Danilo

VK Sportphoto

Nieuws

Danilo: "Als ik mezelf kan laten zien, moet ik er staan"

Van de redactie

Danilo scoorde zondagmiddag in Emmen twee doelpunten voor zijn ploeg. Voor de Braziliaanse spits waren het zijn eerste goals sinds 6 november 2022 in de eredivisie. Na afloop van de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Emmen sprak Danilo op de persconferentie met RTV Rijnmond.

"Ik ben heel blij dat ik het team heb kunnen helpen aan de drie punten met mijn twee goals. Wat het team ook vandaag weer gepresteerd heeft, is goed met de teamgeest en werk dat we verricht hebben. Ik ben blij met de overwinning en dankbaar voor mijn medespelers," aldus Danilo. 

De winst werd niet gemakkelijk binnen gesleept op de Oude Meerdijk. "We moesten spelen met de mentaliteit van een kampioen, dat hebben we gedaan ondanks dat het een lastige wedstrijd was. Emmen heeft een goed team, maar we hebben ons spel gespeeld en drie keer gescoord. De punten gaan mee naar huis."

Collega-spits Gimenez wist vandaag niet te scoren. Het was voor Danilo even geleden dat hij scoorde, maar wist vandaag zijn negende en tiende goal van dit seizoen te maken. De cijfers van aantal doelpunten zijn geen gespreksonderwerp in de kleedkamers. "We moeten allemaal hard blijven werken en ons blijven verbeteren. We moeten altijd alles doen in het belang van het team. Santi doet het geweldig en we doen allebei ons best voor het team. Vandaag kon hij niet scoren, maar ik wel. We werken allebei hard."

Danilo heeft veel bewondering voor Gimenez. "Ik moet hem ook feliciteren. Aan het begin van het seizoen speelde ik meer en moest hij hard werken na zijn komst. Hij heeft er alles aan gedaan en nu verdient hij het om meer te spelen. Hij doet het geweldig. Ik blijf gewoon hard werken, als er een moment is dat ik mezelf kan laten zien dan moet ik ervoor zorgen dat ik er sta, dat is alles."

Delen

Reacties

Jammer dat je niks aan hem hebt in de CL, er moet echt een betere komen.
Dit is een model prof. Ik zou hem een club gunnen waar hij elke week aan spelen toe zou komen. Maar hij lijkt het zo ook wel prima naar zijn zin te hebben. Van mij hoeft hij niet weg, want dat verdiend hij niet na afgelopen seizoen. Maar er moet nog wel een spits bij, als het zou kunnen.
Topper gun je nog veel meer doelpunten
KeesMeerkerk
Petje af voor die jongen! Danilo mocht heel vaak voor een korte tijd invallen. In het begin van de competitie scoorde hij regelmatig, werd overvleugeld door Gimenez, bleef positief en zorgde nu weer voor de zoveelste overwinning voor Feyenoord. Knap hoor!
WilfrietGnonto
@FTM Hier kan Feyenoord nog wel 4 a 5 miljoen voor vangen aankomende zomer toch?
Waarom zou hij wegmoeten??
Studiogasttweepuntnul
Idd absoluut behouden.