frans-reichhardt

Columns

COLUMN · Een kampioenschap lijkt nog te vroeg, maar Feyenoord wint iets belangrijkers

Rinus

Coronacrisis, woningcrisis, klimaatcrisis, stikstofcrisis, asielcrisis, energiecrisis, koopkrachtcrisis, watercrisis. Wie de wanhoop nabij is, adviseer ik een bezoek aan De Kuip. Daar word je weer zen. De Kuip als sanatorium. Zelfs na het vertrek van Sinisterra, Malacia, Senesi en Aursnes. Na een voorbereiding met meer nederlagen dan overwinningen.

Na puntenverlies in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen sc Heerenveen. De grasmeester van De Kuip vindt nog steeds Friese spelers die zich die avond te diep in het eigen strafschopgebied hebben ingegraven. Zelfs na een zaadpot tegen RKC halen Feyenoorders hun schouders op. Komt wel goed, joh. Hoe blind van verliefdheid Feyenoord-supporters soms ook zijn, zij hebben hun ogen niet in hun zak. Deze zomer geen paniekaankopen of uitgerangeerde middelmaat. Szymański, Timber, Giménez, Paixão en Hancko. Bullaude komt daar nog bij. Fijne voetballers. Relatief jong en met sportief en financieel groeipotentieel. Die vast wel even moeten wennen, maar voetballen kunnen ze. Laat Slot maar lekker sleutelen.

Hoe beter je Slot observeert en analyseert, hoe pijnlijker duidelijk wordt wat een krotenkokers zijn voorgangers waren. Jaap Stam houdt recordaankoop Marcos Senesi wekenlang op de bank en neemt publiekelijk afstand van zijn komst: “Senesi is geen aankoop van mij”. De drie turven hoge Liam Kelly komt duidelijk wél uit de koker van Stam. Kelly speelt nu bij Rochdale in League Two. Eerst heb je de Premier League. Daaronder de Championship. Daaronder League One. En daar dan weer onder League Two. Nou, daar speelt Kelly. Of Advocaat. Voor de camera’s van ESPN boort hij een jonge spits die kort daarvoor voor miljoenen is gekocht, publiekelijk de grond in. Later stemt hij in met de komst van een uitgerangeerde Argentijn met overgewicht. 

Bij elke nieuwe speler is het hetzelfde liedje. “Wacht maar tot-ie er twintig inleg”. Huhuh. “Wacht maar tot-ie ons kampioen maakt”. Tuurlijk. Steeds weer die hoop. Steeds weer die teleurstelling. Stam en Advocaat vernietigden waarde, Slot creëert het.

Opeens is alles anders. De sportieve koers die Feyenoord vaart, is duidelijk. Talentvolle spelers scouten en opleiden, spelers beter maken, sportief resultaat boeken, waarde creëren, waarde kapitaliseren, doorselecteren. Repeat. Herhaalrecept voor succes. Volhouden nu. Voor een kampioenschap lijkt het dit seizoen nog te vroeg, maar Feyenoord wint iets veel groters: vertrouwen in plaats van hoop.

Frans

Delen

Reacties

Helemaal met deze column eens. Goed verwoord! En nu maar hopen dat Feyenoord deze koers voort kan zetten.
Beetje makkelijke column. Iedere trainer maakt fouten. Van Bronckhorst liet Sinisterra verpieteren in het tweede, tot Jaap Stam hem weer tot leven wekte. Dus dat heeft Jaap Stam goed gezien.
Eens met deze column met een kleine kanttekening;
Wat Advocaat deed was allesbehalve tactisch en fatsoenlijk maar als er één speler was waarvan je wel na 3 potjes kon oordelen dat hij zwaar tekort kwam dan was het Bozenik wel. En mensen zichzelf maar wijsmaken dat het de nieuwe Inzaghi was.
Gelijk heb je maar er is meer, het is niet alleen dan de trainer en scouts, denk aan de stille kracht die zelfs de 5 colonne binnen Feyenoord temt. Dennis brengt Feyenoord terug
hoe verklaar je de verkoop van Ausners dan? is dat geen eigen belang dan?
dat hadden ze nooit mogen doen.
En zó leg ut, Frans 👏
Hopelijk houden ze dit beleid eens vol, en gaan de persoonlijke belangetjes weer niet de overhand nemen.

Hup Feyenoord!
hoe verklaar je de verkoop van Ausners dan? is dat geen eigen belang dan?
dat hadden ze noout mogen doen.
hoe verklaar je de verkoop van Ausners dan? is dat geen eigen belang dan?
dat hadden ze nooit mogen doen
Dat valt onder het kopje "waarde kapitaliseren".
Het zou dom zijn om hem niet te verkopen. Volgend jaar is hij minder waard, het jaar erna loopt hij gratis de deur uit. Logisch gevolg van de resterende contractduur. Contract openbreken, opwaarderen en verlengen heeft hij in de winter al geweigerd. Gaat hij dus nooit meer doen. Als je al ergens kritiek op wilt hebben dan is het een te korte contractduur bij aankoop. Al is dat ook niet zo onlogisch met een onbekende speler van Molde in een financieel moeilijke tijd.
Niet zeuren, Aursnes is een prima verkoop. Je moet dit blijven doen.
Er komen echt wel weer kwaliteit spelers naar boven drijven.
Beste heer Frans, column schrijven is prachtig maar dat wordt mogelijk door een paar honderd of duizend mensen gelezen
Bundel je columns aub in een boekvorm en vereeuwig je talent want je schrijft zo voortreffelijk en treffend
Het leest makkelijk, is zeer bloemrijk, het verwoordt wat je wil zeggen zeer doeltreffend. In enkele woorden geef je weer hoe de vork in den steel zit
Mijn bewondering en respect voor je talent. Chapeau
Bedankt voor je warme woorden, Kohinoor. Ik zie ze als aanmoediging. Ik hoop dat je mijn columns blijft lezen.
Rake Column! Genot om te lezen. Gelukkig waarderen mensen Slot (en staf en Dennis en Frank en de scouting etc) maar nu blijkt dat Gio (nog steeds) een zwaar onderschatte trainer is.
En zo is het maar net.... #InSlotWeTrust
Raak! Hopelijk hebben we met z'n allen voldoende geduld zodat het team de tijd krijgt een geheel te worden. Ongunstig dat we dit jaar zo vroeg winterstop hebben.
Mooi geschreven. Ik ben het er volledig mee eens.
Mijn complimenten mooi en ozo waar
Eens Frans, dit is hoe goed beleid eruit ziet. Met een toptrainer aan het roer.
Het enige waar ik me wel zorgen om maak is de groepsdynamiek. Til, Linssen, Toornstra en Dessers zorgden wel voor een bepaalde sfeer met Nederlands **********, lachen en presteren. Denk dat dit nu wel anders is. Het zal tijd nodig hebben, ook in de kleedkamer.
Helemaal mee eens. Het moet allemaal nog blijken, maar het (buik)gevoel is goed. Er wordt geld uitgegeven aan spelers die uitgebreid bekeken zijn en die de leeftijd hebben om nog te groeien en rest/over waarde hebben ipv scouten adhv datzelfde buikgevoel.
En zo is het maar net.... #InSlotWeTrust
Wat een fijne columns maakt Frans toch! De onverlaten die Gimenez na 20 minuten spelen al Bozenik 2.0 noemen, zouden deze column voor straf 3 keer moeten lezen.
Mooie column,
Geef Slot de tijd hij gaat echt wat moois bouwen.
Mooie column!
Hopelijk zijn ze ook bezig met de toekomst qua beleidsbepalers,trainers en scouts om op de ingeslagen weg door te gaan. In mijn ogen zou het top zijn om, om de " passanten", een team te bouwen die deze lijn kunnen voortzetten. Laat ze nu zoveel mogelijk leren van de mensen die er nu zitten, zoals Arnesen, Slot en Te Kloese, zodat ze met deze kennis in de toekomst verder kunnen bouwen.
Goede column, en ik deel zeker in het enthousiasme, maar we moeten toch ook nog een slag om de arm houden.

We hebben veel geïnvesteerd in goede jonge spelers als Hancko, Paixao, Gimenez, Timber en Bullaude en het oogt allemaal heel positief. Maar op het veld moet het uiteindelijk bewezen worden en daar kunnen we nu nog niets over zeggen.

Slot moet nu laten zien dat hij wederom het beste kan halen uit een selectie waar voor veel meer geld in geïnvesteerd is. Maar dat gaat onze topper Arne vast lukken!
Met liefst ieder jaar een stapje hoger, maar wel met voetbal met lef. Hierbij gelijk de felicitaties aan Malacia