frans-reichardt

Opinie

Column • Hadden ze gedacht dat Te Kloese zou zeggen ‘neem ‘m maar mee’?

Van de redactie

‘Wat denken die Engelsen nou? Dat Te Kloese zegt ‘neem ‘m maar mee, hij ken er toch geen kloten van’?’ In Danny’s stem, rauw als grof schuurpapier, klinkt verbazing en verontwaardiging. Het kan er bij hem niet in dat Tottenham Hotspur denkt voor €7,5 miljoen het contract van Arne Slot te kunnen afkopen. ‘Tien keer zijn jaarsalaris is redelijk. Na zijn salarisverhoging kom je dan op veertig miljoen.’

Een dag later maakt Arne Slot bekend dat hij blijft en daarmee heeft Feyenoord zijn belangrijkste versterking voor komend seizoen binnen. Veel media hebben ons dagenlang doen geloven dat Arne eruit is met Tottenham Hotspur en dat zijn zaakwaarneemster woensdag naar De Kuip komt om namens de Londenaren te onderhandelen over afkoop van zijn nog doorlopende contract.

Het blijkt allemaal bullshit. Slot laat dinsdagavond al aan Te Kloese weten dat hij bij Feyenoord blijft en dat het in het gesprek van woensdag alleen daarover zal gaan en over niets anders. Zelden is er over een mogelijke trainerstransfer zoveel onzin geschreven als afgelopen week. Vanaf nu weten we weer dat je alles wat geschreven wordt met een korreltje zout moet nemen. Behalve deze column dan.

Het was een krankzinnige laatste week van een krankzinnig seizoen. Geen enkele kenner voorspelde Feyenoord als kampioen en wie werd er kampioen? Feyenoord! Dat hebben we gevierd en de spelers deden dat ook. Op social media circuleren al twee weken filmpjes van feestende spelers. In De Kuip, in het stadhuis, op een besloten feest voor Feyenoord-personeel, op Ibiza. We zien Rasmussen zingen, we zien Kasanwirjo springen, we zien spelers dansen alsof ze zijn vergeten dat er nog zoiets als een competitie aan de gang was. De laatste wedstrijd is er een om snel te vergeten. Zonder Wieffer (schorsing), Pedersen (blessure) en Trauner (overbelaste stembanden?). De spelers hebben een midweek Ibiza achter de rug en die heeft zijn sporen nagelaten. Te weinig scherpte, op enkele uitzonderingen (Bijlow, Hancko) na.

De arbitrage is weer eens het spoor bijster en keurt een zuiver doelpunt af. Wie meent dat Feyenoord dit seizoen veel voordeel heeft gehad van de VAR, raad ik aan de beelden terug te kijken van PSV-uit, NEC-uit, Twente-uit en nu ook Vitesse-thuis. Het gevolg van dit alles is de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Vitesse dolblij en Feyenoord haalt de schouders op: ach, wat maakt het uit, we zijn kampioen.

Na de zomerstop gaat Slot met Feyenoord verder waarmee hij al twee seizoenen bezig is: making memories. Net zolang tot iedereen ziet dat het succes van vorig seizoen, een plaats in de finale van de Conference League, en het succes van dit seizoen, het landskampioenschap, geen toeval zijn en ze ook in Londen zien dat Arne Slot het anagram is van Lone Star.

Frans

Delen

Reacties

Heerlijke column weer, elke zin is raak en dan ook nog diverse originele vondsten erin.
Wat een genot om altijd een afgewogen en genuanceerd opiniestuk te lezen van deze man!
Sorry, maar een opiniestuk en een column (wat dit is) zijn toch echt 2 verschillende dingen...
Het artikel kon niet beter verwoord worden .
Op naar het volgende seizoen