frans-reichardt

Opinie

Column • Feyenoord is beter af met een kippenfokker dan met een vage Amerikaan

Van de redactie

Voor Feyenoord waren de belangrijkste aanwinsten in de voorbije transferperiode geen aankopen maar blijvertjes: Slot, Geertruida, Giménez en Hancko. Veel Feyenoorders gunden Lutsharel een mooie transfer en de club een flinke zak met geld. Die kwamen er niet, maar mét Lutsha is de kans groter dat Feyenoord zich eind van dit seizoen opnieuw plaatst voor de Champions League. Dan komt dat geld er alsnog en komt er voor Lutsharel vast en zeker een mooie club.

Dat Dávid Hancko niet is weggekocht, is een wonder. In voetbal gaat de aandacht niet per se uit naar de beste speler. In het amateurvoetbal zijn het vaak de spelers met de grootste mond die alle aandacht, de vrije trappen, corners en pingels opeisen, terwijl in zo’n elftal vaak andere spelers lopen met meer kwaliteiten. Die zijn alleen te schuchter en worden over het hoofd gezien. Feyenoord heeft de voorbije jaren spelers gehaald die ook jarenlang over het hoofd zijn gezien, terwijl zij met hun kwaliteiten niet zouden misstaan bij een Europese topclub. Aursnes bewijst dat bij Benfica en Hancko zou dat zonder enige twijfel ook bewijzen. Het zijn geen praatjesmakers, ze doen gewoon wat ze moeten doen. Veelzeggend is de nuchtere reactie van Hancko op de loting voor de Champions League: 'We gaan ons best doen'. Geen grootspraak. We gaan ons best doen. Ed de Goeij zou er jaloers op zijn. Zeer zeker.

De grote verliezer van deze transferwindow is Andries Noppert, doelman van sc Heerenveen. Toen Bijlow geblesseerd raakte, deed de Noppert-lobby zijn best hem naar Feyenoord te praten. Maar Feyenoord kwam niet. Enkele dagen voor het verstrijken van de transferdeadline sprak Noppert voor de camera van ESPN zijn teleurstelling uit over het feit dat er voor hem nog geen grote club was gekomen. Hij hield hoop. Uit alles sprak de wens de Friezen zo snel mogelijk te verlaten. Heerenveen-supporters zullen de uitspraken van Noppert met kromme tenen hebben aangehoord. Er kwam niemand en Noppert is veroordeeld tot een langer verblijf in Heerenveen. De Telegraaf maakte ervan: 'Er was veel belangstelling voor Noppert, maar hij blijft sc Heerenveen trouw'. Een dag later dook de doodgewone Noppert in Deventer weer doodgewoon de andere hoek in dan waar de tegenstander de bal schoot. Daar hoorde je de Noppert-lobby niet over. In plaats daarvan zette ESPN een feel good filmpje op social media waarin wij Noppert zagen poseren met een jongetje in een rolstoel. Het wachten was op het moment dat de jongen na de aanraking van de bij leven heilig verklaarde Noppert uit zijn rolstoel zou opstaan en weglopen. Dat gebeurde niet. Noppert blijkt dus inderdaad doodgewoon en het is te hopen dat hij vanaf nu ook zo wordt behandeld.

Over doodgewoon gesproken. Ook buiten de lijnen heeft Feyenoord zich versterkt. Met Bert van den Brink, vastgoedondernemer met een geschat vermogen van €450 miljoen dat hij vergaarde in de pluimveehouderij. Dat lijkt veel geld, maar het is niks vergeleken met de miljarden van geldhongerige private equity partijen of vage Amerikanen, Russen en Arabieren die de voetbalwereld hebben ontdekt. Dan is Feyenoord beter af met een oer-Hollandse kippenfokker met centen en hart voor de club. Van den Brink was not amused met de onthulling van Chris Woerts dat hij Feyenoord heeft geholpen met een miljoeneninjectie. Van den Brink noemde het 'complete onzin'. Bert is een gewone jongen, die liever op de achtergrond blijft. Een broedende kippenfokker moet je niet storen. 

Frans

Delen

Reacties

Leuke columns altijd. En Noppert is wel een klasse beter dan Wellenreuther dus jammer dat hij (of Olij) niet gehaald zijn.
Van den Brink heeft echt nergens gezegd dat het 'complete onzin' is... Dat citaat lees ik in ieder geval nergens in de artikelen hier op de site... Hij geeft juist aan dat er wel een kern van waarheid in zit...

..."“Chris heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hang."...
Oké.

https://www.quotenet.nl/zakelijk/a44922766/quote-500-lid-bert-van-den-brink-suikeroom-feyenoord-complete-onzin-chris-woerts-cambuur/

https://1908.nl/artikelen/van-den-brink-bijt-van-zich-af-dat-ik-meerdere-mensen-uitgekocht-zou-hebben-is-onzin
Zoals ik aangeef staat nergens het citaat 'COMPLETE onzin' alleen maar het woord onzin...
Het gaat erom dat je iemand verkeerd citeert...
Oké.
Als ik klik op de link naar het Quote-artikel lees ik dit:
—-
- Quote 500-lid Bert van den Brink: 'Ik suikeroom van Feyenoord? Complete onzin!' -
—-
Nu kunnen we een discussie beginnen over de vraag of Van den Brink werkelijk ‘complete onzin’ heeft gezegd, maar laten we het er dan in elk geval over eens zijn dat hier staat dat-ie ‘complete onzin’ heeft gezegd.
Dat is gewoon een clickbait titel... Later in het artikel zelf staat toch : ..."'Dat ik als suikeroom Feyenoord miljoenen heb toegestopt, is gewoon onzin. "...

Maar goed je hebt gelijk het staat er... alleen is het dus zo niet gezegd...
Als je iets tussen aanhalingstekens zet (en dus iemand citeert) moet je wel zijn eigen woorden gebruiken en niet die van jezelf...

..."Van den Brink noemde het 'complete onzin'."...
Is dus incorrect... Hij noemde het alleen 'onzin"...
Hi Dennis, laatste poging:

https://www.quotenet.nl/zakelijk/a44922766/quote-500-lid-bert-van-den-brink-suikeroom-feyenoord-complete-onzin-chris-woerts-cambuur/

Hier staat:
- Quote 500-lid Bert van den Brink: 'Ik suikeroom van Feyenoord? Complete onzin!' -

I rest my case.
Mooie column. Jammer dat Noppert er zo van langs moet krijgen. Die jongen verdient gewoon een mooie transfer.
Aursnes bewees het eerder al en Hancko bewijst het nu. Als je als finalist, kampioen en poule 1 Champions League niet tot de top van Europa behoort, wanneer dan eigenlijk wel?
Toch nog iemand die in de verhalen van Chris trapt
Er is dus iemand die Woerts gelooft!
Woerts en Aad de Mos, die 2 moeten ze echt niet meer een podium geven, wat een drama's.
Om Aad de Mos kun je in ieder geval nog lachen...maar je hebt gelijk.
Ik vind dit altijd heerlijke stukjes om te lezen.
Mooie eerste twee alinea's. Ik had liever gehad dat de derde alinea over een Feyenoord-doelman was gegaan. De laatste alinea gaat over een gerucht van Woerts dat krachtig ontkend is door Van den Brink.

Ik ben het met Frans eens: nooit in Amerikaanse handen komen. Het heeft er de schijn van dat Van Bodegom een poging daartoe heeft gewaagd en dat de Vrienden van Feyenoord dat hebben voorkomen. Dat zou ook wel eens de reden kunnen zijn geweest dat Van Bodegom maar met een nipte meerderheid voorzitter van de RvC kon blijven. We zullen daar nooit achter komen want iedereen houdt zoals het hoort daarover keurig de mond.
Kent Frans die Van den Brink? Heeft hij hem gesproken en een eerlijk antwoord gehad dat anders is dan Woerts bracht bij VI? Het lijkt er wel op. Als dat zo is dan graag alke detailt want dit is vergelijkbaar met wat Woerts zegt. Ook alleen een idee geen feiten.
Heerlijk, die reactie van Frans over Noppert en geldschieters.
Goed verhaal Frans! Helemaal eens met ieder woord.
Ben het eens over die Amerikanen en de olieboeren. Die verzieken heel het voetbal. Blij dat die geldgraaiende zandhazen niet bij de Uefa mogen. Laat ze maar lekker rotten in die zandbak.
Ik help het je hopen, maar wij hebben in Europa natuurlijk ook Israël mogen adopteren, een olieleiding waar oneindig veel geld uit stroomt zal niet lang worden tegen gehouden door de UEFA.
Dat is ook waar ik persoonlijk bang voor ben.

Nu zijn er ook een hoop spelers die waarschijnlijk de stap niet maken omdat ze in de CL willen uitkomen of willen winnen.

Wanneer je ze wel toelaat,denk ik dat je uiteindelijk de Europese clubs en je eigen competities om zeep helpt.
Dan zijn ze vrij vlot een top 5 land. Ze bieden oneindige salarissen en vegen hun broek af met ffp. Als ze een speler willen dan bieden ze hem 1 miljoen salaris en laten ze een sponsor contractje voor de rest opmaken van een of ander Saoedisch bedrijf. En als het anders moet dan verkopen ze de televisie rechten voor 1 miljard per jaar extra waardoor alle clubs een stuk rijker zijn.

Nederland kan nu al niet concurreren met salarissen van het 2e niveau in Engeland, dan is onze enigste “winst” dat wij Europees voetbal (met eventuele doorgroeimogelijkheden) kunnen bieden.