Bevestigd
mk061221718120-7

VK Sportphoto

Nieuws

De Klassieker met veiligheidsnetten: It's happening

Het staat vast: Feyenoord gaat bij de aanstaande Klassieker tegen Ajax tien meter hoge veiligheidsnetten inzetten. Dat bevestigt RTV Rijnmond dinsdagmorgen.

Hoe dit er exact uit zal gaan zien is nog niet bekend. Het Rotterdamse medium meldt dat de club hier nog over in gesprek is met ESPN. Omdat er nog geen duidelijkheid is over waar de netten precies moeten komen is de kaartverkoop voor De Klassieker nog altijd niet van start gegaan.

Als er netten rondom het hele veld worden geplaatst kan dat wellicht van invloed zijn op de bezetting van vak Z. Mogelijk is dit vak, dat de gehele lange zijde langs de gracht op de Olympiatribune bevat, niet of slechts gedeeltelijk beschikbaar voor supporters. 

Het nieuws is een schop tegen het zere been van FSV De Feijenoorder. "Wij willen gewoon voetbal zien zonder netten. Je kan het als club niet maken om vanwege geruchten een vak leeg te houden. Dat is in alle jaren dat we tegen Ajax spelen nog nooit voorgekomen. Een tekort aan suppoosten mag nooit een reden zijn om supporters achter netten te zetten. Die extra suppoosten kunnen juist op langere termijn een positief effect geven, want dan houden mensen hun emoties beter in de hand. Zeker omdat we altijd goede relaties hebben met alle suppoosten. Je moet juist mensen meer bij elkaar krijgen," aldus voorzitter Kees Lau tegenover RTV Rijnmond.

Mocht het inderdaad zover komen dat vak Z gedeeltelijk of zelfs helemaal leeg moet blijven, dan zou Lau dat zeer betreuren. "Als die mensen niet naar de wedstrijd kunnen, dan gaan we strijden voor een vergoeding. Maar daar heb je niks aan, want je wil die wedstrijd zien. We hebben geen invloed op de besluitvorming, maar kunnen er alleen op hameren dat dit de verkeerde weg is die je als club inslaat."

Op voorhand is duidelijk dat tijdens de komende Klassieker voornamelijk Ajax-speler Steven Berghuis het gaat ontgelden. Berghuis maakte in de zomer van 2021 de gevoelige overstap van Rotterdam naar Amsterdam. Het treffen van komende januari wordt voor Berghuis de eerste keer in het shirt van Ajax met een gevulde Kuip tegen zich.

Feyenoord komt dinsdag later zelf naar buiten met info rond het duel en over de kaartverkoop van Feyenoord - Ajax. Het duel staat zondag 22 januari 2023 om 14:30 op het programma.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Zo goed als zeker Zo goed als zeker
Misschien Misschien
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wanneer is de kaartverkoop ook alweer?
Wat een selectieve verontwaardiging van die o zo treurige supportersvereniging van ons. Alsmaar naar de club wijzen terwijl er een aantal staatsidioten zijn die zich stelselmatig misdragen. Maar eerst naar jezelf kijken is natuurlijk erg moeilijk.
Echt niet serieus te nemen die supportersvereniging.
Dus de clubs kiest voor overtrokken veiligheidsmaatregelen. Waardoor mensen die een seizoenskaart hebben niet op hun eigen plek mogen. Dan is het toch de taak van de supportersverenigingen om hier wat van te vinden?
Het is helemaal niet overtrokken, iedereen weet dat wanneer er geen netten staan je na de wedstrijd een vuilniswagen kan bestellen om alle zooi op de ruimen bij de cornervlag
Dat geroep om Berghuis te "verwelkomen" is echt treurig. Sinds hij weg is zijn we alleen maar beter geworden en hij was nou ook niet echt geliefd in de Kuip. Lekker belangrijk dat hij daar is gaan spelen.

Stop die energie lekker om Feyenoord naar een overwinning te schreeuwen.
Negeren die Berghuis, dat werkt veel beter en je gaat uit van eigen kracht.
vak Z sluiten?! zo onzin neem aan dat ze voor die supporters andere kaarten regelen en die bobo's lekker de ***** krijgen :)
Feyenoordmuntendam
Die gedragen zich wel die doorgesnoven tokkies niet.laten ze maar een hard aanpakken. Die kosten de club geld en geven de club n slechte naam
Ondanks dat ik dit ook niet wil, is dit wel de beste optie. Om dan heel vak Z leeg te laten snap ik niet.
Precies, en waarom kunnen X, Y en W dan wel gevuld blijven? Wat is het argument om Z leeg te laten? (als daar sprake van zou zijn)
Omdat bij X, Y en W sowieso netten komen, en het bij vak Z nog niet zeker is omdat ESPN hier niet blij mee is
de camera van espn staat aan de kant van Z
Laf. Pleur toch op
Feyenoordmuntendam
Net zo laf als je misdragen met bivakmuts op
Alleen al een greep in de reacties op dit bericht bewijst dat het een goede keuze is.
Kees Lau kan zich beter focussen op het gedrag van een gedeelte van de Feyenoord aanhang, zonder randdebielen zou er nooit een net in de Kuip hoeven te hangen
Beweren ze nou dat ik met mn sk op Z evt nie naar de klassieker kan?!?!
Ik mag het toch niet hopen want dan breekt de oorlog uit
Feyenoordmuntendam
Weren die doorgesnoven tokkies.feyenoord is de baas dat gedrocht niet
It's happening hahaha, hou toch op man. Was algemeen al lang bekend.
Triest dat dit nodig is, helaas wel begrijpelijk vanuit Feyenoord.
Prima.
Terug naar de jaren '90