frans-reichhardt

Opinie

COLUMN • De Streuer-soap is precies wat we nodig hebben

Toen Jens Toornstra afgelopen zondag scoorde voor FC Utrecht, werd in Enschede harder gejuicht dan in Utrecht. In het oosten van het land lijkt een vloek te zijn uitgesproken over alles wat Feyenoord is. De reden: Feyenoord heeft interesse in een speler van die club. 

Waar elke technisch directeur van elke betaald-voetbalclub in Nederland weet dat zijn club enkel kan voortbestaan als ook spelers worden verkocht, doet FC Twente’s td Jan Streuer of zijn club de enige is waar dat niet hoeft. Toen Feyenoord afgelopen zomer Zerrouki wilde overnemen, zei hij: ‘We hoeven niet te verkopen’. Verder wilde hij er niks over zeggen. Hij zei dat zijn club niet in de situatie zit dat ze moet verkopen en dat het aan zijn club is om ja of nee te zeggen. Verder wilde hij er niks over zeggen.

Afgelopen week bevestigde Streuer dat Feyenoord zich opnieuw officieel heeft gemeld voor Zerrouki en dat-ie er verder niks over wilde zeggen. Hij zei ook dat het vervelend is dat Feyenoord zich zo vlak voor het hervatten van de competitie voor Zerrouki meldt. Hij vergat dat deze transferwindow pas vorige week openging en dat een kind kon zien aankomen dat Feyenoord zich opnieuw zou melden. 

Feyenoord deed een bod en Streuer wees het af. Hij zei dat zijn club zelf wel bepaalt voor hoeveel ze Zerrouki verkopen. Toen hem werd gevraagd wat Zerrouki dan moest kosten, zei Streuer: ‘Dat zeg ik niet’. Toen Feyenoord een bod deed dat in de buurt leek te komen van het bedrag dat Streuer in gedachten heeft en dat hij niet wil zeggen, liet hij weten dat hij de stekker uit de onderhandelingen trekt. Je hoorde Dennis te Kloese denken: wélke onderhandelingen? 

Toen Valentijn Driessen zei dat de deal bijna rond was, wist je eigenlijk al dat dat niet zo was. Dit kan nog wel even duren. De kans is groot dat Zerrouki uiteindelijk gewoon naar Rotterdam komt. Is het niet goedschiks dan kwaadschiks. Het woord ‘arbitragezaak’ is al gevallen.

Deze klucht is precies wat we nodig hebben om ons een beetje af te leiden van de klassieker op de 22e. Komt-ie wel? Komt-ie niet? Dan heb ik het niet over Ramiz Zerrouki, maar over Steven Berghuis. Die schijnt darter Gerwyn Price te hebben gevraagd hoe je omgaat met joelend publiek en nu traint hij al een paar weken met een koptelefoon op. 

Misschien komt Aboutaleb Steven te hulp en besluit hij dat de wedstrijd moet worden gespeeld zonder publiek. Of zonder spelers, want bij Abou weet je het nooit. Na het sneuvelen van het megalomane stadionplan van ‘m heeft hij nog een appeltje te schillen met Feyenoord en het legioen. Maar daar wil ik nu verder niks over zeggen.


Frans

 

Delen

Reacties

Gewoon een prima column - niet zo goed als zijn vorige maar wel prima. En Feyenoord supporters die over niveau praten, is wel weer erg grappig.
Leuk geschreven. Hoe een rot verhaal je toch aan het lachen krijgt. ( 💩met koptelefoon)
Mensen wat een gezeur. Het is een column. Die mag ongefundeert zijn, schuren, inaccuraat of provocerend zijn. Satire etc.

Ik heb er weer om kunnen lachen.
Ongefundeerd niet, want hij riedelt slechts feitjes op...schuren, in 1 of 2 zinnen geeft hij een daadwerkelijke mening zonder argumentatie, dus zou ik geen schuren willen noemen....inaccuraat, niet echt...provocerend, totaal niet....lachen? Om welke zin? Sorry maar als je een column op je site zet, zorg er dan voor dat hij schuurt, provocerend is of satire bevat...hopelijk zorgen deze reacties voor een betere columnist
Het grappige is dat velen het schoolkrantje erbij halen, terwijl Frans tekstueel gewoon een hoog niveau aantikt.
Gaan we nu al het woord belachelijk censureren 1908? Nou. Ridiculous dan of tonto
Ik heb ook de nodige kritiek op het stukje van 'Frans' maar jou overspannen reactie is nog veel belachelijker, of zo je wilt ridiculous of tonto.
Wat een ********** stuk afval zit ik hier te lezen? Welke imbeciel heeft dat geschreven?
Jij hoort hier duidelijk niet thuis, je zit hier niet op FR12 hè.
Wat een ********** stuk afval zit ik hier te lezen? Welke imbeciel heeft dat geschreven?
Hij zei..hij zei. Hij zei inderdaad schoolkrantniveau. Sorry. Te vaak zet deze columnist zich af zonder bewijslast op te voeren. Eens met Kees Pijl.
Het zal goed bedoeld zijn maar dit soort stukkies zijn van een te bedenkelijk niveau. De uitspraken over de Zerrouki-transfer zijn te inhoudsloos. De schimpscheut aan het adres van Steven Berghuis is gewoon dom. En de opmerkingen over Aboutaleb ronduit demagogisch. Hou politiek er buiten, s.v.p.
Voor de goede orde: Ja, de gemeente was voor Feyenoord-City. Dat was vanuit het standpunt en de verantwoordelijkheden van de gemeente nog wel te begrijpen ook; een prestigieus project als vliegwiel voor stadsontwikkeling op Zuid. Maar dat Feyenoord City het plan 'van Aboutaleb' zou zijn, is onzin. De verantwoordelijkheid voor dit debacle ligt toch echt gewoon bij de Stadion NV en de BVO Feyenoord. Het is interessanter en relevanter om nog eens aandacht te besteden aan waarom de ontstane puinhoop binnen die twee (stadion & club) geen consequenties voor de beleidsverantwoordelijken.
Buiten dat het qua zinsopbouw een niet te lezen, onsamenhangend verhaal is is het inderdaad inhoudelijk ook nog van niveautje Yvonne Coldeweijer.
Wat een onzin. Een ieder is vrij om van alles over de inhoud te vinden, maar tekstueel schrijft Frans op een hoog niveau.
Ik lees elke week deze column ter herinnering dat je jezelf nooit moet overschatten
Niveautje schoolkrant weer, deze column.
En hoezo Streuer soap? Twente wil niet verkopen, dat lijkt mij duidelijk. Als je dan een club wilt overtuigen, een speler te verkopen, laat dat dan ook merken.
En bied niet de helft van het bedrag dat Timber heeft gekost.
37 miljoen euro schuld, maar Twente hoeft niet te verkopen. Misschien moet er weer een fraude onderzoek bij je club gevoerd worden. Want daar hangt wel een luchtje aan.
Nog altijd de vraag: Frank Arnesen moest weg, Waarom?
Ach jochie toch. Tuurlijk werd er gejuicht. Maar wees gerust, zo belangrijk is Feyenoord niet. Of Ajax, PSV. Er werd gejuicht omdat de concurrent punten verloor. En kop op. Het is maar voetbal.
Er zijn clubs en td,s die hun huiswerk maken voor de transfer periode.Het wegzetten van onze Arnesen werkt nu al. Ze komen in actie als die periode begint. Het is nu ook duidelijk dat Sjaak Troost de man is die uiteindelijk beslist.
Gezien de ervaringen met deze man op gebied van transfers kan ik mij niet voorstellen dat hij de eindverantwoordelijk persoon is. Maar de club heeft ervaringen met Gudde Van Geel en het lijkt er al weer op. Of is het geld van Troost wat besteed word?
Na de laatste wedstrijd voor winterstop was toch duidelijk dat we een 6 nodig hadden, dan was er toch tijd genoeg om zaken te doen?
Iedere keer vallen ze terug in oude fouten, nu weer geen td maar een onbenul als beslisser van transfers. 52 jaar volg ik de club en nooit werden harde noten gekraakt, met Arnesen werd de juiste weg genomen.
Maar helaas het is weer hetzelfde liedje. Amateurs aan het roer.
Ik heb voorlopig nog maar weinig vernieuwends in deze basisschool columns gelezen