pierre-van-hooijdonk

VK Sportphoto

Nieuws

“Daarom heeft Feyenoord er veel aan gedaan hem binnen te halen”

Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van Ramiz Zerrouki, zo vertelde hij bij Studio Voetbal. Pi-Air snapt waarom Feyenoord ver wil gaan voor de middenvelder van FC Twente.

Van Hooijdonk zag Zerrouki tegen Ajax uitblinken. “Hij speelde geweldig. Ik vind het echt heel erg knap. Je bent al weken met je hoofd bij een transfer en als je dan dit op de mat kan leggen. Ik vond hem fenomenaal.”

“En dan zie je ook gelijk waarom Feyenoord er veel aan heeft gedaan om hem binnen te halen”, aldus Van Hooijdonk. “Hij had de meeste balveroveringen. Je ziet hem doordekken. Altijd weer scannen en kijken waar hij beschikbaar kan zijn, om van waarde te zijn voor het elftal. Goede ballen tussendoor. Altijd op zoek naar een voetballende oplossing”.

De Feyenoordlegende prijst de mentale weerbaarheid van Zerrouki. “Ik was echt onder de indruk, omdat je met je hoofd eigenlijk al weg bent. Dat gaat dan niet door. Dat is toch een teleurstelling voor een speler. En als je dat zo snel weet om te zetten, dan ben je in mijn ogen mentaal  beresterk”.

Delen

Reacties

Kan het in dit geval alleen maar met Pierre eens zijn. Zerrouki speelde erg sterk zaterdag, zeker 1e helft
Daar heb je zeker gelijk in.
"Bij mij was hij altijd een van de betere spelers, maar bij het eerste lieten ze hem links liggen", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Niet alleen hij, ook jongens als Mats Wieffer zijn twee jaar lang genegeerd. Er was een andere structuur bij Twente. Ik had het gevoel dat er vooral ja-knikkers rond de trainer waren, terwijl discussie soms juist goed is", aldus Ten Caat
Ben benieuwd of Zerrouki van de zomer echt komt. Zal wel bij meer clubs gewild zijn.
Feyenoord is duidelijk geweest.... Komt hij deze winter niet, dan ook aankomende zomer niet.
Nu een speler huren en van de zomer Zerrouki of Schouten halen voor de nummer 6 positie. Dan heb je samen met wieffer twee uitstekende opties voor die positie.