hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Met Feyenoord in de Champions League, daar kijk ik zo naar uit"

Van de redactie

David Hancko kijkt trots terug op zijn eerste seizoen in Rotterdam. De 25-jarige Slowaakse verdediger werd bij het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot 'Beste voetballer van het jaar'. "Ik was constant, zo voelde het ook", geeft Hancko aan in gesprek met het AD. 

"Als we de landstitel niet hadden gepakt, dan had deze individuele prijs waarschijnlijk niet zoveel met mij gedaan", aldus de Slowaak. "Maar nu is dat anders. We zijn kampioen en dit toont aan dat ik constant ben geweest. En zo heb ik dat zelf ook ervaren. Ik voelde dat mijn ondergrens dit seizoen hoog lag. Dit was veruit het beste seizoen uit mijn loopbaan. En ik heb al vaker gezegd dat ik daar de mensen van de medische en performance staf en de technische staf onder leiding van Arne Slot dankbaar voor ben."

Fitheid is de kracht van deze selectie geweest, zo geeft hij aan. "Die fitheid was wel een kracht. Maar geloof me, daar komt echt veel bij kijken, hoor. We zijn dan zo bezig geweest om echt fris te zijn. En dan voel je je benen echt wel hoor, na honderdtwintig minuten in Rome. Maar we zijn zo sterk dat we in de laatste fase altijd voelen dat de tegenstander vermoeid is en wij nog wel gas kunnen geven. Dat is een geweldig gevoel."

Zelf is de Slowaak altijd met zijn fysieke gesteldheid bezig. "Ik beweeg altijd, eet gezond. En bij Feyenoord stimuleren ze dat ook. Soms is het zwaar of minder leuk. Als je voor het ontbijt in een ijsbad ligt bijvoorbeeld. Maar het was het allemaal waard. We zijn landskampioen en de mensen waarderen mijn spel, getuige deze prijs."

Hancko is dan ook blij dat Arne Slot nog een jaar in Rotterdam blijft. Zelf kijkt hij erg uit naar het spelen in de Champions League. "Als ik die hymne straks hoor terwijl ik op het veld sta, dat is iets geweldigs. Daar kijk ik zo naar uit. Na zo’n mooi seizoen weet je dat er interesse komt voor spelers en ook voor onze trainer. Ik ben blij dat hij gewoon blijft. We kunnen verder bouwen op wat nu is neergezet."

Zelf gaat Hancko er vanuit ook komend seizoen nog in het shirt van Feyenoord te spelen. "Of ik zelf blijf? In voetbal weet je het nooit, maar ik ga er wel vanuit. Met Feyenoord de Champions League in, daar kijk ik zo naar uit. Sparta Praag, de club waar ik vandaan kom, kan zich ook nog plaatsen en het zou voor mij een droom zijn om tegen die club uit te kunnen komen."

"Maar eerst een korte vakantie en de interlands met Slowakije die ook belangrijk zijn. Die rust is ook nodig. Maar ik ben ook eerlijk: dit was zo’n mooi seizoen dat ik ook een beetje verdrietig ben dat het voorbij is. Straks tel ik af tot we weer mogen beginnen", aldus de verdediger.

Delen

Reacties

Ongekend goed gescout en binnen gehengeld. Enerzijds een 'typische' Feyenoord-verdediger, anderzijds een die ook nog eens zeer comfortabel aan de bal is en verder dan de verdediging kan denken. Kan ik zeker aan wennen!
Dit jaar lekker binnenboord houden en volgend jaar voor een mooi bedrag naar de PL.
Vriend uit Praag heeft zich echt verbaasd over Hancko, hij was daar altijd geblesseerd en had elke wedstrijd wel een slippertje. Best kans dat hij net als Senessi bij ons vertrekt en dan weinig meer positief in het nieuws komt.