleken bron.
Maar bij Feyenoord een bijrol; dus gaat erg weinig minuten maken op Eredivisie niveau als hij blijft..
Bij Fortuna is die kans op minuten vele malen groter; beter voor zijn ontwikkeling
Heb het nooit iets bijzonders gevonden. In verhouding een dertien in een dozijn speler waarvan ik niet snap dat je zo'n speler uit het buitenland moet halen. Prima oplossing voor alle partijen.
Diemers? Hendrix? Wanneer gaan zij weg dan?
Misschien zeg ik iets geks en is het wishfull thinking, maar wellicht opent dit de deuren om Sivert Mannsverk vast te kunnen leggen?

Het is wel een andere positie op het middenveld maar ook een dribbelaar met de drang naar voren. Bovendien heeft Feyenoord voor de '10' positie nu al voldoende mogelijkheden maar nog niet voor de overige posities op het middenveld.
Moeten eerst gaan lozen. Voor de 6 positie hebben we nog Diemers, Hendrix, Wieffer and Aursnes. Als laatsgenoemde weggaat lijkt het mij een optie. Maar als Molde fans zelf zeggen dat het een stap te vroeg is is het wel een risico dat je een flinke stap achteruit gaat op korte termijn
Toch apart. Slot wil een zeer brede selectie en Bassett heeft aangetoond een hoger niveau aan te tikken dan bijvoorbeeld Toornstra.
Waarom dan niet Bassett erbij houden, hij hal zeker wel de nodige minuten maken.

Of ziet Slot het niet in hem zitten @FTM?
Denk dat hij op het hoogste niveau minuten moet maken. Bij Feyenoord zal dat veel minder zijn dan bij fortuna
@FTM Zou je mij iets kunnen vertellen of Feyenoord een ervaren speler op het oog heeft of een talent?
Kwam echt niet tekort bij Feyenoord, samen met Azarkan heb ik het idee als we het hebben over verhuurde spelers.

Het enige wat zijn toekomst bij Feyenoord kan redden is eigenlijk best een lastige, namelijk meedoen met de VS op het WK en goed spelen
Past idd prima bij de huidige selectie maar zal vooral buiten de basis starten.
Bij Fortuna is de kans een stuk groter dat ie gaat spelen.

Lijkt mij voor Bassett ook beter
Vind hem iets hebben van Til. Loopvermogen, scorend vermogen. Prima om hem bij Fortuna vlieguren te laten maken in de eredivisie. Mark my words, gozer gaat er echt 8 a 9 maken. Komt, net als Til, veel in positie om te scoren... laat het maar zien.
Prima, echt niet goed genoeg voor alsnog
Op basis van wat hij heeft laten zien.. vooral handelingssnelheid en basis techniek. Over inzet, kracht en conditie hoor je mij nie klagen.
Zal wel geen vervanger voor worden gehaald. Hebben genoeg aanvallende middenvelders. Denk dat het Toornstra zijn laatste jaar zal zijn en als Bassett get goed doet en Feyenoord belicht de koopoptie heb je zo een prima backup voor aankomend seizoen binnen. Voor dit jaar is de concurrentie gewoon te groot.
Vervanging is dat nou wel nodig, laat gewoon eens een jeugdspeler bij de selectie aansluiten.
Voor Bassett zelf is dit prima, die gaat daar wel spelen.
Vind ik in iedergeval een strak plan :)
Kokcu gaat niet weg denk ik. Maar anders zou het een mooie vervanger zijn
Hoeveel was de koopoptie ookalweer? Toch niet echt zes miljoen?
Met een goed seizoen bij Fortuna kan je wel meer voor hem krijgen dan dat. En wie weet tikt hij het niveau van Feyenoord wel aan op den duur. Maar hoe dan ook zou ik er dan tussen gaan zitten en de optie lichten. Spelers hoeven tegenwoordig niet zo heel veel meer te doen in de Eredivisie om voor miljoenen weg te gaan (Meijer, Oosterwolde, Flemming, Zerrouki...)
dit team kan wel wat ervaring gebruiken. Zal mij niks verbazen dat een 30 plusser hem gaat vervangen.
Gokje: gaat Ezequiel Bullaude worden.

Duurt niet voor niets zo lang met AZ. Multifuntioneel, kan op 8, 10, en linksbuiten. Wordt 100% gevolgd door Feyenoord.
Zie niet waarom we een vervanger voor hem gaan halen. Middenveld was gewoon overvol met ook een Taabouni/toornstra die op 10 kunnen spelen. ZOu zonde zijn om hem op de bank te laten rotten
Toornstra trok een sprintje over 5 meter tegen Vitesse en scheurde bijna allebei zijn hamstrings. Zag je dat niet?

En Kökçü gaat ook nog weg. Tot Qatar elke 3 dagen een wedstrijd en je mag 5 keer wisselen. Er komen 100% nog 1-2 middenvelders bij.
Ik zag het ook. Door al die nieuwe snelle spelers kreeg ik een flashback naar Beukering. Uiteraard verder geen slecht woord over Toornsta, voorbeeldprof, maar snelheid is er niet meer
…maar Toornstra zette ook Geertruida ff vrij voor de keerpert…

Jaartje ouder is ie idd maar vergelijk met Beukering is ietwat misplaatst..
Eens. Zo bedoelde ik het ook niet. Ik doelde op het sprintje van Beukering. Voor de rest niet. Toornstra is elk jaar enorm belangrijk, maar heeft alleen niet meer de snelheid.
Stop eens met doen of de echte wereld fifa is met je bullaude die moet 8m op brengen. Feyenoord blijft niet aan de gang met grote bedragen ui geven
Schei toch eens uit met je 'echte wereld' etc. brekertje. Want in de echte wereld ga je niet zo met mensen om als dat jij al jaren op mensen reageert. Echt extreem storend, dus van mij mag je weer lekker op FR12 mensen gaan beledigen.

Ik ben al meermaals kritisch genoeg geweest op de bedragen die we nu betalen, ik twijfel alleen of jij degene bent die precies weet wat Balluade waard is. En als AZ daadwerkelijk zoveel interesse heeft betwijfel ik of die prijs klopt.

En als Kökcü weg gaat heb je sowieso geld zat.
Is dit breker ja? Ze laten hier *** ook iedereen binnen 😅
Jij vindt je eigen mening wel echt heel goed hè? Je gelooft ook wel heel erg in jezelf, zelfs zo erg dat niemand anders iets mag vinden
Deed het niet slecht in de voorbereiding,

Moet alleen aan spelen toekomen
En denk dat dit ook betekent dat er nog een nieuwe middenvelder bij komt
Beter voor beide partijen. Hopelijk kan hij nog stap zetten, maar denk dat hij niet goed genoeg is voor ons.
Ik had en heb nog steeds goede hoop dat deze jongen er wel komt. Hij heeft gewoon 'iets'. Is gretig, groot loopvermogen en scoort makkelijk.
Moet misschien meer ervaring opdoen en tactisch beter worden maar hij heeft zeker kwaliteit.
Heb ik dus totaal niet. Vind het een dertien in een dozijn voetballer. Het soort speler dat bij ons gewaardeerd wordt vanwege zijn houding en inzet maar waarmee je op voetballend vlak niets opschiet.
Aan de ene kant jammer want had wel wat meer van deze man verwacht. Aan de andere kant goed want zo kan hij spelen en tegelijkertijd aan de eredivisie wennen.
Hopelijk krijgt hij veel speeltijd bij Fortuna, ik zie wel potentie in deze jongen.
Hij viel toch altijd wel aardig in moet ik zeggen. Veel dreiging. Krijgt in Sittard uiteraard meer speeltijd. Snap in die zin deze keuze wel
Goede zet! Ben wel fan van hem en een jaar lang spelen is dan ook de beste keuze denk ik.
Ik snap er de door verhuur nog wel want daar gaat hij meer spelen maar hoef je perse toch niet een speler voor terug te halen.
Gaat hem niet meer worden, vrees ik. Temeer omdat de concurrentie voor zijn posities even wat moordender is geworden.
Als Kökcü alsnog gaat zwaar interessant
@ftm Alleen dan ? Zie hem heel graag komen, alleen als het maar niet ten koste van onze Orrie gaat
Nieuwe naam dus als vervanger Bassett?
Wat was de gedachte van Feyenoord? Basset speeltijd geven en iemand in zijn kaliber in de plaats nemen als vervanger? Of hoger niveau aantrekken/huren? Heb Basset persoonlijk best hoog zitten, laat zich telkens wel zien bij invalbeurten en oefenwedstrijden.
Ik weet; andere positie, maar Mannsverk??
Met vertrek van Diemers, Hendrix en Bassett mogelijk, right?
Eerder bij kokcu zoals ftm al aangaf. Diemers en Hendrix zijn controleurs en Basset is 4de keus op 10 in de selectie.