yv2022821yv2022821a1a02954

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: "We moeten snel een nieuwe technisch manager aantrekken"

Van de redactie

Dennis te Kloese is blij met de contractverlenging van trainer Arne Slot. De algemeen directeur van Feyenoord geeft in gesprek met Voetbal International aan dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor de club om de stijgende lijn door te zetten naar de komende jaren. "Ik ben er om te voorkomen dat het vliegwiel uit de bocht schiet", aldus Te Kloese tegenover VI. 

De contractverlenging van Slot doet Te Kloese goed. "Heel content. Ik heb altijd gezegd dat we Arne graag langer wilden binden en dat er nooit een officieel bod is geweest van welke club dan ook. Daarbij had hij nog gewoon een doorlopend contract met voor deze zomer geen clausule. Het was in feite niet zo ingewikkeld, al weet ik ook wel dat er altijd interesse is voor wie presteert. Dat geldt voor spelers en dus ook voor trainers."

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is bij de algemeen directeur al in volle gang. "De trainer blijft, we hebben met Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt al twee nieuwe spelers gehaald en het contract van een aantal jongens verlengd. Nu is de tijd aangebroken dat we eerder dan later zélf zullen worden geconfronteerd met interesse in spelers van ons. En op onze beurt gaan we ook de markt op om ons nog verder te versterken. Er is nooit een rustig moment bij een grote club zoals Feyenoord, al vermoed en hoop ik dat het in ieder geval wel rustiger zal worden dan vorig jaar."

Het kampioenschap en deelname aan het Champions League toernooi gaat ook voor financiële winst zorgen bij de Rotterdammers. "We gaan een flinke stap maken. Voor het eerst zal de begroting boven de honderd miljoen uitkomen. Het budget voor spelers stijgt naar zo’n 23 miljoen. Maar dat betekent niet dat we ons beleid nu kunnen loslaten. Ons voordeel is dat we beschikken over een goede, jonge en talentvolle selectie waarin vrijwel iedereen langdurig vast ligt. We kunnen ook nog wel wat doen. We zijn als club ook veel meer in staat nu te handelen uit kracht."

Aankomend seizoen speelt Feyenoord sowieso zes Champions League wedstrijden en wellicht nog meer. "Je weet nooit wat er daarna nog in het vat zit, misschien verrassen we, wellicht moeten we door in de Europa League. Tel daarbij op dat deze zomer de Gold Cup wordt gespeeld en volgend jaar zomer het EK in Duitsland op het programma staat. Onze spelers krijgen het dus druk. Is het dan verantwoord een jonge speler een seizoen lang alles te laten spelen? Niet iedereen kan dat aan. We zullen ons dus kwalitatief, maar ook kwantitatief moeten versterken."

Een nieuwe technisch directeur is er nog altijd niet in Rotterdam. "Feyenoord is niet mijn club, ik ben niet de eigenaar. Ik zoek dus mensen die voor langere termijn willen en kunnen werken in de cultuur en het karakter dat nu hoort bij Feyenoord. We zoeken dus niet per se een beleidsmaker, maar eerder een beleidsbewaker. Iemand die alle goede dingen die we doen helpt te verbeteren. Maar ik kan zeker wel wat hulp gebruiken." 

Slot en de scouting helpen hierbij. "We hebben een goede trainer met zijn eigen ideeën en een uitstekende scouting die zich heeft bewezen. Het is niet zo dat alles op mijn bordje terechtkomt. Maar deals moeten uiteindelijk wel worden gesloten en dat was mijn werk. Voor mijn familie niet zo leuk. Zat ik vorig jaar op vakantie in Italië dagenlang uren te bellen. Ik geloof dat de kinderen wel honderd ijsjes zijn wezen halen. Dat is één zomer leuk en als het niet anders kan, moet ik nu weer paraat staan. Maar het is ook een reden dat we snel een nieuwe technisch manager moeten aantrekken."

Delen

Reacties

Ik zou Jordi Cruijff wel willen. Lekker voor de neus van Ajax wegkapen. Is ooit technisch manager geweest. De kandidaat nummer 1 voor mij.
Ik dacht hij heeft een goed netwerk, daarom alleen al een topkandidaat.
En hij had het over een uitdaging. Nou, Ajax is dat niet. Die hebben geld genoeg. Feyenoord daarentegen niet. Miljoenen Champions League even niet meegerekend.
Zou wel mooi zijn als hij naar Feyenoord komt, zo vader zo zoon!
Zou Gio geen technisch manager willen?
Alleen in de reacties hier onder heb ik al 3 goede kandidaten voorbij zien komen. Dit moet wel goed kunnen komen in afzienbare tijd.
Nou ik denk dat zijn kinderen het wel prima vonden :)
:) en later buikpijn en aan de schijterij van al dat ijs .
Misschien die antie feynoorder van AJAX kennet perez kan hij elke dag zeiken en onzin uitkramen de beterweter.
Wat dacht je van Benny Wijnstekers
Jordi Cruyff is vrij. Heeft ook een Feyenoord hart.
Een Feyenoord hart? Rood-wit is niet automatisch onze kleur hoor...
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/740789/cruijff-net-als-mijn-vader-heb-ik-altijd-een-speciaal-gevoel-bij-feyenoord-.html
Haat is ook een speciaal gevoel ;)
Nee dit wist ik niet.
Jordi Cruyff: 'Hoewel ik in die tijd nog bij de jeugd van Ajax speelde, was ik toen toch voor Feyenoord.'
Hij bedoelt dat hij voor Feyenoord was toen zijn vader er speelde. Dat hij dus voor zijn vader was. Niet gek toch?
Iemand met het gewenste profiel blijkt lastig te vinden te zijn. Misschien iemand die succesvol technisch directeur is bij een kleine club en een niet al te groot ego heeft?
Henk van Stee en Mo Allach komen dan in aanmerking naar mijn idee
Dat zouden wel logische kandidaten zijn. Of bijvoorbeeld Ferry de Haan. Hoewel die misschien van TD Heerenveen naar TM Feyenoord geen vooruitgang vindt. Zo te lezen wordt er wel snel iemand gepresenteerd.
@FTM is Giovanni van Bronckhorst geen optie als technische manager ?
Iig een rol voor hem binnen de club!
Zou Henk van Stee niet openstaan voor de rol van technisch manager. Lijkt me niet meer iemand met de ambitie voor technisch directeur, maar heeft wel een brok aan ervaring + altijd prima beleid gevoerd.
Die zat volgens mij zelfs openlijk te solliciteren voor de functie toen hij tijdje geleden keertje in FC Rijnmond zat...
Hi, mogelijk een naïeve vraag, maar kan feyenoord al de markt op voor transfevrije spelers als Jonathan Bamba? Ik lees dat zijn salaris niet ontzettend ver weg ligt van andere sterkhouders. Al zou het natuurlijk wel direct een van de grootverdieners worden. Met het oog op CL voetbal en de lat die je je met dat vooruitzicht moet aanmeten, zijn dit niet de spelers waar we naar moeten kijken? Of ga ik hier echt een stap te ver?
Bamba - Gimenez - Diallo

Zou ver weg de beste voorhoede van de competitie zijn!
Niet heel bijzonder en waarschijnlijk over zijn top, zie https://www.sofascore.com/player/jonathan-bamba/595576 en https://www.whoscored.com/Players/241019/Show/Jonathan-Bamba. Beter voor een jonge speler gaan dan zo'n gearriveerde die een (paar) miljoen tekengeld verlangt.
We gaan het zien en anders horen we het wel. Al dat non nieuws daar zakt mijn broek van af. Als er een nieuwe speler komt is het goed.
Qua aankopen, die Pepi weet ik nog zo net niet. Ze hebben toch veel op karakter gescout de laatste tijd. Ik denk dat ze dat beleid voort moeten zetten.

Misschien een beetje rare optie, maar wat als je Boadu huurt voor een seizoen. Onder Slot speelde hij toch goed en dan heb je in tegenstelling tot Gimenez een andere type spits. Dan kan hij net als nu daarna gewoon weer banken. Als je wilt counteren kan je hem in de spits zetten.

Mocht het 12 of 14 miljoen worden zijn dat toch een hoop centjes voor een spelers die het leuk doet bij FC Groningen.
Liever een talentvolle jonge speler kopen dan huren wat mij betreft. Feyenoord is goed bezig met waarde creeren op het veld de laatste jaren en moet dus juist meer en meer van huurconstructies zonder koopoptie af. Enkel als je Boadu kan huren met optie tot koop is het een optie wat mij betreft.
Boadu is een slapjanus met sterallures. Geen indrukwekkende statistieken en dus zeker geen Feyenoordspeler.
Lol. Zou dat ook lettwrlijk als comclusie in het verslag van de scout staan? 😁
Volgens mij was er iemand in dienst die aardig werk had verricht..
@FTM heeft de opvolger al toestemming van zijn vrouw, of zit hij nog steeds onder de duim?
Onder de duim is niet zo erg, onder de plak wel…..
Het is ook overal hetzelfde ;)
Maar op wie doel jij als ik vragen mag?