Primeur Bevestigd
Wellenreuther - contractverlenging

Jim Breeman Sports Photography

Transfers

Feyenoord concreet voor langer verblijf Wellenreuther

FeyenoordTM

Feyenoord zet intern in op een langer verblijf van doelman Timon Wellenreuther. De Duitser loopt over één jaar uit contract, maar de club wil daar graag wat aan toevoegen. De Rotterdammers zijn een nieuw contract aan het voorbereiden voor de 1.88 meter lange keeper uit Karlsruhe.

De doelman kwam nog geen jaar geleden definitief over van RSC Anderlecht, nadat Feyenoord hem aanvankelijk huurde van de Belgische club. Hij kwam vast onder contract te staan nadat Feyenoord een koopoptie à één miljoen euro lichtte. Wanneer hij onder de lat mocht staan, liet Wellenreuther in zijn eerste twee seizoenen uitstekende indrukken achter. 

PSV is hevig geïnteresseerd in Wellenreuther en zocht al wat toenadering met de spelerskant, maar de Eindhovenaren gaan naar verwachting pas concreet worden wanneer eerste doelman Walter Benítez verkocht wordt. Momenteel is er geen beweging rond de Argentijn. De aanstaand landskampioen ziet een eerste doelman in Wellenreuther.

Of Feyenoord Wellenreuther uiteindelijk definitief kan overtuigen om zijn contract met minimaal een jaar op te waarderen, moet blijken. De Duitser moest afgelopen competitiewedstrijd nog het onderspit delven en zag Justin Bijlow weer doorstijgen in de pikorde. Wellenreuther zelf ziet zijn kansen schoon om eerste doelman te worden: als dat niet bij Feyenoord is, stuurt hij aankomende zomer aan op een uitgaande transfer.

De 28-jarige goalie zag zijn door Transfermarkt ingeschatte marktwaardewaarde bij Feyenoord doorstijgen van acht ton naar zes miljoen euro. Hij keepte reeds negenendertig officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij zijn doel vijftien maal schoon wist te houden. Het is vooralsnog afwachten hoe de conractontwikkelingen zich voortzetten, maar Feyenoord heeft in ieder geval een nieuw contract klaarliggen voor Wellenreuther.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wanneer het puur over het keepen op de doellijn gaat, sla ik Justin net iets hoger aan, - maar naar mijn mening zijn beiden topclubwaardige keepers. Wat voor mij de doorslag geeft is het veldspel van Timon. In de eredivisie is hij eigenlijk gewoon de 3e vrije verdediger. Ik ken geen enkele keeper in de eredivisie die dit doet, en zeker niet voortdurend zo diep staat en dan van hetzelfde niveau is. Er zullen wellicht andere keepers zijn, maar zeker in de eredivisie is hij voor mij een trendsetter. Brands van PSV heeft dat m.i. ook gezien, en als Feyenoord hem naar Eindhoven laat vertrekken, dan worden ze er daar verdedigend alleen maar sterker op, en wij wat zwakker. Alleen in de C.L. zou ik heel wat voorzichtiger met deze tactiek omgaan.
@FeyenoordTM wat hoop ik toch op Jacob Neestrup als trainer. Dan kan hij ook mooi ff Jelert meenemen als vervanger van Geertruida!
Wellicht is de oplossing dat Slot Bijlow meeneemt naar Liverpool.probleem opgelost !
Keeper is het probleem nier bij liverpool
Zou mooi zijn dit. Gewoon een 1e keeper salaris geven, heb je ten alle tijden een goede keeper in de goal. Iets wat je mag verwachten als je Champions League speelt.

Salaris moet dusdanig zijn dat Timon er voor op de bank wil zitten.
@FeyenoordTM ben eigenlijk wel benieuwd hoe het er met Smal voor staat? Is dat zeker en wordt dat dan pas na het seizoen bekend gemaakt?
Heeft al vaker gezegd dat het eigenlijk al rond is. Nog even afwachten op het einde van het seizoen en dan medische keuring. Maar hij is eigenlijk al soort van speler van Feyenoord.
Done deal, wordt na het seizoen + play-offs bekend
@FeyenoordTM Off-topic, maar mocht Slot idd Geertruida graag mee willen nemen naar Liverpool (hypothetisch), verwacht je dan dat Feyenoord toch nog een 'degelijke' transfersom zou kunnen innen? (Als in rond de 30 ipv rond de 20)
Eerder 15-20 miljoen euro. Nu nog niks concreets of formele aanbieding richting Feyenoord van welke club dan ook
De kans dat Slot dezelfde fouten gaat maken als ten Hag schat ik niet hoog in.
Hij is coach, geen manager geworden bij Liverpool. Kortom: hij moet schakelen, bij Feyenoord had hij heel de sleutelbos van de club in handen en bij Liverpool gaat hij geen zeggenschap krijgen. Hebben ze wat mij betreft goed geanalyseerd, die Engelsen
Jaar meer ervaring en cl league en oranje. Ja jaar minder contract maar gewoon 25-30!
Geen reactie ip hopelijk goed nieuws
Gerucht gaat dat ik nog een privé en een baan heb naast dit alles
Is dat een primeur of nr 2 op de ranking van berichten?
Als het maar bij een gerucht blijft🤣
Echt waar heb je ook echt nog een prive leven hahahaha we zijn al superblij en trots op alles wat je ons aan info brengt
Ik mis nog een bronzen, zilveren of gouden medaille bij dit gerucht!
Van mij mag hij blijven en goed n Justin een mooie transfer.
De allerbelangrijkste beslissing voor Feyenoord om te nemen is wie de nieuwe trainer gaat worden! Nog belangrijker dan de nieuwe aankopen voor volgend seizoen! Je hebt iemand nodig met een sterke persoonlijkheid , aanvallend speelt en ook echt spelers beter kan maken! Ben echt benieuwd. Hoop dat we , liefst ruim voor juni, een nieuwe trainer hebben aangesteld en dan kunnen doorschakelen naar de aankopen voor aankomend seizoen.
Uit het eerder gepubliceerde lijstje op deze site (waarvoor dank!) vond ik Neestrup de meest interessante. Het is de vraag of hij zelf wil, omdat hij met Kopenhagen het zeer goed doet in de CL. Er zijn wel artikelen te vinden waarin hij vindt dat Deense talenten niet naar 020 moeten gaan, omdat dat geen vooruitgang is. Zou hij de eredivisie zelf wel als uitdaging zien?
@FeyenoordTM Knutsen nog een serieuze optie?
Lijkt me de juiste man.
Als je geen antwoord geef zie ik dat trouwens als een goed teken. Lijkt me niet verstandig om ‘ja’ te zeggen als het daadwerkelijk zo is namelijk.
Ben heel sceptisch over Bødo. Alle spelers die daar vandaan komen mislukken bij andere clubs. De vraag is of hetzelfde geldt voor de trainer, die nu ook in een hele andere omgeving moet werken.
Dat eerste in juist een goed teken. In mijn ogen zegt dat dat Knutsen het maximale uit zijn spelers haalt en dat een andere trainer dat niet lukt met diezelfde speler.
Kan best hoor, maar je kan ook denken dat hij zo'n specifieke groep spelers nodig heeft in die omstandigheden. Hij mag daar alles bepalen met z'n hele grote staf. Hoe reageert hij op de druk van buitenaf in Rotterdam? Is zijn spel uberhaupt geschikt voor ons in plaats van dat kunstgras daar? Noorwegen zonder druk is toch hele andere koek. Het kan allemaal, maar je moet wel opassen en niet blindstaren wat ie nu presteert. Het gaat erom of iemand in staat is om Feyenoord verder te brengen.
Vetlessen doet het echt goed bij Club Brugge, maar misschien is dat de uitzondering die de regel bevestigd.

Aan de andere kant laar hij het elftal collectief wel presteren, waardoor spelers infivueel uitblinken in zijn systeem en laat Slot nou ongeveer het zelfde doen...

Denk daar maar eens over na? ;-)
Kan best, maar dat doen Schreuder en Oosting ook met hun clubs en die moeten van iedereen wegblijven.

Je kan zo 10 trainers noemen die dezelfde ideeën en visie hebben als Slot. Wat Slot onderscheidt is dat ie het goed kan overbrengen, met de druk om kan gaan en iets teweeg kan brengen. En dat bij een club als Feyenoord. Knutsen deed het alleen in Noorwegen, zonder druk, waar die alles kan doen met z'n grote staf. Ik moet het echt nog zien met hem hoor.
Zaakwaarnemers van Potter zetten Ajax goed onder druk om met geld te smijten haha.
Pusic lijkt mij persoonlijk geen goed idee. Ik heb veel liever een innovatieve trainer die op dezelfde lijn doorgaat die de club heeft ingezet.
Gaat Feyenoord ook niet doen, 2M netto salaris p/j neertellen voor een tactisch beperkte trainer
Dick Schreuder is dus wel serieus in beeld?
Hoop ik niet .Schreuder heeft zich ook niet bewezen
@FeyenoordTM,

Is dit waar?
'Feyenoord gaat strijd met Ajax: Potter in beeld als opvolger Slot'
Lijkt me om meerdere redenen geen best idee.
Zal ook wel weer een door de verschillende media (en of Fabrizio Romano) naar buiten gebracht verzinsel zijn.

Waar las je dit?
https://www.telegraaf.nl/video/211516176/potter-en-pusic-heel-erg-in-beeld-om-slot-op-te-volgen-bij-feyenoord
We weten dat we voor niemand concreet zijn. Maar wie staan er op het lijstje? En zijn het er 3 5 of 50....?
Heeft geen zin om onze shortlist te delen, Ajax zoekt bijvoorbeeld ook een trainer. We gaan ze daar niks wijzer maken, ook al is Feyenoord zelf de grotere club.
Kijk, toch heerlijk dat deze info gelijk even ontkracht wordt. Bedankt FeyenoordTM
Feyenoord aast net als Ajax op Graham Potter als nieuwe trainer voor komend seizoen. Naast de Engelsman geldt ook Marino Pusic als serieuze optie. Volgens De Telegraaf is het duo allebei 'heel erg in beeld'.
Snel meer........
@FTM weet je welke paar trainers er op de lijst staan bij Feyenoord? Ook al zijn ze nu nog niet concreet
Het laatste nieuws is dat Potter en Pusic de voornaamste kandidaten zijn!!!
En gisteren waren het dick schreuder en Brian Priske. Morgen zijn het Neestrup en Hjulmand. We weten het gewoon niet.
Deed het niet goed bij Antwerpen.Maar dat wil niet zeggen dat die t dan ook niet goed bij feyenoord doet
Ik persoonlijk vind Wellenreuter ook stukken beter.
Liever Timo dan Justin onder de lat.
Mooi eerste keeper en bijlow verkopen.bijlow echt een goede keeper maar hij is nooit 20 tot 25 achter elkaar inzetbaar
Zeg schat als je een duimpje naar beneden doet zeg dat ook waarom😘
Die Duimpjes willen Bijlow niet verkopen denk ik dan. Ik zou ze alle twee houden en ze het laten uitvechten onder de lat onder de nieuwe trainer.

Btw keepen is echt wel evaringsvak en Bijlow was op elke leeftijd beter dan Wellenreuther.

Ook daarom zit er meer rek in Bijlow en de restwaarde zal ook hoger uitpakken.

Hij gaat echt wel weet seizoenen blessure vrij keepen ben ik van overtuigd!!!

Dus er komt nu duimpje naar beneden bij. :-)))
Wellenreuter wil eerste keeper zijn.Bijliw is nog nooit n heel seizoen fit geweest.Ervaring krijg je door veel wedstrijden tespelen,niet door op de tribune tezitten.😉
Top nieuws, Wellenreuther heeft het fantastisch gedaan toen Bijlow geblesseerd was. Laten we hopen dat Wellenreuther zelf ook wilt blijven.
Bijlow is bij slot standaart 1e keeper, wie gaat zeggen dat dat onder een nieuwe trainer nog zo is.
Die gaat waarschijnlijk voor de beste van de 2
Zou de cijfertjes er eens bij pakken als ik jou was.
Als jij dan naar Hans Anders gaat. Kenners met verstand van keepen kiezen bijna allemaal voor Bijlow.
Tsja De cijfertjes en mijn ogen geven toch mij gelijk..mnr Bijdehand.
3 redenen waarom Feyenoord in deze kwestie altijd winnaar is:
1. Bijlow blijft, Wellenreuther vertrekt: Feyenoord behoudt de nog altijd degelijke Bijlow en verkoopt Wellenreuther met een winstmarge dat kan oplopen tot 400%;
2. Wellenreuther blijft, Bijlow vertrekt: Feyenoord behoudt een keeper in vorm en maakt een miljoenenwinst op jeugdproduct Bijlow;
3. Beide keepers blijven, in welke orde dan ook: Feyenoord hoeft niet te shoppen voor een eerste en tweede keeper (meest onwaarschijnlijk)

Ik denk dat een rol van tweede keeper bij een Champions League club een gewilde job is, dus de markt zal vast niet klein zijn. Dit komt wel goed.
Voor deze terechte constatering krijg je dan duimpjes omlaag. Het wordt steeds gekker.
Joh maak jij jij je druk om een duimpie meer of minder?
Ga leven meissie
Nou kan zeggen dat ik echt wel leef hoor.Zeg gewoon wat ik denk lieve schat
Bijlow met Slot naar Liverpool probleem opgelost. Wellenreuther heeft het subliem gedaan !
@FeyenoordTM wanneer verwacht je iets te kunnen melden over een nieuwe trainer??
Als het concreet wordt, willen wij pas wat melden. Dat is nog niet het geval.
Dan hoop ik dat ze snel concreet worden...
Ik mag hopen dat ze daar geen 3 weken mee willen wachten...
why not? Slot isn't even gone, May isn't here yet. Rest assured, this will be one of the most important decisions
Hoezo? Haastige spoed is zelden goed. Dat is het voordeel dat alles rond Slot eind april speelt. Dat we nu alle tijd hebben om tot zorgvuldige afwegingen te komen. Eind mei / begin juni een trainer vastleggen is prima. De transfermarkt is dan nog niet open zodat de nieuwe trainer daar nog alle aandeel in kan hebben.
Niet meer dan logisch. De komende maanden worden we dood gegooid met geruchten. En Euro 2024 komt er ook nog aan.
@FeyenoordTM
Ik las dat Ajax er hoogstwaarschijnlijk niet uit gaat komen met Graham Potter en door wil schakelen naar Francesco Farioli. Was en is dit niet ook een target van Feyenoord?
Wat dat betreft heb ik 3 vragen. Ik las hier van een reageerder iets over een taskforce die zich al vanaf afgelopen zomer bezighoudt met de opvolging van Slot. Klopt dit en zo ja, wie maken daar deel van uit? En klopt de bewering van Boskamp dat Priske de enige buitenlander is op de shortlist van Feyenoord? Wat ik zo snel over hem heb kunnen vinden zou dat wel een interessante trainer voor feyenoord zijn overigens.
Goed bezig. LIEVER GEEN NIEUWS DAN ONZIN😂
@FeyenoordTM is er al een update over Wieffer?
Vind het erg stil ..
Ga er maar gewoon van uit: einde seizoen en EK in gevaar, zoals vanaf begin af aan geschreven
Ze proberen hem te behouden maar eigenlijk tegen beter weten in??
Oh sorry, gaat over Wieffer....
Zou mooi zijn om hem voor de club te behouden. Blijkt toch een zeer betrouwbare keeper te zijn.
Lijkt me logisch dat die Wellenreuther eerst wil weten wie de nieuwe trainer gaat worden, en wat zijn perspectief daar bij is
Wellenreuther 1e keeper maken zal niemand verbazen. Maar ik heb echt met Bijlow te doen, enorm talent. Maat wat moet die nu. 2e keeper zijn kan eigenlijk niet, maar een stap maken is door zijn verleden op dit moment lastig.

Dus de vraag is hoe belangrijk Bijlow het vindt om 1e keeper te zijn. Heel belangrijk? Dan zal hij ergens bij een andere club moeten keepen.

Ik zou als ik hem was nog 1 jaar blijven. Heel dat jaar fit blijven. Hier en daar wedstrijden keepen (beker?) en dan het jaar daarop een stap maken.
Dat gaat Feyenoord niet doen, want dan verliest Bijlow alleen maar meer waarde. Nog paar wedstrijden keepen, hopelijk mee naar EK, en dan verpatsen.
Heel jaar fit blijven, een terugkomend item.
Lukt alleen nog steeds niet
Belangerijk dat er snel een nieuwe trainer komt. Dan kan je je huidige spelers een toekomst plaatje voorleggen en gaan bouwen aan een nieuw elftal. Kan me zo voorstellen dat spelers nu even wachten met het tekenen van een nieuw contract
Bijlow laten keepen voor EK, daarna verkopen en Wellenreuther eerste doelman.
Ik verwacht alleen niet dat Bijlow (mede door zijn laatste blessure) gaat keepen op het EK. Ik zie dan ook niet in welke club hem zou willen kopen deze zomer en al helemaal niet voor een bedrag waar Feyenoord akkoord mee zou gaan.
Alleen moet je hem dan wel kunnen verkopen....
Eerste keeper maken volgend jaar.
..."De Duitser moest afgelopen competitiewedstrijd nog het onderspit delven en zag Justin Bijlow weer doorstijgen in de pikorde. "...

Slot heeft aangegeven dat dit is met betrekking op het EK voor Bijlow. Denk dat dit weinig tot niets zegt over hoe de "pikorde" nu is en zeker al niet hoe die volgend jaar gaat zijn.
Dat was dan ook de enige keer.
Daar kun je zijn statische feitjes echt niet mee verzieken tov Bijlow
@FeyenoordTM betekent dit dat Bijlow weg mag of heeft aangegeven een stap te willen zetten?
Een stap maken was sowieso al de bedoeling voor de tot medio 2026 vastleggende jongens, op Trauner en Read na:

https://www.transfermarkt.nl/feyenoord-rotterdam/vertragsende/verein/234/vertragsendeJahr/2026
Dit bekijkende lijkt me dat zowel het verlengen van Hartman als Timber (wanneer hij blijft) een hele hoge prioriteit moet hebben aankomend jaar.
Wie wil bijlow nou.Altijd wel wat met hem
Mooi, dan kan de vraagprijs in juli flink omhoog.
@FeyenoordTM hoe zit het met Gil en Luciano Rodriguez? Al wat meer nieuws of een update?
Tot de nieuwe trainer bekend is? Lijkt mij dat een eventuele nieuwe trainer iets van inspraak gaat hebben. Tot nog toe worden er ook trainers genoemd die een andere speelstijl hanteren met 3 centrale verdedigers.
Yep. Ondertussen is Palmeiras bezig met Rodrígez.
Heb je een idee binnen wat voor termijn feyenoord een nieuwe trainer wil presenteren?
Hebben we het over circa 2 weken of duurt dit langer.
Gaat nog eventjes duren, hoor
Ga er maar van uit dat die niet komt.Een nieuwe trainer nieuwe ideen
Maak je je geen zorgen over Gil? Mocht zelfs bij een achterstand tegen Arsenal geen seconde spelen. Ze doen er alles aan om hem de deur uit te werken. Moeten we zoiets binnenhalen? Ook zeker omdat hij bewezen heeft geen doelpunten te kunnen maken.
Kan bij Feyenoord echt wel weer opleven, club heeft een ideaal platform te bieden
Maar moeten we dure dikbetaalde spelers die niet kunnen scoren gaan halen onder het mom van ‘misschien leven ze op’. We zijn toch niet in het casino. Waarom halen we geen basisspeler van een mindere club die wel goede cijfers kan onderleggen (ala Hancko / Gimenez)?
HELD!! Volgend seizoen onbetwiste nr.1 onder de nieuwe coach!!
Dit lijkt me een teken dat ze Timon als eerste keeper gaan zien. Anders is dit voorstel bij voorbaat kansloos.
Los van de Sentimenten heeft hij die plek ook gewoon verdiend. Je kan niet telkens hem weer op de bank zetten alleen omdat Justin weer fit is. Zoveel ontlopen ze elkaar niet qua vorm.