frans-reichardt

Columns

Column • Door Arne Slot kun je je zomervakantie wel vergeten

Van de redactie

De timing was perfect. Een dag nadat Feyenoord zich in Deventer plaatste voor de Champions League en vlak voor Koningsdag werd bekend dat Arne Slot, drie jaar lang de ongekroonde koning van Rotterdam, Feyenoord inruilt voor Liverpool FC. Zijn overstap levert onze club miljoenen op.

Dennis te Kloese krijgt het druk. Er moeten vervangers komen voor Arne en de stafleden die hem volgen naar Engeland. Deze zomer komt er ook een zwikkie uitgeleende spelers terug voor wie een nieuwe bestemming moet worden gevonden. In de huidige selectie wordt doorgeselecteerd en spelers worden verkocht of verhuurd. Voor spelers van wie het contract niet wordt verlengd moeten vervangers komen. En dan zijn er nog spelers die op de radar zijn gekomen van buitenlandse clubs. Geertruida, Giménez, Hancko, Timber, Wieffer. Wie blijft? Wie gaat? Voor de spelers die vertrekken moeten nieuwe komen. Liefst betere.
Dennis kan een vakantie wel uit zijn hoofd zetten.

Wij ook trouwens. Deze zomer hebben we wel wat beters te doen. Elke dag zullen we alle nieuwsberichten verslinden over wie gaat en wie komt. En we moeten sparen voor onze seizoenkaart, voor minimaal vier Europese thuiswedstrijden en voor een nieuw shirt. Daar gaat onze zomervakantie.

Dit hebben we allemaal te danken aan Arne Slot. Dankzij hem zijn we weer olifant in plaats van muis, halen we voor een recordbedrag een nieuwe hoofdsponsor binnen, noteren we recordinkomsten uit de Champions League, breken we transferrecords en vliegen de seizoenkaarten en nieuwe shirts straks De Kuip uit.

Als Dennis te Kloese één ding heeft geleerd, is het dat dit succes niet vanzelfsprekend is. Vraag dat maar in Amsterdam, München of Manchester. Het leiden van een topclub is topsport. Eén moment van onachtzaamheid en je staat op achterstand.

Dennis heeft nóg iets geleerd. Lilian de Leeuw, directeur van Stadion Feijenoord N.V., stak Feyenoord een mes in de rug door het op een akkoordje te gooien met gemeente Rotterdam. De wurglening bij Goldman Sachs heeft Stadion Feijenoord in financiële nood gebracht. En wat doet Lilian? In pure paniek stemt zij ermee in dat De Kuip nooit meer concerten mag organiseren. In ruil voor nog geen twaalf miljoen euro, een fooi in verhouding tot toekomstige inkomsten.

Gemeente Rotterdam heeft de financiële nood bij Stadion Feijenoord misbruikt om de bvo een stok tussen de spaken te steken. Door het stadion te omringen met woningen en het stadion het recht te ontnemen ooit nog concerten te organiseren, maakt gemeente Rotterdam modernisering van De Kuip financieel minder aantrekkelijk. Het is de wraak van burgemeester Aboutaleb die maar niet kan verkroppen dat zijn stadion aan de Maas er niet komt. Lilian de Leeuw heeft zich voor zijn karretje laten spannen in ruil voor een fooi om haar eigen hachie te redden. ‘Fuck Feyenoord!’ zal zij hebben gedacht. Aboutaleb denkt dat al veel langer.

Dennis te Kloese weet nu dat Feyenoord’s gevaarlijkste tegenstanders niet in Eindhoven zitten of in Amsterdam, maar in Rotterdam, in het stadion en het stadhuis.

Frans

Delen

Reacties

Mooie realistische info voor hen die dit zelf niet konden inzien. Top.
Doe rustig en ga lekker op vakantie en heb vertrouwen in de mensen die er tonnen per jaar voor betaald krijgen. En dat halverwege augustus zie je vanzelf wat er op het veld staat. En als we 5 wedstrijden verliezen dan kunnen we iedereen in het Maasgebouw weer de schuld geven en beginnen we weer van voren aan zoals het altijd is geweest.
Lekker man Feyenoord Fan zijn, niets mee 😊
Vlijmscherpe reactie weer van Frans. - Helaas is hij zelf te ijdel (kijk eens goed naar die foto), te pietlutterig, om ook maar een fractie van kritiek te kunnen verdragen. Probeer het op X en je krijgt gelijk een Block van deze nep-held op sokken. - Maar... eerlijk is eerlijk...: KortLontje heeft wél gelijk, zoals zo vaak.
Ze moeten een nieuw stadion bouwen aan de rand van Rotterdam of ergens anders waar ze wel welkom zijn natuurlijk niet te ver van Rotterdam waar ze wel medewerking krijgen lokale bevolking en overheid.
Wie wilde een nieuw stadion? Bvo. Wie had geen geld? Wie moest voorschieten en kwam door lening voor bvo in de problemen? Stadion inderdaad. Wie wil stadion verkopen aan investeerders? Bvo. Dus stadion en gemeente hebben Kuip gered.
Hopen dat Hugo de nieuwe burgervader wordt. Die is tenminste ook wel eens in de Kuip als er geen ludiek persmomentje is.
Welke toekomstige inkomsten. Er zijn al jaren geen concerten omdat de infrastructuur van de Kuip te rot is om een concert goed te kunnen organiseren. De enige reden waarom Rammstein nog kwam was omdat ze in een oude industriële sfeer willen optreden, in oude meuk dus.
In je kruis daar zit ouwe meuk.
Een plek zo noemen die iedere maand honderdduizend mensen in vervoering brengt is een beetje laag en ongepast.
Misschien even goed achter de oren en lager krabben?
Die van Merwijk moeten we niet vergeten, die heeft de grootste schade toegebracht. Gokken op een nieuw stadion, en daarom de oude kuip volledig verwaarlozen. Ben wel benieuwd wat deze mevrouw de Leeuw gaat vertellen, wij weten niet precies wat er speelde.
In opdracht van de club. Die wilden nieuw stadion op Varkenoord en later aan de Maas....
Zit niks anders op dan je eigen stadion te bouwen. Maar dan wel zonder Dura Vermeer.
Te gemakkelijk geredeneerd. Klinkt goed maar alles is de terreur van een "sekte" die alleen op de wereld leeft. En dat is niet toegestaan.
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Zo legt ut Frans.....uitstekend verwoord wat duizenden van ons ook vinden en weten.
Fuck Feyenoord!’ zal zij hebben gedacht. Aboutaleb denkt dat al veel langer.
Dat is een hele rake opmerking.
Prima column
Zelden een verhaal gelezen waar geen woord is gelogen. Alles klopt aan dit verhaal.

Top Frans
Mooi gesproken! Ben het er helemaal mee eens.
2 seizoenskaarten 600,-
2 shirtjes 180,-
8 tickets champignons league 600,-

En druk put met het lezen van alle geruchten en transfer berichten, maar volgend seizoen zijn we er wel weer bij.

Met goede moed voor de mooiste en gezelligste club van Nederland!